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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
09/11/2020 |
Data da última atualização: |
23/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
COMETTANT-RABANAL, R.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; GERMANI, R. |
Afiliação: |
Raúl Comettant-Rabanal, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; Davy William Hidalgo Chávez, UFRRJ; ROGERIO GERMANI, CTAA. |
Título: |
Extruded whole grain flours as ingredient for gluten-free bread: rheological evaluation. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO ON-LINE BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2020, virtual. Anais... Saudabilidade na Indústria de Cereais e Panificação. Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2020. 4 p. |
ISBN: |
978-65-88243-73-2 |
DOI: |
10.29327/cbcp2020.276130 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
CBCP; 5 a 9 out. |
Conteúdo: |
Whole grain flours of maize, rice and sorghum were processed by thermoplastic extrusion at 25% of moisture and milled into pre-cooked whole grain fine flours. Their pasting and farinograph properties were determined. The modification caused by extrusion was observed through apparent curve viscosity was observed and compared to their raw profile. The farinograph consistency and water absorption (WA) capacity of the extrusion pre-cooked whole grain flours stood out considerably among the farinographic properties, evidencing the development of outstanding viscoelastic properties. The reduction in the dough development time for all extruded flours, meant low processing cost of energy leading to possible adoption as ingredient by bakery industry of gluten free breads. |
Palavras-Chave: |
Dough rheology; Farinograph; Paste viscosity; Thermomechanical process. |
Thesagro: |
Produto de Origem Vegetal; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus Nal: |
Food technology; Gluten-free foods; Vegetable products. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217629/1/276130.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
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Registro |
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URL |
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Registros recuperados : 9 | |
1. | | NICOLI, J.; PEREIRA, B. F.; DELAY, M.; ABBT-BRAUN, G.; FRIMMEL, F.; PILLON, C. N.; MANGRICH, A. S. Modelagem matemática na avaliação da dinâmica de sorção de metais em diferentes matrizes. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE SUBSTÂNCIAS HÚMICAS, 8., 2009. Pelotas. Resumos... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2009. p. 85Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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2. | | CARVALHO, K. G.; BAMBIRRA, F. H. S.; NICOLI, J. R.; OLIVEIRA, J. S.; SANTOS, A. M. C.; BEMQUERER, M. P.; MIRANDA, A.; FRANCO, B. D. G. M. Characterization of multiple antilisterial peptides produced by sakacin P-producing Lactobacillus sakei subsp. sakei 2a. Archives of Microbiology, v. 200, n. 4, p. 635-644, 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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3. | | OLIVEIRA, A. G. G.; OLIVEIRA, J. S.; OLIVEIRA, P. L.; CARVALHO, M. A. R.; NICOLI, J. R.; BEMQUERER, M. P.; MAGALHÃES, P. P.; FARIAS, L. M. Characterization of bacteriocin-like substances synthesized by Parabacteroides distasonis strains isolated from broiles feces. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 28., 2015, Florianópolis. Resumos. Florianópolis: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2015. Resumo 1639-2.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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4. | | BRAND, G. D.; MAGALHÃES, M. T. Q.; TINOCO, M. L. P.; ARAGAO, F. J. L.; NICOLI, J.; KELLY, S. M.; COOPER, A.; BLOCH JUNIOR, C. Probing protein sequences as sources for encrypted antimicrobial peptides. Plos One, v. 7, n. 9, set. 2012.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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5. | | BRAND, G. D.; MAGALHÃES, M. T. Q. de; BAMBIRRA, F. H. S.; KELLY, S. M.; NICOLI, J. R.; COOPER, A; BLOCH JUNIOR, C. Functional categorization of membrane-active peptides. In: ANNUAL MEETING OF SBBQ, 37.; CONGRESS OF THE PABMB, 11., 2008, Águas de Lindóia, SP. Abstracts... Águas de Lindóia: SBBq, 2008. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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6. | | MAGALHÃES, B. S.; MELO, J. A. T.; LEITE, J. R. S. A.; SILVA, L. P.; PRATES, M. V.; VINECKY, F.; BARBOSA, E. A.; VERLY, R. M.; MEHTA, A.; NICOLI, J. R.; BEMQUERER, M. P.; ANDRADE, A. C.; BLOCH JÚNIOR, C. Post-secretory events alter the peptide content of the skin secretion of Hypsiboas raniceps. Biochemical and Biophysical Research Communications, v. 377, p. 1057-1061, 2008.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: Internacional - A |
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7. | | MAGALHÃES, M. T. O.; JOANITTI, G. A.; RIBEIRO, A. C. J.; BARBOSA, E. A.; AZEVEDO, R. B.; SILVA, L. P. da; NICOLI, J. R.; ANDRADE, A. C.; PRATES, M. V.; BLOCH JUNIOR, C. Phenilseptin: a new antimicrobial and anticancer peptide from the Brazilian frog Hypsiboas punctatus. In: WORLD CONGRESS OF THE INTERNATIONAL SOCIETY ON TOXINOLOGY, 16.; CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE TOXINOLOGIA, 10, 2009, Recife. [Anais...]. São Paulo: Sociedade Brasileira de Toxinologia, 2009.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
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8. | | NICOLI, J.; PEREIRA, B. F.; PILLON, C. N.; SILVEIRA, C. A. P.; SEMBRITZKI, R.; REICHERT, U.; MACHADO, V. G.; ANDRADE, J. B. de; MANGRICH, A. S.; ABBT-BRAUN, G.; FRIMMEL, F. H. Lixiviação de nutrientes e traços de metais de amostras de solo e subprodutos do xisto utilizados como condicionadores de solo. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE SUBSTÂNCIAS HÚMICAS, 8., 2009. Pelotas. Resumos... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2009. p. 82.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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9. | | CARVALHO, K. G. de; BAMBIRRA, F. H. S.; KRUGER, M. F; BARBOSA, M. S.; OLIVEIRA, J. S.; SANTOS, A. M. C.; NICOLI, J. R.; BEMQUERER, M. P.; MIRANDA, A. de; SALVUCCI, E. J.; SESMA, F. J. M.; FRANCO, B. D. G. M. Antimicrobial compounds produced by Lactobacillus sakei subsp. sakei 2a, a bacteriocinogenic strain isolated from a Brazilian meat product. Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology , v. 37, p. 381-390, 2010.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
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