BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoGRENET, E. Les particules vegetables des feces de mounton. Annales de Zootechnie, v.15, n.4, p.303-312, 1966.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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2.Imagem marcado/desmarcadoDEMARQUILLY, C.; GRENET, E.; ANDRIEU, J. Les constituants azotes des fourrage et la prevision de la valeur azotee des fourrages. In: ANDRIEU, J.; DEMARQUILLY, C.; WEGAT-LITRE, E. Prevision de la valeur nutritive des aliments des ruminants. Versaille: INRA, 1981. p.129-154.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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3.Imagem marcado/desmarcadoCORNU, A.; BESBLE, J. M.; MOSONI, P.; GRENET, E. Lignin-carbohydrate complexes in forages: struture and consequences in the ruminal degradation of cell-wall carbohydrates. Reproduction Nutrition Development, V.34, N.5, P.385-398, 1994.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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4.Imagem marcado/desmarcadoJOURNET, M.; GRENET, E.; FARCE, M.-H.; THERIEZ, M.; DEMARQUILLY, C. Recent developments in the nutrition of herbivores. Paris: INRA, 1995. 621p. Proceedings of the IVth International Symposium on the Nutrition of Herbivores. Clermont-Ferrand (France), september 11-15, 1995.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  29/11/2021
Data da última atualização:  29/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SILVA, W. P. da; GOLDBECK, J. C.; MAIA, D. S. V.; EL HALAL, S. L. M.; COLUSSI, R.; ZAVAREZE, E. da R.; DIAS, R. G.; JACOB, R. G.; LENARDÃO, E. J.
Afiliação:  WLADIMIR PADILHA DA SILVA; JÚLIA COSWIG GOLDBECK; DARLA SILVEIRA VOLCAN MAIA; SHANISE LISIE MELLO EL HALAL; ROSANA COLUSSI; ELESSANDRA DA ROSA ZAVAREZE; ÁLVARO RENATO GUERRA DIAS; RAQUEL GUIMARÃES JACOB; EDER JOÃO LENARDÃO.
Título:  Antimicrobial activity of 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal against planktonic and biofilm Staphylococcus aureus cells and its application in biodegradable films.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Packaging and Shelf Life, v. 22 (2019) 100375
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work aimed to evaluate the bioactivity of 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal against planktonic and biofilm cells of S. aureus and its use in biodegradable films. 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal demonstrated antimicrobial activity against planktonic (MIC=62.5 ± 0.5 μg.mL−1) and biofilm cells of S. aureus. Regarding barley starch films containing 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal, after 4 h of contact there was a difference of 5 log CFU.mL−1 in relation to control film (without additives). The films prepared with 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal and citral (its precursor) were more opaque and had lower tensile strength than the control film. However, the addition of the 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal in the film had lower effect on the water solubility and tensile strength than the addition of citral. 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal have activity against planktonic and biofilm cells of S. aureus and could be applied in biodegradable films as an alternative to inhibit the microbial growth on the surface of food, enhancing food safety.
Palavras-Chave:  Bioactivity; Food package; S aureus.
Thesaurus NAL:  Citronella; Essential oils.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT22069 - 1UPCAP - DD
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