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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  11/09/1995
Data da última atualização:  11/09/1995
Autoria:  JOHNSON, R. R.; DEHORITY, B. A.; PARSONS, J. L.
Título:  Relationships betwwen in vitro measurements on forages and their nutritive value.
Ano de publicação:  1965
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 9., 1965, [S.l.]. Proceedings. [S.l.: s.n.] 1965. p.773-778.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Forage nutritive value appaears to be most suitably expressed as the product of concen- tration of Utilizable Energy (E) and Intake Per Unit of Body Weight (I). Three laboratory de- terminations, namely, (1) IVCD-12 hour in vitro cellulose digestion by rumen microorganism (2) CED - solubility of cellulose in cupriethylenediamine, and (3) DMS - solubility of forage dry matter in 1.0 N H2SO4 were studied as predictors of forage nutritive value. IVCD va- lues were more higly correlated with in vivo measurements for grasses, while CED, DMS or both, were more higly correlated with alfalfa data. The best correlations were obtained, ho- wever, when either IVCD or CED values were combined with DMS values. When various in vitro criteria and date of cutting were used to predict in vivo values for 12 first cutting Ohio forages, dry matter or energy digestibility (E) was most accurately predicted by CED x DMS. Relative Intake (I) was best predicted by DMS. Nutritive Value Index (E x I) was most accurately predicted by DMS, IVCD x DMS, or cellulose composition. Laboratory me- asurements were generally more closely related to nutritive value than date of cutting. Al- though laboratory techniques appear to be higly useful in predicting nutritive value of pas- ture or grazed forages, care must be used since the digestibility of undried forages appear to be greater than dried forages.
Palavras-Chave:  Forrageira; In vitro.
Thesagro:  Rúmen; Valor Nutritivo.
Thesaurus Nal:  cellulose; forage; nutritive value.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP29635 - 1ADDSP - --SP11171117
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Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  23/03/2009
Data da última atualização:  27/02/2023
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  CAPECHE, C. L.
Afiliação:  CLAUDIO LUCAS CAPECHE, CNPS.
Título:  Noções sobre tipos de estrutura do solo e sua importância para o manejo conservacionista.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2008.
Páginas:  6 p.
Série:  (Embrapa Solos. Comunicado técnico, 51).
ISSN:  1517-5685
Idioma:  Português
Conteúdo:  Dentre as características físicas do solo mais importantes, relacionadas ao uso e manejo, está a estrutura, a qual resulta da agregação das partículas primárias do solo (areia, silte e argila) com outros componentes minerais e orgânicos (calcário, sais, matéria orgânica, entre outros). A agregação origina unidades estruturais compostas, chamadas de macro e microagregados do solo.
Thesagro:  Manejo; Solo.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPS-2009-09/14002/1/comtec51_2008_nocoes_estrutura_solo.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPS14002 - 1UMTFL - DDCT 0512009.00010
CNPS14002 - 2UMTFL - PPFOL 304810.00016
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