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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  05/09/1997
Data da última atualização:  11/12/2009
Autoria:  GUIMARAES, P. M.
Título:  Development of a DNA probe and characterisation of Curtobacterium flaccumfaciens pv. flaccumfaciens.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  London: University of London, 1997.
Páginas:  224p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Ph.D. Thesis.
Conteúdo:  Bacterial wilt of beans is a seedborne disease caused by the plant pathogenic coryneform bacteria Curtobacterium flaccumfaciens pv. flaccumfaciens. In order to construct a DNA probel for the identification of this organism, a chromosomal DNA library was built in the plasmid vector pGEM-7zf(+). The "Shot-gun" method was used for the construction of the DNA library in conjunction with a differential hybridisation technique. One of the clones (pPMP-26 D), after subsequent digestion with restriction endonucleases EcoRI/SacI, yielded a fragment of approximately 230 bp (pPMP-26 D) which hybridised specifically to C. f.pv. flaccumfaciens and not to any of the other eight-two coryneforms or bean pathogens tested in Southern, colony and dot-blots. Thisfragment was subcloned for use as a probe for the detection and identification of this organism. The uniqueness of the probe was confirmed by DNA sequencing. In addition, chemotaxonomic (fatty acid analysis) and genomic fingerpriting technique (ITS profiling, PCR of repetitive DNA and macrorestriction analysis by PFGE) were examined for the identification of profiles which allowed the differentiation of the pathovarswithin the species. The most discriminatory results were obtained by the use of pulsed-field gel electrophoresis analysis of HindIII and XbaI digests, Which produced markedly different patterns for each of the four C.
Palavras-Chave:  Bean; Germoplasma: Patogeno: Identificação; Identifications.
Thesagro:  Feijão; Phaseolus Vulgaris.
Thesaurus Nal:  Curtobacterium flaccumfaciens; germplasm.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN3304 - 1ADDTS - PPT 05/971997.00005
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Trigo.
Data corrente:  20/07/2010
Data da última atualização:  31/03/2011
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  RODRIGUES, O.; DIDONET, A. D.; TEIXEIRA, M. C. C.
Afiliação:  OSMAR RODRIGUES, CNPT; AGOSTINHO DIRCEU DIDONET, CNPAF; MAURO CESAR CELARO TEIXEIRA, CNPT.
Título:  Duração do período de crescimento dos grãos.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: RODRIGUES, O.; TEIXEIRA, M. C. C. (Org.). Bases ecofisiológicas para manutenção da qualidade do trigo. Passo Fundo: Embrapa Trigo, 2010. Cap. 4, p. 41-46.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Nas condições normais de cultivo, o trigo se desenvolve em temperaturas mais baixas até o estádio de antese, porém a partir desse estádio as temperaturas médias começam a se elevar, tanto que, no período de enchimento dos grãos ocorrem variações bastante significativas de temperaturas.
Thesagro:  Crescimento; Grão; Trigo.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/76189/1/pl-2010.027.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF29999 - 1UPCPL - PP2010.0272010.027
CNPT42050 - 1UPCPL - PP633.114R696b
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