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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
21/02/2024 |
Data da última atualização: |
21/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ANTUNES, K. A.; MONTEIRO, L. M.; HOWARD, C.; REICH, E.; HEIDEN, G.; GUARINO, E. de S. G.; SANTOS, V. L. P. DOS; MANFRON, J.; PERERA, W. H. |
Afiliação: |
KEVIN ALVES ANTUNES, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; LUCIANE MENDES MONTEIRO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; CHRISTOPHER HOWARD, CAMAG SCIENTIFIC; EIKE REICH, HPTLC ASSOCIATION; GUSTAVO HEIDEN, CPACT; ERNESTINO DE SOUZA GOMES GUARINO, CPACT; VERA LÚCIA PEREIRA DOS SANTOS, CENTRO UNIVERSITÁRIO INTERNACIONAL UNINTER; JANE MANFRON, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; WILMER H. PERERA, CAMAG SCIENTIFIC. |
Título: |
Comprehensive high-performance thin-layer chromatography analysis of Monteverdia ilicifolia leaf and its adulter ants. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Natural Product Research, Formerly Natural Product Letters, 2023. |
ISSN: |
1478-6427 |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/14786419.2023.2289080 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The leaves of Monteverdia ilicifolia (syn. Maytenus ilicifolia) are widely used in traditional South American medicine to treat gastrointestinal problems such as gastritis and ulcers. Several herbal products containing the leaves of M. ilicifolia can be found in the market. However, other species with similar leaf morphology are confounding materials, e.g. Monteverdia aquifolia (Celastraceae), Citronella gongonha (Cardiopteridaceae), Jodina rhombifolia (Santalaceae), Sorocea bonplandii (Moraceae) and Zollernia ilicifolia (Fabaceae). This study aimed to identify M. ilicifolia and distinguish it from its potential adulterants using high-performance thin-layer chromatography (HPTLC) technique. Comprehensive HPTLC analysis revealed specific fingerprints that can be used to assess the minimum content of epicatechin and the quality of commercial espinheira-santa samples. The results of the study demonstrated that the HPTLC method is capable of detecting adulterations and distinguishing M. ilicifolia from all confounding materials in commercial products available on the market, showing that most of the products are of poor quality due to adulterations. |
Palavras-Chave: |
Monteverdia ilicifolia. |
Thesagro: |
Cromatografia. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1162155/1/Artigo-Comprehensive-high-performance-thin-layer-chromatography.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Tipo/Formato |
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Cutter |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
16/01/2015 |
Data da última atualização: |
16/01/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PUTI, F. da C.; BECARO, A. A.; FERREIRA, M. D. |
Afiliação: |
MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA. |
Título: |
Caracterização físico-química e microbiológica de filmes de PEBD com nanopartículas para aplicação como embalagens para alimentos. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 2014, São Carlos, SP Anais do SIAGRO: ciência, inovação e mercado 2014. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2014. p. 391-394. Editores: Carlos Manoel Pedro Vaz, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Silvio Crestana. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Atividade antimicrobiana; Instrumentação - evento; Nanopartículas de prata; Propriedades térmicas. |
Thesagro: |
Pós-Colheita. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/115700/1/391siagro-2014-print01.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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