Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  24/03/1993
Data da última atualização:  24/03/1993
Autoria:  HUBER, D. J.; O'DONOHHUE, E. M.
Afiliação:  Horticultural Sciences Department, University of Florida, Gainesville, Florida 23611-0690.
Título:  Polyuronides in Avocado (Persea americana) and tomato (Lycropersicon esculentum) fruits exhibit markedly different patternos of molecular weight downshifts during ripening
Título original:  Polyuronides in Avocado (Persea americana) and tomato (Lycopersicon esculentum)fruits exhibit markedly different patterns of molecular weight during ripening
Ano de publicação:  1993
Fonte/Imprenta:  Plant Physiology, v.102, n.2, p.473, 1993
ISSN:  0032-0889
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Avocado (Persea americana) fruit experience a rapid and extensive loss of fimness during ripening. In this study, we examined whether the chelator solubility and molecular weight of avocado polyuronides paralleled the accumulation of polygalacturonase (PG) activity and loss in fruit firmnes. Polyuronides were derived from ethanolice precipitates of avocado mesocarp prepared using a procedure to rapidly inactivat endogenos enzymes. During ripenin, chelator (cyclohexane-trans-1,2-diamine tetraacetic acid [CDTA])-soluble polyuronides increased from approximately 30 to 40 ug of galacturonic acid equivalents (mg alcohol-insoluble solides)-1in preripe fruit to 150 to 170 ug mg-1in postclimacteric fruit. In preripe fruit, chelator-extractable polyuronides were of high molecular weight and were partially excluded from sepharose CL2B-300 gel filtration media. Avocado polyuronides exhibited marked downshifts in molecular weight during ripening. At the Postclimacteric stage, nearly all chelator- extractable polyuronides,which constituted from 75 to 90% of total cell wall uronic acid content, eluted near the total volume of the filtration media. Rechromatography of low molecular weight polyuronides on Bio-Gel P-4 disclosed that olingomeric uronic acids are produced in vivo during avocado ripening.
Palavras-Chave:  enzimas; Fitoquimica.
Thesagro:  Solubilidade.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF2170 - 1ADCAP - --581.105581.105
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 36
Primeira ... 12 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoMAGALHAES, J. R.; HUBER, D. M. Free ammonia, free amino acids, and enzyme activity in maize tissue treated with methionine sulfoximine. Journal of Plant Nutrition, New York, v. 14, n. 8, p. 883-895, 1991.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, W. M.; HUBER, D. J.; CANTLIFFE, D. J. Carrot seed germination and ethlene production at high temperature in response to seed osmopriming. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 31, n. 4, p. 554-558, out./dez. 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, W. M.; HUBER, D. J.; CANTLIFFE, D. J. Carrot seed germination and respiration at high temperature in response to seed maturity and priming. Seed Science and Technology, Zurich, v. 41, n. 1, p. 164-469, Apr. 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoMORETTI, C. L.; SARGENT, S. A.; HUBER, D. J. Delayed ripening does not alleviate symptoms of internal bruising in tomato fruit. Proceedings of the Florida State Horticultural Society, v.112, p.169-171, 1999.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoMAGALHAES, J. R.; MACHADO, A. P.; HUBER, D. M. Similarities in response of maize genotypes to Walter Logging and ammonium toxicity. Journal of Plant Nutrition, New York, v.18, n.11, p.2339-2346, 1995.
