BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoVEREDIANO, T. A.; SANT'ANA, C. T.; GRANCIERI, M.; PAES, M. C. D.; MARTINO, H. S. D. Caracterização de compostos bioativos do milho roxo (Zea mays. l) rico em antocianinas. In: CONGRESSO NACIONAL DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 5., 2021, Ouro Preto. Anais... Ouro Preto: Universidade Federal de Ouro Preto, 2021. Evento online.

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2.Imagem marcado/desmarcadoVEREDIANO, T. A.; SANT'ANA, C.; GRANCIERI, M.; TAKO, E.; PAES, M. C. D.; MARTIN, H. S. D. Black corn (Zea mays L.) flour has the potential to improve the gut microbiota composition and goblet cell proliferation in mice fed a high-fat diet. Nutrition Research, v. 108, p. 60-72, 2022.

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3.Imagem marcado/desmarcadoVEREDIANO, T. A.; AGARWAL, N.; MARTINO, H. S. D.; KOLBA, N.; GRANCIERI, M.; PAES, M. C. D.; TAKO, E. Effect of black corn anthocyanin-rich extract (Zea mays L.) on cecal microbial populations in vivo (Gallus gallus). Nutrients, v. 14, n. 21, 4679, 2022.

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4.Imagem marcado/desmarcadoFORTINI, T. V. L.; VEREDIANO, T. A.; SANT'ANA, C. T.; GRANCIERI, M.; SILVA, B. P. da; PAES, M. C. D.; MARTINO, H. Black corn (Zea mays L.) flour consumption improved the gut dysbiosis promoted by a high-fat diet on mice. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 3., 2022, Campinas. Personal nutrition, ageing and food science: proceedings. Campinas: Unicamp, 2022.

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5.Imagem marcado/desmarcadoVEREDIANO, T. A.; SANT'ANA, C. T.; GRANCIERI, M.; SÃO JOSÉ, V. P. B. de; TOLEDO, R. C. L.; PAES, M. C. D.; MARTINO, H. S. D. Black corn (Zea mays L.) whole flour improved the antioxidant capacity and prevented adipogenesis in mice fed a high-fat diet. Food & Function, v. 13, p. 5590-5601, 2022.

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6.Imagem marcado/desmarcadoLUCIO, H. G.; LOPES, R. de K. S. O.; GOMES, M. J. C.; GRANCIERI, M.; QUEIROZ, V. A. V.; SILVA, B.; MARTINO, H. S. D. Refeição simbiótica contendo sorgo extrusado associado a probiótico (Bifidobacterium longum) melhora saúde intestinal sem alterar a microbiota intestinal de pacientes com doença renal crônica. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023.

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7.Imagem marcado/desmarcadoMARTINO, H.; MARTINEZ, O. D. M.; GRANCIERI, M.; GOMES, M. J. C.; SILVA, B. P. da; SÃO JOSÉ, V.; TOLEDO, R. C. L.; QUEIROZ, V. A. V. Sorghum flour BRS 305 hybrid has the potential to modulate the intestinal microbiota of rats fed with a high-fat high-fructose diet. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 3., 2022, Campinas. Personal nutrition, ageing and food science: proceedings. Campinas: Unicamp, 2022.

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8.Imagem marcado/desmarcadoMARTINEZ, O. D. M.; THEODORO, J. M. V.; GRANCIERI, M.; TOLEDO, R. C. L.; QUEIROZ, V. A. V.; BARROS, F. A. R. de; MARTINO, H. S. D. Dry heated whole sorghum flour (BRS 305) with high tannin and resistant starch improves glucose metabolism, modulates adiposity, and reduces liver steatosis and lipogenesis in Wistar rats fed with a high-fat high-fructose diet. Journal of Cereal Science, v. 99, 103201, 2021.

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9.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, L. A.; PEREIRA, S. M. S.; DIAS, K. A.; PAES, S. DA S.; GRANCIERI, M.; JIMENEZ, L. G. S.; CARVALHO, C. W. P. de; OLIVEIRA, E. E. DE; MARTINO, H. S. D.; DELLA LUCIA, C. M. Nutritional content, amino acid profile, and protein properties of edible insects (Tenebrio molitor and Gryllus assimilis) powders at different stages of development. Journal of Food Composition and Analysis, v. 125, 105804M, 2024. early acess 2023.

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10.Imagem marcado/desmarcadoTHEODORO, J. M. V.; GRANCIERI, M.; OLIVEIRA, L. A.; LUCIA, C. M. D.; CARVALHO, I. M. M. de; BRAGAGNOLO, F. S.; ROSTAGNO, M. A.; GLAHN, R. P.; CARVALHO, C. W. P. de; SILVA, B. P. da; MARTINO, H. S. D. Chemical composition and in vitro iron bioavailability of extruded and open-pan cooked germinated and ungerminated pearl whole millet “Pennisetum glaucum (L.) R. Br.” Food Chemistry, v. 457, n., p. 140170, 2024.

