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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoGUBERT FILHO, F. A. Levantamento de areas de relevante interesse ecologico (ARIE) no estado do Parana. In: CONGRESSO FLORESTAL DO PARANA, 2., 1988, Curitiba. Anais. Curitiba: Instituto Florestal do Parana, 1988. p.136-160.

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2.Imagem marcado/desmarcadoGUBERT FILHO, F. A. O desflorestamento do Paraná em um século (1890-1990). In: WORKSHOP SOBRE ALTERNATIVAS TÉCNICAS PARA A SUSTENTABILIDADE DA FLORESTA COM ARAUCÁRIA, 2005, Guarapuava. Resumos das palestras e apresentações. Colombo: Embrapa Florestas, 2005. 1 CD-ROM. Palestra.

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3.Imagem marcado/desmarcadoGUBERT FILHO, F. A. Proposta para a criacao de um sistema de unidades de conservacao da Araucaria angustifolia no Estado do Parana. In: SIMPOSIO SOBRE CONSERVACAO AMBIENTAL E DESENVOLVIMENTO FLORESTAL DO CONE SUL, 1., 1990, Foz do Iguacu. Anais. Curitiba: Secretaria da Agricultura e do Abastecimento do Parana, 1990. p.321. Resumo.

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4.Imagem marcado/desmarcadoGUBERT FILHO, F. A. Proposta para a criação de um sistema de unidades de conservação da Araucaria angustifolia no Estado do Paraná. Silvicultura, São Paulo, v. 12, n. 42, t. 3, p. 251-256, 1992. Edição dos Anais do Congresso Florestal Brasileiro, 6., 1990, Campos do Jordão.

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5.Imagem marcado/desmarcadoGUBERT FILHO, F. A. A tipologia florestal determinada pelo fator antropico. In: CONGRESSO FLORESTAL PANAMERICANO, 1.; CONGRESSO FLORESTAL BRASILEIRO, 7., 1993, Curitiba. Floresta para o Desenvolvimento: Política, Ambiente, Tecnologia e Mercado: anais. São Paulo: SBS; [S.l.]: SBEF, 1993. v. 1, p. 1-5.

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6.Imagem marcado/desmarcadoGUBERT FILHO, F. A.; OLIVEIRA, J. C. de. Proposta do sistema estadual de unidades de conservacao e areas de uso regulamentado. In: CONGRESSO FLORESTAL E DO MEIO AMBIENTE DO PARANA, 3., 1991, Curitiba. Anais. Curitiba: Associacao Paranaense de Engenheiros Florestais, 1991. p.49-64.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  11/11/2005
Data da última atualização:  11/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEDROSO, A. de F.; NUSSIO, L. G.; PAZIANI, S. de F.; LOURES, D. R. S.; IGARASI, M. S.; COELHO, R. M.; PACKER, I. H.; HORII, J.; GOMES, L. H.
Afiliação:  ANDRE DE FARIA PEDROSO, CPPSE; LUIZ GUSTAVO NUSSIO, Universidade de São Paulo, ESALQ; SOLIDETE DE FÁTIMA PAZIANI; DANIELE REBOUÇAS SANTANA LOURES; MAURICIO SCOTON IGARASI, Universidade Estadual Paulista; RODRIGO MICHELINI COELHO; IRINEU HUMBERTO PACKER, Universidade de São Paulo, ESALQ; JORGE HORII, Universidade de São Paulo, ESALQ; LUIZ HUMBERTO GOMES, Universidade de São Paulo, ESALQ.
Título:  Fermentation and epiphytic microflora dynamics in sugar cane silage.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Scientia Agricola, Piracicaba, v. 62, n. 5, oct. 2005.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S0103-90162005000500003
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sugar cane silages are characterized by extensive yeast activity, alcohol production and great dry matter - DM - losses. Better knowledge of the fermentation process is fundamental to the development of efficient ensilage techniques for this forage. This study evaluates temporal changes in chemical composition, DM losses and epiphytic microflora in sugar cane silage. Mature sugar cane, variety RB835486 (12 months of vegetative growth), was hand harvested, processed in a stationary chopper and ensiled in 20-L plastic buckets provided with valves for gas release and a device for effluent collection. Laboratory silos were kept at ambient temperature and sampled after ½, 1, 2, 3, 7, 15, 45, 90, 120 and 180 days. Ethanol concentration reached 6.4% in DM after 15 days of ensilage, followed by 71% water soluble carbohydrates - WSCs - disappearance. Gas and total DM losses reached a plateau on day 45 (16% and 29% of DM, respectively). Yeast count was higher on the second day (5.05 log cfu g-1). Silage pH declined to below 4.0 on the third day. Effluent yield was negligible (20 kg t-1). DM content in the forage decreased (35% to 26%) from day 0 to day 45. The increase in ethanol concentration showed an opposite trend to WSCs and true in vitro dry matter digestibility reductions in the silage. Developing methods to control yeasts, most probably through the use of additives, will enable more efficient production of sugar cane silage by farmers.
Palavras-Chave:  Losses; Water soluble.
Thesagro:  Bactéria.
Thesaurus NAL:  carbohydrates; ethanol; yeasts.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/88199/1/PROCI-2005.00167.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE15884 - 1UPCAP - DDPROCI-2005.00167PED2005.00167
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