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Registros recuperados : 2 | |
2. | | CARVALHO, L. M. de; BENDA, N. D.; VAUGHAN, M. M.; CABRERA, A. R.; HUNG, K.; COX, T.; ABDO, Z.; ALLEN, L. H.; TEAL, P. E. A. Mi-1-mediated nematode resistance in tomatoes is broken by short-term heat stress but recovers over time. Journal of Nematology, v. 47, n. 2, p. 133-140, June, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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Registros recuperados : 2 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
13/09/2021 |
Data da última atualização: |
10/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
FORATO, L. A.; BERNARDES FILHO, R.; COLNAGO, L. A.; NASSU, R. T. |
Afiliação: |
LUCIMARA APARECIDA FORATO, CNPDIA; RUBENS BERNARDES FILHO, CNPDIA; LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE. |
Título: |
Active edible coatings in meat. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
CAB Reviews, v. 16, n. 038, 2021. |
Páginas: |
1 - 9 |
DOI: |
10.1079/PAVSNNR202116038 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Meat is a perishable product due to its protein and high-water activity (Aw) and is thus prone to microbial and oxidative processes, which lead to spoilage and undesirable changes in meat physicochemical characteristics. Edible coatings, combined with antioxidant and antimicrobial substances, have been used to improve meat shelf life by creating an oxygen barrier against lipid oxidation, acting as an antimicrobial agent, and to keep meat color. Here, we reviewed the use of active edible coatings and their effects on physicochemical and sensory characteristics of chicken, pork, beef, lamb meat, and fish. |
Palavras-Chave: |
Active packaging; Muscle foods; Protein. |
Thesaurus NAL: |
Antimicrobial packaging; Antioxidants; Polysaccharides. |
Categoria do assunto: |
-- Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01272naa a2200253 a 4500 001 2134291 005 2022-06-10 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1079/PAVSNNR202116038$2DOI 100 1 $aFORATO, L. A. 245 $aActive edible coatings in meat.$h[electronic resource] 260 $c2021 300 $a1 - 9 520 $aMeat is a perishable product due to its protein and high-water activity (Aw) and is thus prone to microbial and oxidative processes, which lead to spoilage and undesirable changes in meat physicochemical characteristics. Edible coatings, combined with antioxidant and antimicrobial substances, have been used to improve meat shelf life by creating an oxygen barrier against lipid oxidation, acting as an antimicrobial agent, and to keep meat color. Here, we reviewed the use of active edible coatings and their effects on physicochemical and sensory characteristics of chicken, pork, beef, lamb meat, and fish. 650 $aAntimicrobial packaging 650 $aAntioxidants 650 $aPolysaccharides 653 $aActive packaging 653 $aMuscle foods 653 $aProtein 700 1 $aBERNARDES FILHO, R. 700 1 $aCOLNAGO, L. A. 700 1 $aNASSU, R. T. 773 $tCAB Reviews$gv. 16, n. 038, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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