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11.Imagem marcado/desmarcadoTHEODORO, J. M. V.; MARTINEZ, O. D. M.; GRANCIERI, M.; TOLEDO, R. C. L.; BINOTI, M. L.; MARTINS, A. M. D.; CARVALHO, C. W. P. de; LISBOA, P. C.; MARTINO, H. S. Germinated millet flour (Pennisetum Glaucum (L.) R. BR.) improves adipogenesis and glucose metabolism and maintains thyroid function in vivo. Food & Function, v. 12, p. 6083-6090, 2021.

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12.Imagem marcado/desmarcadoTHEODORO, J. M. V.; MARTINEZ, O. D. M.; GRANCIERI, M.; TOLEDO, R. C. L.; MARTINS, A. D.; DIAS, D. M.; CARVALHO, C. W. P. de; MARTINO, H. S. D. Germinated millet flour (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.) reduces inflammation, oxidative stress, and liver steatosis in rats fed with high-fat high-fructose diet. Journal of Cereal Science, v. 99, 103207, 2021.

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13.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, B. P.; THEODORO, J. M. V.; GRANCIERI, M.; GOMES, M. J.; TOLEDO, R. C.; SÃO JOSÉ, V. P. B. de; MANTOVANI, H. C.; CARVALHO, C. W. P. de; MARTINO, H. S. D. Germinated millet (Pennisetum Glaucum (L.) R. BR.) flour improved the gut function and its microbiota composition in rats fed with high-fat high fructose diet. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 3., 2022, Campinas. Personal nutrition, ageing and food science: proceedings. Campinas: Unicamp, 2022. 15620.

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14.Imagem marcado/desmarcadoTHEODORO, J. M. V.; GRANCIERI, M.; GOMES, M. J. C.; TOLEDO, R. C. L.; SÃO JOSÉ, V. P. B. de; MANTOVANI, H. C.; CARVALHO, C. W. P. de; SILVA, B. P. DA; MARTINO, H. S. D. Germinated millet (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.) flour improved the gut function and its microbiota composition in rats fed with high-fat high-fructose diet. International Journal Of Environmental Research And Public Health, v. 19, n. 22, 15217, p. 1-14, 2022.

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15.Imagem marcado/desmarcadoMAGALHÃES, T. L. S.; SILVA, B. P. DA; GRANCIERI, M.; LÚCIO, H. G.; TOLEDO, R. C. L.; BARRA, R. R. S.; CARVALHO, C. W. P. de; MARTINO, H. S. D. Germinated and non-germinated cooked whole millet (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.) flours show a promising effect on protein quality, biochemical profile and intestinal health in vivo. Food & Function, 2023. paper.

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16.Imagem marcado/desmarcadoMARTINEZ, O. D. M.; THEODORO, J. M. V.; GRANCIERI, M.; TOLEDO, R. C. L.; BARROS, F. A. R. de; TAKO, E.; QUEIROZ, V. A. V.; MARTINO, H. S. D. Dry heated sorghum BRS 305 hybrid flour as a source of resistant starch and tannins improves inflammation and oxidative stress in Wistar rats fed with a high-fat high-fructose diet. Food & Function, v. 12, p. 8738-8746, 2021.

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17.Imagem marcado/desmarcadoLÚCIO, H. G.; GRANCIERI, M.; MARTINEZ, O. D. M.; TOLEDO, R. C. L.; MENEZES, C. B. de; COSTA, N. M. B.; QUEIROZ, V. A. V.; SILVA, B. P. da; MARTINO, H. S. D. Dry heat whole Sorghum BRS 305 flour modulate satiety and improves antioxidant response in brain of Wistar rats fed with high-fat high-fructose diet. Food Research International, v. 173, 113252, 2023.

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18.Imagem marcado/desmarcadoTHEODORO, J. M. V.; SIVA, B.; TOLEDO, R. C. L; FERREIRA, M. B.; MACIEL, L. D.; ASSIS, A.; GRANCIERI, M.; CARVALHO, C. W. P. de; MARTINO, H. S. D. Efeito da extrusão e germinação na caracterização química de milheto (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.). In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023. Pôster 163141; SLACAN.

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19.Imagem marcado/desmarcadoMISHIMA, M. D. V.; MARTINO, H. S. D.; KOLBA, N.; SHAH, D. D.; GRANCIERI, M.; SANTOS, K. M. O. dos; LIMA, J. P.; SILVA, B. P. DA; GONZALEZ DE MEJIA, E.; TAKO, E. Effects of Intra-Amniotic Administration of the Hydrolyzed Protein of Chia (Salvia hispanica L.) and Lacticaseibacillus paracasei on Intestinal Functionality, Morphology, and Bacterial Populations, In Vivo (Gallus gallus). Nutrients, v. 15, n. 8, p. 1831-15, 2023. 17 p.

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20.Imagem marcado/desmarcadoTHEODORO, J. M. V.; SILVA, L. A. da; SÃO JOSE, V. P. B. de; WILLIS, N. B.; TOLEDO, R. C. L.; GRANCIERI, M.; CARVALHO, C. W. P. de; PIERRE, J. F.; SILVA, B. P.; MARTINO, H. S. D. Processed pearl millet improves the morphology and gut microbiota in wistar rats. Foods v. 14, n . 15, 2752, 2025.

