Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  20/10/2000
Data da última atualização:  20/10/2000
Autoria:  BEST, R.; HENRY, G.
Afiliação:  CIAT, Apartado Aereo 6713, Cali, Colombia.
Título:  Cassava: Towards the year 2000
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  CIAT, Cali, Colombia: IPGRI, 1994
Páginas:  p.3-11
Série:  International Crop Network, 10
ISBN:  92-9043-237-3
Idioma:  Inglês
Notas:  In: INTERNATIONAL PLANTGENETIC Resources Institut. Rome, Italy. International Network for Cassava Genetic Resources. Rome, Italy, 1994. Report of the first meeting. Cali, Colombia, CIAT, IITA-IBPGR, 1992
Conteúdo:  The importance of cassava as a crop is emphasized. It is a major carbohydrate food for five million people and in tropical Africa is the single most important source of calories in the diet. Total world production has more than double since 1960, to an estimated 150 million tonnes in 1990. Cassava possesses a number of attributes causing increase in production, other than it being one of the most efficient carbohydrate-producing crops. These attributes are discussed with regard to the present status and prospects for cassava during the decade of the 1990s and describes the socio-economic, political and institutional environment within which cassava research and development activities will be carried out.
Palavras-Chave:  Aspectos socio-economicos; Caracteristicas; Characteristics; Development; Pesquisa e desenvolvimento; Production; Socio-economic; Utilizacao; Utilization.
Thesagro:  Mandioca; Produção.
Thesaurus Nal:  research.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF15067 - 1ADDPL - --6333.6820601I61i1995.00123
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoOZORIO, L.; MATSUBARA, N. K.; SILVA-SANTOS, J. E. DA; HENRY, G.; LE GOUAR, Y.; JARDIN, J.; SILVA, C. M.; CABRAL, L. M. C.; DUPONT, D. Gastrointestinal digestion enhances the endothelium-dependent vasodilation of a whey hydrolysate in rat aortic rings. Food Research International, n. 133, 109188, 2020. 8 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional