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Registros recuperados : 57 | |
1. | | GRIGOLLI, J. F. J.; ASMUS, G. L. Manejo de nematoides na cultura da soja. In: LOURENÇÃO, A. L. F.; GRIGOLLI, J. F. J.; MELOTTO, A. M.; PITOL, C.; GITTI, D. de C.; ROSCOE, R. (Ed.). Tecnologia e produção: Soja 2013/2014. Maracaju, MS: Fundação MS, 2014. p. 194-203 Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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2. | | CONCENCO, G.; GRIGOLLI, J. F. J. Plantas daninhas em sistemas de produção de soja. In: LOURENÇÃO, A. L. F.; GRIGOLLI, J. F. J.; MELOTTO, A. M.; PITOL, C.; GITTI, D. de C.; ROSCOE, R. (Ed.). Tecnologia e produção: Soja 2013/2014. Maracaju, MS: Fundação MS, 2014. p. 98-107 Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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4. | | AVILA, C. J.; GRIGOLLI, J. F. J. Pragas de soja e seu controle. In: LOURENÇÃO, A. L. F.; GRIGOLLI, J. F. J.; MELOTTO, A. M.; PITOL, C.; GITTI, D. de C.; ROSCOE, R. (Ed.). Tecnologia e produção: Soja 2013/2014. Maracaju, MS: Fundação MS, 2014. p. 109-168 Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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6. | | SIMONATO, J.; GRIGOLLI, J. F. J.; OLIVEIRA, H. N. de. Controle biológico de insetos-praga na soja. In: LOURENÇÃO, A. L. F.; GRIGOLLI, J. F. J.; MELOTTO, A. M.; PITOL, C.; GITTI, D. de C.; ROSCOE, R. (Ed.). Tecnologia e produção: Soja 2013/2014. Maracaju, MS: Fundação MS, 2014. p. 178-193 Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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7. | | SIMONATO, J.; OLIVEIRA, H. N. de; GRIGOLLI, J. F. J.; LAPS, R. R. Efeito de diferentes formulações de glifosato na viabilidade de ovos de Podisus nigrispinus (Dallas, 1851) (Hemiptera : Pentatomidae). In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 13., 2013, Bonito. Faça bonito: use controle biológico: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2013. 1 CD-ROM. Editores técnicos: Harley Nonato de Oliveira, Crébio José Avila e Fabrício Fagundes Pereira; SICONBIOL. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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8. | | GRIGOLLI, J. F. J.; AVILA, C. J.; OLIVEIRA, H. N. de; TOMQUELSKI, G. V.; SANTOS, V. Mapping the occurrence and density of Helicoverpa armigera (Hübner) (Lepidoptera: Noctuidae) in Mato Grosso do Sul State, Brazil. Journal of Entomology and Nematology, v. 8, n. 4, p. 28-33, Oct. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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11. | | ROSSATO, M.; BARBOSA, R. B.; SILVA, D. J. H.; GRIGOLLI, J. F. J.; LOPES, C. A. Avaliação da resistência à murcha-bacteriana em genótipos de Solanum lycopersicum. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 26, n. 2, p. S5275-S5279, 2008. Suplemento. CD-ROM. Trabalho apresentado no 48. Congresso Brasileiro de Olericultura, Maringá, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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12. | | GRIGOLLI, J. F. J.; SOUZA, L. A. de; FRAGA, D. F.; FUNICHELLO, M.; RIBEIRO, A. A.; BUSOLI, A. C. Comportamento de alimentação e oviposição do bicudo do algodoeiro Anthonomus grandis BOH. nas cultivares deltaopal e nuopal (Bollgard). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ALGODÃO, 8., 2011, São Paulo. Evolução da cadeia para construção de um setor forte. Anais. Campina Grande, PB: Embrapa Algodão, 2011. p.107-114 Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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13. | | IZEPPI, T. S.; GRIGOLLI, J. F. J.; SOUZA, L. A. de; FRAGA, D. F.; SILVA, E. A.; BUSOLI, A. C. Rebrota de cultivares de algodoeiro após roçagem e infestação de Aphis gossypii (Glover, 1877). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ALGODÃO, 8., 2011, São Paulo. Evolução da cadeia para construção de um setor forte. Anais. Campina Grande, PB: Embrapa Algodão, 2011. P.249-255 Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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14. | | SIMONATO, J.; OLIVEIRA, H. N. de; GRIGOLLI, J. F. J.; GRIGOLLI, M. M. K.; SILVA, I. F. da. Potential of the parasitoid Tetrastichus howardi (Olliff, 1893) (Hymenoptera: Eulophidae) on the control of Helicoverpa armigera(Hübner, 1805) (Lepidoptera: Noctuidae). Journal of Agricultural Science, v. 12, n. 7, p. 146-154, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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16. | | GODOY, C. V.; GRIGOLLI, J. F. J.; MOREIRA, E. N.; CAMPOS, H. D.; DEUNER, C.; MARTINS, M. C. Eterna vilã. Cultivar: grandes culturas, v. 18, n. 225, p. 14-18, fev. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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18. | | FUNICHELLO, M.; SOUZA, B. H. S. de; GRIGOLLI, J. F. J.; RIBEIRO, A. A.; BUSOLI, A. C.; BOIÇA JUNIOR, A. L. Parâmetros biológicos de pseudoplusia includens (walker, 1857) (Lepidoptera: noctuidade) em cultivares convencionais e na cultivar nuopal (BOLLGARD I ) de algodoeiro. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ALGODÃO, 8., 2011, São Paulo. Evolução da cadeia para construção de um setor forte. Anais. Campina Grande, PB: Embrapa Algodão, 2011. p.221-227 Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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20. | | GODOY, C. V.; MEYER, M. C.; COSTAMILAN, L. M.; GRIGOLLI, J. F. J.; CAMPOS, H. D.; MADALOSSO, T.; FAVERO, F.; ROY, J. M. T.; MARTINS, M. C.; A. JUNIOR, I. P. Sob pressão. Cultivar Grandes Culturas, v. 19, n. 235, p. 26-29, dez. 2018 / jan. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Trigo. |
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Registros recuperados : 57 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
02/01/2013 |
Data da última atualização: |
23/02/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SARTARELLI, N. C.; MACEDO, A. N. de; SOUSA, J. P. de; NOGUEIRA, A. R. de A.; BRONDI, S. H. G. |
Afiliação: |
NATALIA CECILIA SARTARELLI, USP/SÃO CARLOS, SP; ADRIANA NORI DE MACEDO, USP/SÃO CARLOS, SP; JULIANA PANE DE SOUSA, USP/SÃO CARLOS, SP; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; SILVIA H. G. BRONDI. |
Título: |
Determination of chlorfenvinphos, fipronil, and cypermethrin residues in meat and bovine fat using Quechers methods and gas chromatography-mass spectromety. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Liquid Chromatography & Related Tecnologuies, v. 35, p. 1895-1908, 2012. |
DOI: |
10.1080/10826076.2011.627609 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
nalytic methods were applied and validated to measure residues of chlorfenvinphos, fipronil, and cypermethrin in meat and bovine fat, using the QuEChERS method and gas chromatography-mass spectrometry. For the meat, 2 g of sample, 4 mL of acetonitrile, 1.6 g of MgSO 4 , and 0.4 g of NaCl were used in the liquid-liquid partition, while 80 mg of C18, 80 mg of primary and secondary amine and 150 mg of MgSO 4 were employed in the dispersive solid-phase extraction. For the fat, 1 g of sample, 5 mL of hexane, 10 mL of water, 10 mL of acetonitrile, 4 g of MgSO 4 , and 0.5 g of NaCl were used in the liquid-liquid partition and 50 mg of primary and secondary amine and 150 mg of MgSO 4 were used in the dispersive solid-phase extraction. The recovery percentages obtained for the pesticides in meat at different concentrations ranged from 81 to 129% with relative standard deviation below 27%. The corresponding results from the fat ranged from 70 to 123% with relative standard deviation below 25%. The methods showed sensitivity, precision, and accuracy according to EPA standards and quantification limits below the maximum residue limit established by European Union, except for chlorfenvinphos in the fat. |
Palavras-Chave: |
Fat; QuECHERS. |
Thesaurus NAL: |
chemistry; gas chromatography; mass spectrometry; meat; pesticides. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
Marc: |
LEADER 02073naa a2200265 a 4500 001 1943814 005 2023-02-23 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1080/10826076.2011.627609$2DOI 100 1 $aSARTARELLI, N. C. 245 $aDetermination of chlorfenvinphos, fipronil, and cypermethrin residues in meat and bovine fat using Quechers methods and gas chromatography-mass spectromety.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $analytic methods were applied and validated to measure residues of chlorfenvinphos, fipronil, and cypermethrin in meat and bovine fat, using the QuEChERS method and gas chromatography-mass spectrometry. For the meat, 2 g of sample, 4 mL of acetonitrile, 1.6 g of MgSO 4 , and 0.4 g of NaCl were used in the liquid-liquid partition, while 80 mg of C18, 80 mg of primary and secondary amine and 150 mg of MgSO 4 were employed in the dispersive solid-phase extraction. For the fat, 1 g of sample, 5 mL of hexane, 10 mL of water, 10 mL of acetonitrile, 4 g of MgSO 4 , and 0.5 g of NaCl were used in the liquid-liquid partition and 50 mg of primary and secondary amine and 150 mg of MgSO 4 were used in the dispersive solid-phase extraction. The recovery percentages obtained for the pesticides in meat at different concentrations ranged from 81 to 129% with relative standard deviation below 27%. The corresponding results from the fat ranged from 70 to 123% with relative standard deviation below 25%. The methods showed sensitivity, precision, and accuracy according to EPA standards and quantification limits below the maximum residue limit established by European Union, except for chlorfenvinphos in the fat. 650 $achemistry 650 $agas chromatography 650 $amass spectrometry 650 $ameat 650 $apesticides 653 $aFat 653 $aQuECHERS 700 1 $aMACEDO, A. N. de 700 1 $aSOUSA, J. P. de 700 1 $aNOGUEIRA, A. R. de A. 700 1 $aBRONDI, S. H. G. 773 $tJournal of Liquid Chromatography & Related Tecnologuies$gv. 35, p. 1895-1908, 2012.
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Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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