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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  06/03/2023
Data da última atualização:  22/08/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, A. S.; CORTINHAS, C. S.; ACEDO, A. C.; LOPES, F. C. F.; ARRIGONI, M. B.; TOMICH, T. R.; PEREIRA, L. G. R.; FERREIRA, M. H.; JAGUARIBE, T. L.; WEBER, C. T.; MORENZ, M. J. F.
Afiliação:  A.S. SILVA, Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho"; DSM Produtos Nutricionais; DSM Produtos Nutricionais; FERNANDO CESAR FERRAZ LOPES, CNPGL; ARRIGONI, Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho"; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; Univerisdade Federal de Juiz de Fora; Universidade Federal de Juiz de Fora; Universidade Federal de Santa Maria; MIRTON JOSE FROTA MORENZ, CNPGL.
Título:  Effects of essential oils supplementation, associated or not with amylase, on dry matter intake, productive performance, and nitrogen metabolism of dairy cows.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Animal Feed Science and Technology, v. 297, 115575, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2023.115575
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim was to evaluate the effects of essential oils supplementation, associated or not with amylase, on productive performance, milk fatty acid composition, purine derivatives, ruminal microbial synthesis, and feeding behavior of lactating dairy cows. Thirty-three Holstein dairy cows were blocked by days in milk (78.0 ± 9.51) and allocated according to the milk yield into the treatments: i) no feed additives (CTRL); ii) essential oils (EO), the addition of a blend of essential oils [100 mg/kg dry matter (DM) basis]; and iii) essential oils + amylase (EOam), a combination of essential oils and Alfa-amylase (625 mg/kg DM; provided to achieve 375 KNU/kg of DM). Diets were formulated to requirements supply of 32.0 kg/d and 20.0 kg/d of milk yield and dry matter intake (DMI), respectively, and contained 298 g/kg NDF; 172 g/kg CP, and 282 g/kg starch; DM basis. Cows were adapted to the experimental diets for 14 days and the measurements lasted 56 days. Cows were milked twice daily, and milk samples were collected three times per week in two sequential milkings, to determine fat, protein, lactose, and urea nitrogen contents. The statistical model considered the fixed effects of diet, the week of the measurement period and its interaction, and the random effect of the block. The feed additive supplementation did not affect the DMI (23.9 kg/d). The EOam treatment increased feed efficiency (1.40) compared with CTRL and EO, but there were no differences between CTRL (1.27) and EO (1.... Mostrar Tudo
Thesagro:  Gado Leiteiro; Gordura Láctea; Leite; Produção Leiteira; Proteína; Rendimento.
Thesaurus Nal:  Dairy cows; Feed additives; Milk fat; Milk protein yield.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL25977 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  22/11/2019
Data da última atualização:  13/04/2021
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  VELLOSO, C. C. V.; GODINHO, B. T. V.; CARVALHO, C. G. de; OLIVEIRA-PAIVA, C. A.; GOMES, E. A.; LANA, U. G. de P.; SOUSA, S. M. de.
Afiliação:  CAMILA CRISTINA VIEIRA VELLOSO, Universidade Federal de São João Del Rei; BÁRBARA TEMPONI VILARINO GODINHO, Universidade Federal de Lavras; CHAINHENY GOMES CARVALHO, Centro Universitário de Sete Lagoas; CHRISTIANE ABREU DE OLIVEIRA PAIVA, CNPMS; ELIANE APARECIDA GOMES, CNPMS; UBIRACI GOMES DE PAULA LANA, CNPMS; SYLVIA MORAIS DE SOUSA TINOCO, CNPMS.
Título:  Evaluation of two Bacillus strains for plant growth promotion in vitro.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO INTERNACIONAL EM CIÊNCIAS, BIODIVERSIDADE E SUSTENTABILIDADE, 1., 2019, Belo Horizonte. Resumos. Belo Horizonte: Universidade Federal de Minas Gerais, 2019.
Idioma:  Inglês
Notas:  SciBioSus - 2019. Congress Science Biodiversity Sustainabilty.
Thesagro:  Bactéria; Fósforo; Milho; Solubilização.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/205297/1/Evaluation-two.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS29015 - 1UPCRA - DD
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