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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
31/10/1994 |
Data da última atualização: |
19/06/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MALAVOLTA, E.; VITTI, G. C.; ROSOLEM, C. A.; FAGERIA, N. K.; GUIMARAES, P. T. G. |
Afiliação: |
NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF. |
Título: |
Sulphur responses of Brazilian crops. |
Ano de publicação: |
1987 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Plant Nutrition, New York, v.10, n.9/16, p.2153-2158, 1987. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Field experiments were carried out in three States of Brazil in order to test the response of several crops (beans, cabbage, citrus, coffee, corn, Guinea grass, rapeseed, upland rice, soybean, sugar cane, sweet sorghum, wheat) to sources (ammonium sulfate, potassium magnesium sulfate and phosphogypsum) and rates of sulfur. Yield increases ranged from 8 to 69% over the control. Sulfur additions, on the other hand had beneficial effect on product characteristics (grain/cob ratio in corn, crude protein in forage, oil content of soybeans and sucrose content of sweet sorghum). Ammonium acetate extractable SO4‐S in the range of 10?15 ppm seems adequate. Both leaf and soil analysis showed positive correlations with yield increases. Sulphur containing fertilizers at the rates of 20 kg/ha, and 30 kg/ha are recommended, for annual and perennial crops, respectively. |
Thesagro: |
Agricultura; Enxofre; Nutrição; Solo. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 01431naa a2200217 a 4500 001 1197863 005 2020-06-19 008 1987 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMALAVOLTA, E. 245 $aSulphur responses of Brazilian crops. 260 $c1987 520 $aField experiments were carried out in three States of Brazil in order to test the response of several crops (beans, cabbage, citrus, coffee, corn, Guinea grass, rapeseed, upland rice, soybean, sugar cane, sweet sorghum, wheat) to sources (ammonium sulfate, potassium magnesium sulfate and phosphogypsum) and rates of sulfur. Yield increases ranged from 8 to 69% over the control. Sulfur additions, on the other hand had beneficial effect on product characteristics (grain/cob ratio in corn, crude protein in forage, oil content of soybeans and sucrose content of sweet sorghum). Ammonium acetate extractable SO4‐S in the range of 10?15 ppm seems adequate. Both leaf and soil analysis showed positive correlations with yield increases. Sulphur containing fertilizers at the rates of 20 kg/ha, and 30 kg/ha are recommended, for annual and perennial crops, respectively. 650 $aAgricultura 650 $aEnxofre 650 $aNutrição 650 $aSolo 700 1 $aVITTI, G. C. 700 1 $aROSOLEM, C. A. 700 1 $aFAGERIA, N. K. 700 1 $aGUIMARAES, P. T. G. 773 $tJournal of Plant Nutrition, New York$gv.10, n.9/16, p.2153-2158, 1987.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
29/05/2006 |
Data da última atualização: |
12/07/2017 |
Autoria: |
SOUZA NETO, M. A. S. de; LIMA, A. S. da; LIMA, J. R.; MAIA, G. A.; FIGUEIREDO, R. W. de. |
Afiliação: |
Manoel Alves de Souza Neto, CNPAT; Andréa da Silva Lima, Estagiária CNPAT; JANICE RIBEIRO LIMA, CNPAT; Geraldo Arraes Maia, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Tecnologia de Alimentos; Raimundo Wilane de Figueiredo, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Tecnologia de Alimentos. |
Título: |
Manga e melão desidratados. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Brasilia, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, ,2006. |
Páginas: |
34 p. |
Série: |
(Coleção Agroindústria Familiar). |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Projeto Minibibliotecas. |
Conteúdo: |
Definição do produto; Etapas de processo de produçã:; Recepção e pesagem; Seleção, lavagem e enxague; Descasque e corte; Preparo dos xaropes; Pré-tratamento osmótico; Secagem em estufa; Embalagem; Armazenamento. Equipamentos e utensílios; Planta baixa da agroindústria; Higienização do ambiente, de equipamentos e de utensílios; Boas práticas de fabricação (BPF); Instalações; Pessoal; Procedimentos; Armazenamento; Controle de pragas; Registros e controles. |
Thesagro: |
Fruta Seca; Indústria Agrícola; Manga; Processamento; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus NAL: |
mangoes. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/11878/2/00077410.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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