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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  15/03/2019
Data da última atualização:  18/03/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FRANÇA, P. R. C. de; ALMEIDA, F. de A. C.; SILVA, O. R. R. F.; JERÔNIMO, J. F.
Afiliação:  Pablo Radamés Cabral de França; Francisco de Assis Cardoso Almeida; ODILON RENY RIBEIRO FERREIRA SILVA, CNPA; Jeane Ferreira Jerônimo.
Título:  Physiological quality of Gossypium hirsutum L. seeds after the thermal delinting process.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Comunicata Scientiae, Bom Jesus, v. 9, n. 3, p. 465-474, 2018.
ISSN:  2177-5133
DOI:  10.14295/CS.v9i3.1443
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The removal of lint from cotton seeds is mainly carried out through chemical delinting, but it is an expensive procedure and requires high technology. The objective was to evaluate the physiological quality of Gossypium hirsutum L. seeds delinted by flaming using a thermal delinter prototype. Cotton seeds BRS 286 were flamed in nine settings intensities and compared to chemical delinting and seeds with lint. We analyzed the water content, germination, first count, germination speed index (GSI), length and dry mass of roots and shoots. Using a completely randomized design and the means were compared by Scott-Knott test at 5% probability. In evaluating, the germination percentage did not differ between treatments with chemical and thermal low intensity delinting compared to the control. In vigor tests were observed higher mean values of the chemical treatment to the other treatments, except in GSI test and root dry weight when subjected to thermal delinting of low and medium intensity. The delinting made through the prototype enables efficient results, as well as the chemical delinting with sulfuric acid, without affecting germination and vigor when flamed with low and middle intensity, regardless of the number of active burners.
Thesagro:  Algodão; Fisiologia; Germinação; Semente.
Thesaurus Nal:  Cotton; Plant physiology; Seed germination.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/194291/1/108.-Physiological-quality.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPA28666 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoALBINO, L. F. T.; FERREIRA, A. S.; FIALHO, E. T.; CEZAR, J. S. Composicao quimica e disponibilidade de nutrientes em ingredientes para racoes de aves. Concordia : EMBRAPA-CNPSA, 1982. 4p. (EMBRAPA-CNPSA. Comunicado Técnico, 34)
Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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2.Imagem marcado/desmarcadoPIENIZ, L. C.; GUIDONI, A. L.; GIROTTO, A. F.; CEZAR, J. S. Influência do Tempo de Alimentação Associado aos Níveis de Energia em Frangos de Corte Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, V. 25, n.10, p. 1383-1389, out.1990
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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3.Imagem marcado/desmarcadoALBINO, L. F. T.; FIALHO, E. T.; FERREIRA, A. S.; CEZAR, J. S. Triptofano aparentemente metabolizavel de ingredientes utilizados em racoes para frangos de corte. Revista da Sociedade Brasileira de Zootecnia, v.11, n.2, p.331-340, 1982.
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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