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
6.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, W. M.; CANTLIFFE, D. J.; HUBER, D. J. Endo-beta-mannanase activity during lettuce seed germination at high temperature in response to ethylene. In: [CONFERENCE ON] BIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY OF THE PLANT HORMONE ETHYLENE II, Island of Santorini, Greece. Scientific programme & book of abstracts... Island of Santorini: European Union, 1998. p.78.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
7.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, W. M.; CANTIFFLE, D. J.; HUBER, D. J. Endo-beta-mannanase activity and seed germination of thermosensitive lettuce genotype in response to temperature and seed priming. HortScience, v.33, n.3, p.542, June 1998. Resumo.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
8.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, W. M.; CANTLIFFE, D. J.; HUBER, D. J. Endo-B-mannanase activity and seed germination of thermosensitive and thermotolerant lettuce genotypes in response to seed priming. Seed Science Research, n.11, p.255-264, 2001.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
9.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, W. M.; CANTLIFEE, D. J.; HUBER, D. J. Endo-B-mannase activity during lettuce seed germination at high temperature conditions. Acta Horticulturae, n. 17, p. 107-112, 2000.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
10.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, W. M.; CANTLIFFE, D. J.; HUBER, D. J. Endo-mannanase: activity during lettuce seed germination at high temperature in response ethylene. Boston: Kluwer Academic Publishers, 2000. p.191-192.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
11.Imagem marcado/desmarcadoMAGALHAES, J. R.; HUBER, D. M.; TSAI, C. Y. Influence of the form of nitrogen on ammonium, amino acids and N-assimilating enzyme activity in maize genotypes. Journal of Plant Nutrition, New York, v.18, n.4, p.747-763, 1995.
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
12.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, W. M.; CANTLIFFE, D. J.; HUBER, D. J. Ethylene evolution and endo-B- mannanase activity during lettuce seed germination at high temperature. Scientia Agricola, Piracicaba, v. 61, n. 2 p. 156-163, mar/abr. 2004.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
13.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, W. M.; HUBER, D. J.; CANTLIFFE, D. J. Priming duration affects carrot seed germination and ethylene production at high temperature. In: PLANT SCIENCE SYMPOSIUM, 2007, Davis. Translation seed biology: from model systems to crop improvement. Davis: University of California, 2007. 1 p. Resumo.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
14.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, W. M.; CANTLIFFE, D. J.; HUBER, D. J. Lettuce seed germination at high temperature: endo-beta-mannanase activity and ethylene production in response to seed vigor. In: INTERNATIONAL WORKSHOP ON SEED BIOLOGY, 6., Merida Yucatan, Mexico. Program and abstracts presentations... Merida Yucatan, 1999. p.103
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
15.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, W. M.; CANTLIFFE, D. J.; HUBER, D. J. Lettuce seed germination and endo-mannanase activity are stimulated by ethylene at high temperature. HortScience, v.34, n.3, p.513, June 1999. Resumo.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
16.Imagem marcado/desmarcadoMAGALHAES, J. R.; HUBER, D. M.; LEE, T. C.; TSAI, C. Y. Ammonium assimilation in rice based on the occurrence of N inhibition of glutamine synthetase activity. Journal of Plant Nutrition, New York, v.18, n.9, p.1861-1873, 1995.
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
17.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, M. E. C.; SARGENT, S. A.; MORETTI, C. L.; SIMS, C. A.; HUBER, D. J. Amadurecimento e aceitação sensorial de abacate tratado com solução aquosa de 1-MCP. In:CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2010. pdf 1601
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
18.Imagem marcado/desmarcadoMORETTI, C. L.; SARGENT, S. A.; HUBER, D. J.; PUSCHMANN, R. Armazenamento sob atmosfera controlada de tomates com injúria interna de impacto. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 20, n. 3, p. 465-469, set. 2002.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
19.Imagem marcado/desmarcadoMORETTI, C.; SARGENT, S. A.; HUBER, D. J.; CALBO, A. G.; PUSCHMANN, R. Chemical composition and physical properties of pericarp, locule and placental tissues of tomatoes with internal bruising. Journal of the American Society for Horticultural Science, v.123, n.4, p.656-660, July, 1998.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
20.Imagem marcado/desmarcadoCARNELOSSI, A. A. G.; BRECHT, J. A.; HUBER, D.; CARVALHO, L. M. de; SARGENT, S. A. Vacuum infusion of pectin methylesterase and calcium maintains firmness of the fresh-cut strawberry. In: CONGRESSO LUSO-BRASILEIRO DE HORTICULTURA, 1., 2017, Lisboa. Inovação ao serviço dos negócios. Lisboa: Associação Portuguesa de Horticultura, 2017. p. 132-140. Fruticultura temperada e tropical.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 36
Primeira ... 12 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional