Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  19/09/2018
Data da última atualização:  19/09/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LEDO, A. da S.; JENDEREK, M. M.; LEDO, C. A. da S.; AYALA-SILVA, T.
Afiliação:  ANA DA SILVA LEDO, CPATC; MARIA M. JENDEREK, USDA-ARS; CARLOS ALBERTO DA SILVA LEDO, CNPMF; TOMAS AYALA-SILVA, USDA-ARS.
Título:  Antioxidants and phenolic secretion in sugarcane genotypes shoots culture.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural Science, v. 10, n. 5, 2018.
ISSN:  1916-9760
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Secretion of phenolic compounds is a major limitation for sugarcane in vitro shoot culture, causing a loss of regenerative capacity and subsequent cell death. In this study, micropropagation and phenolic secretion of four Saccharum genotypes were evaluated in presence of different antioxidants. Aseptic cultures of S. officinarum (PI 184794 and PI 88652), S. sinense (PI 29109) and S. robustum (UNK R65P35) were propagated on medium containing antioxidants, citric acid (100 mg/L), L-cysteine (100 mg/L), polyvynylpirrolidone (300 mg/L) and L-glutathione (50 mg/L) in two consecutive subculture cycles. Interaction between genotypes and antioxidants was significant in both cycles. All genotypes showed good shoot formation, shoot vigor and color, except in PI 88652 which had less shoot development in both the presence and absence of the antioxidants tested. PI 184794 displayed the highest shoot proliferation in the presence of citric acid, and UNK R65P35 produced more shoots per explant in the 2nd subculture. For S. sinense (PI 29109), in both subcultures, most shoots were observed in the presence of polyvynylpirrolidone. Medium discoloration due to phenolic secretion was reduced in the presence of citric acid and polyvynylpirrolidone. The type of secreted phenolic compounds differed with genotype as the Principal Component Analysis of cultivation media separated PI 88652 from PI 29109 and UKN R65P35. Phenolic compounds varied in composition and were secreted at various levels as a ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Cana de Açúcar.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF32491 - 1UPCAP - DDPublicação digital
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  30/08/1999
Data da última atualização:  30/08/1999
Autoria:  MAGALHAES, J. R.; SILVA, W. L. de C. e; MENEZES SOBRINHO, J. A. de.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPH, Brasilia, DF.
Título:  Efeitos de niveis de sodio na producao e conservacao do alho em solo de cerrado do Distrito Federal.
Ano de publicação:  1979
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 19., 1979, Florianopolis, SC. Resumos... Florianopolis: EMPASC, 1979.
Volume:  v.2.
Páginas:  p.214.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Brasil; Brasilia; Conservation; Cultivar Amarante; Distrito Federal; Postharvest; Production.
Thesagro:  Alho; Allium Sativum; Cerrado; Conservação; Pós-Colheita; Produção; Sódio.
Thesaurus NAL:  Brazil; garlic; sodium.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH16478 - 1UPCPL - --635C749r1979.139
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional