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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
31/01/1996 |
Data da última atualização: |
31/01/1996 |
Autoria: |
NANSEN, P.; JORGENSEN, R. J.; HANSEN, J. W.; SEJRSEN, K. R. |
Título: |
Some factors influencing the exposure of grazing cattle to trichostrongyle infection. |
Ano de publicação: |
1978 |
Fonte/Imprenta: |
Veterinary Science Communications, v.2, n.3, p.193-205, 1978. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Fluctuations in the contamination of herbage with trichostrongylid nematode larvae are determined by a number of factors, the most important being climate and management.
Practical measures to prevent calves from ingesting large numbers of larvae are based on
detailed knowledge of the herbage contamination pattern and its epidemiological conse-
quences. Intensification of animal husbandry methods including increased stocking rates
and application of slurry to pasture may increase the hazards of gastrointestinal helminthi-
asis. |
Palavras-Chave: |
Contamination; Nematode; Parasita; Parasite; Trichostrongyle. |
Thesagro: |
Contaminação; Gado; Infecção; Nematóide. |
Thesaurus Nal: |
cattle; infection. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01287naa a2200289 a 4500 001 1787077 005 1996-01-31 008 1978 bl --- 0-- u #d 100 1 $aNANSEN, P. 245 $aSome factors influencing the exposure of grazing cattle to trichostrongyle infection. 260 $c1978 520 $aFluctuations in the contamination of herbage with trichostrongylid nematode larvae are determined by a number of factors, the most important being climate and management. Practical measures to prevent calves from ingesting large numbers of larvae are based on detailed knowledge of the herbage contamination pattern and its epidemiological conse- quences. Intensification of animal husbandry methods including increased stocking rates and application of slurry to pasture may increase the hazards of gastrointestinal helminthi- asis. 650 $acattle 650 $ainfection 650 $aContaminação 650 $aGado 650 $aInfecção 650 $aNematóide 653 $aContamination 653 $aNematode 653 $aParasita 653 $aParasite 653 $aTrichostrongyle 700 1 $aJORGENSEN, R. J. 700 1 $aHANSEN, J. W. 700 1 $aSEJRSEN, K. R. 773 $tVeterinary Science Communications$gv.2, n.3, p.193-205, 1978.
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Registro original: |
Embrapa Pantanal (CPAP) |
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Biblioteca |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
18/01/2010 |
Data da última atualização: |
19/07/2023 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
MATOS, A. P. de; SANCHES, N. F.; SOUZA, L. F. da S.; TEIXEIRA, F. A.; ELIAS JÚNIOR, J. |
Afiliação: |
Aristótesles Pires de Matos, CNPMF; Nilton Fritzons Sanches, CNPMF; Luiz Francisco da Silva Souza, CNPMF; Fernando Antônio Teixeira, SEAGRO-TO; José Elias Júnior, SEAGRO-TO. |
Título: |
Manual de identificação de pragas, doenças e deficiências nutricionais na cultura do abacaxi. |
Edição: |
2. ed. rev. ampl. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura Tropical, 2009. |
Páginas: |
44 p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Monitoramento de pragas e doenças do abacaxizeiro; Pragas: fusariose; Podridão-do-olho; Mancha-negra-do-fruto; Prodridão-negra; Podridão aquosa; Murcha associada à cochonilha; Broca-do-fruto; Broca-do-talo; Ácaro alaranjado; Anomalia abiótica: queima solar; Mancha-chocolate; Deficiências nutricionais: nitrogênio; Potássio; Magnésio; Ferro; Cobre; Zinco; Períodos críticos de ocorrência de pragas e doenças no abacaxizeiro. |
Thesagro: |
Abacaxi; Doença de Planta; Fruta Tropical; Nutrição Vegetal. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01115nam a2200229 a 4500 001 1655408 005 2023-07-19 008 2009 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aMATOS, A. P. de 245 $aManual de identificação de pragas, doenças e deficiências nutricionais na cultura do abacaxi. 250 $a2. ed. rev. ampl. 260 $aCruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura Tropical$c2009 300 $a44 p. 520 $aMonitoramento de pragas e doenças do abacaxizeiro; Pragas: fusariose; Podridão-do-olho; Mancha-negra-do-fruto; Prodridão-negra; Podridão aquosa; Murcha associada à cochonilha; Broca-do-fruto; Broca-do-talo; Ácaro alaranjado; Anomalia abiótica: queima solar; Mancha-chocolate; Deficiências nutricionais: nitrogênio; Potássio; Magnésio; Ferro; Cobre; Zinco; Períodos críticos de ocorrência de pragas e doenças no abacaxizeiro. 650 $aAbacaxi 650 $aDoença de Planta 650 $aFruta Tropical 650 $aNutrição Vegetal 700 1 $aSANCHES, N. F. 700 1 $aSOUZA, L. F. da S. 700 1 $aTEIXEIRA, F. A. 700 1 $aELIAS JÚNIOR, J.
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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