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Registros recuperados : 24 | |
4. | | SILVA, G. A. da; GURAK, P. D.; CASTRO, H. M. de; FARIA, D. Influência da concentração de levedura sobre o yinho tinto Cabernet Sauvignon. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 10.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 11.; SEMINÁRIO FRANCO-BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 2., 2005, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2005. p. 345. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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6. | | ZANUS, M. C.; GUERRA, C. C.; SILVA, G. A. da; GUGEL, G. M.; GURAK, P. D. Análise de taninos em vinhos brancos elaborados com diferentes tempos de maceração. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 10.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 11.; SEMINÁRIO FRANCO-BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 2., 2005, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2005. p. 262. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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7. | | ZANUS, M. C.; GURAK, P. D.; SILVA, G. A. da; GUERRA, C. C.; DALL'AGNOL, I. Efeito da maceração na capacidade antioxidante do vinho branco BRS-Lorena. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 10.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 11.; SEMINÁRIO FRANCO-BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 2., 2005, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2005. p. 357. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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8. | | SILVA, G. A. da; POLLETO, C.; GURAK, P. D.; POLI, J. S. Avaliação de meios de cultura para o isolamento de leveduras em vinhos. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 10.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 11.; SEMINÁRIO FRANCO-BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 2., 2005, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2005. p. 345. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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10. | | MONTEIRO, F. S.; GURAK, P. D.; CABRAL, L. M. C.; OIANO-NETO, J.; MATTA, V. M. Avaliação da qualidade do suco de tangerina var, murcott quanto ao teor de ácido ascórbico e compostos fenólicos. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 7., 2007, Campinas. Ciência e tecnologia de alimentos em benefício a sociedade: ligando a agricultura à saúde. Campinas: SBCTA: Unicamp/FEA, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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11. | | GURAK, P. D.; CABRAL, L. M. C.; MATTA, V. M. da; ROCHA-LEÃO, M. H. Avaliação da qualidade físico-química de sucos de uva integral comercializados no Rio de Janeiro. Higiene Alimentar, São Paulo, v. 21, n. 150, p. 332, abr. 2007. Edição dos artigos do III Congresso Latinoamericano, IX Brasileiro de Higienistas de Alimentos, II Encontro Nacional de Centros de Controle de Zoonose, I Encontro Nacional do Sistema Brasileiro de Inspeção de Produtos de Origem Animal,... Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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17. | | GURAK, P. D.; SANTANA, I.; GIL, A. P.; FREITAS, S. P.; ROCHA-LEÃO, M. H.; CABRAL, L. Grapes: cultivation, varieties and nutritional uses. In: MURPHY, R. P.; STEIFLER, C. K. (Ed.). Grapes: cultivation, varieties and nutritional uses. New York: Nova Science Publishers, c2012. cap. 10, p. 201-263. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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18. | | GURAK, P. D.; MONTEIRO, F. S.; CABRAL, L. M. C.; MATTA, V. M. da; ROCHA-LEÃO, M. H. M. da. Avaliação de parâmetros físico-químicos de néctares de uva e nectares de uva light. In: ENAAL, 15.; CONGRESSO LATINO AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 15., 2007, Fortaleza. Anais... Fortaleza: LACEN: UFC, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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19. | | GURAK, P. D.; SILVA, M. C. da; MATTA, V. M. da; ROCHA-LEÃO, M. H.; CABRAL, L. M. C. Avaliação de parâmetros físico-químicos de sucos de uva integral, néctares de uva e néctares de uva light. Revista de Ciências Exatas, Seropédica, v. 27, n. 1-2, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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Registros recuperados : 24 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
28/12/2021 |
Data da última atualização: |
28/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
LIMA, F. B. de; PASSOS, A. M. A. dos; SILVA, J. B. da; AVILA, R. G.; MAIA, M. P. |
Afiliação: |
FÁBIO BATISTA DE LIMA, Universidade Federal do Acre; ALEXANDRE MARTINS ABDAO DOS PASSOS, CNPMS; JOSUÉ BISPO DA SILVA, Universidade Federal do Mato Grosso do Sul; RONIEL GERALDO AVILA, Instituto Federal Goiano; MAYANA PEREIRA MAIA, Universidade Federal de São João del-Rei. |
Título: |
Germination and vigor in sorghum seeds under flood stress. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Advanced Engineering Research and Science, v. 8, n. 12, p. 312-319, 2021. |
DOI: |
https://dx.doi.org/10.22161/ijaers.812.31 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the physiological quality of sorghum seeds under water stress. For the experiment, five lots of sorghum seeds with the same genotype (CMX5156A) and different physiological qualities were used. Five lots were submitted to different combinations of hypoxia time (4, 8, 16, 24, 36, and 48 hours under water) and temperature (20, 30, and 40°C). The moisture content, percentage of germination and emergence, height, and dry matter of seedlings from soaked seeds, were determined. A completely randomized experimental design in a 5 x 6 x 3 factorial, with four replicates, was used. The effect of hypoxia stressed the sorghum seed, affecting the germination of the seeds and emergence, dry mass, and height of the seedlings. The greatest decreases in viability and vigor were observed at higher temperatures and flood times. It is concluded that the germination and vigor of sorghum seeds are adversely affected by flooding. The submersion of seed in water at 40°C for 24 hours allows the segregation of sorghum seed lots. |
Palavras-Chave: |
Estresse hídrico; Flooding stress; Seed vigor; Vigor da semente; Water submersion. |
Thesagro: |
Germinação; Sorghum Bicolor; Sorgo. |
Thesaurus NAL: |
Germination. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229731/1/germination-vigor.pdf
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Marc: |
LEADER 01926naa a2200289 a 4500 001 2138468 005 2021-12-28 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://dx.doi.org/10.22161/ijaers.812.31$2DOI 100 1 $aLIMA, F. B. de 245 $aGermination and vigor in sorghum seeds under flood stress.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThe objective of this study was to evaluate the physiological quality of sorghum seeds under water stress. For the experiment, five lots of sorghum seeds with the same genotype (CMX5156A) and different physiological qualities were used. Five lots were submitted to different combinations of hypoxia time (4, 8, 16, 24, 36, and 48 hours under water) and temperature (20, 30, and 40°C). The moisture content, percentage of germination and emergence, height, and dry matter of seedlings from soaked seeds, were determined. A completely randomized experimental design in a 5 x 6 x 3 factorial, with four replicates, was used. The effect of hypoxia stressed the sorghum seed, affecting the germination of the seeds and emergence, dry mass, and height of the seedlings. The greatest decreases in viability and vigor were observed at higher temperatures and flood times. It is concluded that the germination and vigor of sorghum seeds are adversely affected by flooding. The submersion of seed in water at 40°C for 24 hours allows the segregation of sorghum seed lots. 650 $aGermination 650 $aGerminação 650 $aSorghum Bicolor 650 $aSorgo 653 $aEstresse hídrico 653 $aFlooding stress 653 $aSeed vigor 653 $aVigor da semente 653 $aWater submersion 700 1 $aPASSOS, A. M. A. dos 700 1 $aSILVA, J. B. da 700 1 $aAVILA, R. G. 700 1 $aMAIA, M. P. 773 $tInternational Journal of Advanced Engineering Research and Science$gv. 8, n. 12, p. 312-319, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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