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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre. |
Data corrente: |
29/06/2016 |
Data da última atualização: |
02/07/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
KAWASHIMA, C. G.; GUIMARÃES, G. A.; NOGUEIRA, S. R.; MACLEAN, D.; COOK, D. R.; STEUERNAGEL, B; BAEK, J.; BOUYIOUKOS, C; MELO, B. do V. A.; TRISTÃO, G.; OLIVEIRA, J. C. de O.; RAUSCHER, G.; MITTAL, S.; PANICHELLI, L.; BACOT, K.; JOHNSON, E.; IYER, G.; TABOR, G.; WULFF, B. B. H.; WARD, E.; RAIRDAN, G. J.; BROGLIE, K. E.; WU, G.; ESSE, H. P. van; JONES, J. D. G.; BROMMONSCHENKEL, S. H. |
Afiliação: |
Cintia G Kawashima, The Sainsbury Laboratory, Norwich, U.K.; Gustavo Augusto Guimarães, Dep. de Fitopatologia, Universidade Federal de Viçosa; SONIA REGINA NOGUEIRA, CPAF-Acre; Dan MacLean, The Sainsbury Laboratory, Norwich, U.K.; Doug R. Cook, Department of Plant Pathology, University of California Davis, Davis, California, USA.; Burkhard Steuernagel, The John Innes Centre, Norwich, U.K.; Jongmin Baek, Department of Plant Pathology, University of California Davis, Davis, California, USA.; Costas Bouyioukos, The John Innes Centre, Norwich, U.K.; Bernardo do V. A. Melo, Dep. de Fitopatologia, Universidade Federal de Viçosa; Gustavo Tristão, Dep. de Fitopatologia, Universidade Federal de Viçosa; Jamile Camargos de Oliveira, Dep. de Fitopatologia, Universidade Federal de Viçosa; Gilda Rauscher, Agricultural Biotechnology, DuPont-Pioneer, Wilmington, Delaware, USA.; Shipra Mittal, Agricultural Biotechnology, DuPont-Pioneer, Wilmington, Delaware, USA.; Lisa Panichelli, Agricultural Biotechnology, DuPont-Pioneer, Wilmington, Delaware, USA.; Karen Bacot, Agricultural Biotechnology, DuPont-Pioneer, Wilmington, Delaware, USA.; Ebony Johnson, Agricultural Biotechnology, DuPont-Pioneer, Wilmington, Delaware, USA.; Geeta Iyer, Agricultural Biotechnology, DuPont-Pioneer, Wilmington, Delaware, USA.; Girma Tabor, Agricultural Biotechnology, DuPont-Pioneer, Wilmington, Delaware, USA.; Brande B H Wulff, The John Innes Centre, Norwich, U.K.; Eric Ward, The John Innes Centre, Norwich, U.K.; Gregory J Rairdan, Agricultural Biotechnology, DuPont-Pioneer, Wilmington, Delaware, USA.; Karen E Broglie, Agricultural Biotechnology, DuPont-Pioneer, Wilmington, Delaware, USA.; Gusui Wu, Agricultural Biotechnology, DuPont-Pioneer, Wilmington, Delaware, USA.; H Peter van Esse, The Sainsbury Laboratory, Norwich, U.K.; Jonathan D G Jones, The Sainsbury Laboratory, Norwich, U.K.; Sérgio H Brommonschenkel, Dep. de Fitopatologia, Universidade Federal de Viçosa. |
Título: |
A pigeonpea gene confers resistance to Asian soybean rust in soybean. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Nature Biotechnology, New York, v. 34, n. 6, p. 661-665, June 2016. |
ISSN: |
1087-0156 (impresso) / 1546-1696 (online) |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Asian soybean rust (ASR), caused by the fungus Phakopsora pachyrhizi, is one of the most economically important crop diseases, but is only treatable with fungicides, which are becoming less effective owing to the emergence of fungicide resistance. There are no commercial soybean cultivars with durable resistance to P. pachyrhizi, and although soybean resistance loci have been mapped, no resistance genes have been cloned. We report the cloning of a P. pachyrhizi resistance gene CcRpp1 (Cajanus cajan Resistance against Phakopsora pachyrhizi 1) from pigeonpea (Cajanus cajan) and show that CcRpp1 confers full resistance to P. pachyrhizi in soybean. Our findings show that legume species related to soybean such as pigeonpea, cowpea, common bean and others could provide a valuable and diverse pool of resistance traits for crop improvement. |
Palavras-Chave: |
Enfermedades y desórdenes de las plantas; Ferrugem asiática; Fitomejoramiento; Frijoles; Guandul; Molecular clonación; Phakpsora pachyrhizi; Roya de la soja; Semillas de soja. |
Thesagro: |
Cajanus cajan; Clonagem; Doença de planta; Feijão; Fungo; Genótipo; Glycine max; Guandu; Leguminosa com grão; Melhoramento genético vegetal; Soja; Variedade resistente. |
Thesaurus Nal: |
Beans; Fungi; Molecular cloning; Pigeon peas; Plant breeding; Plant diseases and disorders; Soybean rust; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/144921/1/26083.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Corte. Para informações adicionais entre em contato com cnpgc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
30/08/2010 |
Data da última atualização: |
30/08/2010 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
REIS, S. F.; PAULINO, P. V. R.; MEDEIROS, S. R. de; VALADARES FILHO, S. C.; FEIJO, G. L. D.; TORRES JUNIOR, R. A. de A.; CRISTALDO, R. O.; SILVA, R. A.; FAUSTO, D. A.; CAVALI, J. |
Afiliação: |
S. F. REIS, UFV; P. V. R. PAULINO, UFV; SERGIO RAPOSO DE MEDEIROS, CNPGC; S. C. VALADARES FILHO, UFV; GELSON LUIS DIAS FEIJO, CNPGC; ROBERTO AUGUSTO DE A TORRES JUNIOR, CNPGC; R. O. CRISTALDO, BOLSISTA CNPGC; R. A. SILVA, BOLSISTA CNPGC; D. A. FAUSTO, USP; J. CAVALI, UFV. |
Título: |
Residual feed intake in three-cross beef heifers: color and chemical composition of Longissimus dorsi muscle. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In:ADSA-PSA-AMPA-ASAS JOINT ANNUAL MEETING, 2010, Denver. [Abstracts]. Publicado em: Journal of Animal Science, Champaign, v. 88, E-Supplement 2/J; Journal of Dairy Science, Champaign, v. 93, E-Supplement 1.; Journal of Poultry Science, v.89, E- Supplement 1. Meat Science and Muscle Biology Beef Quality. Trabalho: M155. |
Páginas: |
p. 66 |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Longissimus dorsi; Qualidade da carne. |
Thesagro: |
Nutrição Animal; Produção Animal. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
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Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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