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1.Imagem marcado/desmarcadoALVARENGA, A. D.; CORREA, D. S. Composite nanofibers membranes produced by solution blow spinning modified with CO2-activated sugarcane bagasse fly ash for efficient removal of water pollutants. Journal of Cleaner Production, v. 285, 125376, 2021. 1 - 12
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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2.Imagem marcado/desmarcadoALVARENGA, A. D.; ANDRE, R. S.; ALVES, A. L. M. M.; CORREA, D. S. Optimization of polyvinylpyrrolidone-SiO2 microfiber membranes for efficient water purification. Journal of Water Process Engineering v. 67, 106119, 2024. 1 - 14
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
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3.Imagem marcado/desmarcadoCONCEIÇÃO, J. C. S.; ALVARENGA, A. D.; MERCANTE, L. A.; CORREA, D. S.; SILVA, E. O. Endophytic fungus from Handroanthus impetiginosus immobilized on electrospun nanofibrous membrane for bioremoval of bisphenol A. World Journal of Microbiology and Biotechnology, v. 39, 261, 2023. 1 - 11
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
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4.Imagem marcado/desmarcadoTEODORO, K. B. R.; FACURE, M. H. M.; SCHNEIDER, R.; ALVARENGA, A. D.; ANDRE, R. S.; CORREA, D. S. Self-Standing Thin Films of Cellulose Nanocrystals and Graphene Quantum Dots for Detection of Trace Iron(III). ACS Applied Nano Materials, v. 6, 2023. 11561 - 11571
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 4
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5.Imagem marcado/desmarcadoBALLESTEROS, C. A. S.; MERCANTE, L. A.; ALVARENGA, A. D.; FACURE, M. H. M.; SCHNEIDER, R.; CORREA, D. S. Recent trends in nanozymes design: from materials and structures to environmental applications. Materials Chemistry Frontiers, v. 5, 2021. 7419-7451
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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6.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, J. O. S.; ALVARENGA, A. D.; CORREA, D. S.; MERCANTE, L. A.; SANTANA, R. M. M. Blown spun fibers-based colorimetric sensor for detecting trace zinc in seminal fluid. Biosensors and Bioelectronics, v. 270, 116943, 2025. 10 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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7.Imagem marcado/desmarcadoALVARENGA, A. D.; MIGLIORINI, F. L.; TEODORO, K. B. R.; FACURE, M. H. M.; CORREA, D. S. Nanofibras poliméricas modificadas com óxido de grafeno aplicadas na remoção de corante em solução aquosa. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Ciência, inovação e mercado: anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. SIAGRO 2019. 521-525
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
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8.Imagem marcado/desmarcadoALVARENGA, A. D.; ANDRE, R. S.; TEODORO, K. B. R.; SCHNEIDER, R.; MERCANTE, L. A.; CORREA, D. S. Nanofibrous filtering membranes modified with sucrose-derived carbonaceous materials for adsorption in batch and fixed bed. Chemical Engineering Journal, v. 451, e138557, 2023. 1 - 15
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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9.Imagem marcado/desmarcadoALVARENGA, A. D.; MULKSON, A. L.; ANDRE, R. S.; SCHNEIDER, R.; MERCANTE, L. A.; CORREA, D. S. FIBRAS ELETROFIADAS PARA REMOÇÃO DE POLUENTES EM MEIOS LÍQUIDOS. In: MERCANTE, L. A.; CORRÊA, D. S. (org.). Eletrofiação e nanofibras: fundamentos e aplicações. Ponta Grossa, PR: Atena Editora, 2023. cap. 10. 236-268
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
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10.Imagem marcado/desmarcadoSCHNEIDER, R.; FACURE, M. H. M.; ALVARENGA, A. D.; CHAGAS, P. A. M.; SANTOS, D. M. dos; CORREA, D. S. Dye adsorption capacity of MoS2 nanoflakes immobilized on poly(lactic acid) fibrous membranes. ACS Applied Nano Materials, v. 4, 2021. 4881-4894
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
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11.Imagem marcado/desmarcadoALVARENGA, A. D.; LIMA, B. de A.; TEODORO, K. B. R.; COSTA, V. P. V. da; AGUIAR, M. L.; CORREA, D. S. Effect of static electricity and thickness of solution blow spun polyamide 6/ AgNP nanofibrous membrane on nanoparticle filtration and microbiological activity. Applied Surface Science, v. 652, 159215, 2024. 13 p.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
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12.Imagem marcado/desmarcadoALVARENGA, A. D.; FACURE, M. H. M.; MONTES-SÁNCHEZ, I.; OLIVEIRA, G. O. S.; LANZA, M. R. V.; MERCANTE, L. A.; CORREA, D. S. Multifunctional and sustainable soot-modified nanofibrous membrane for adsorption, sensing and hydrogen peroxide electrogeneration. Journal of Cleaner Production, n. 422, 138697, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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13.Imagem marcado/desmarcadoCONCEIÇÃO, J. C. S.; MACHADO, R. G.; ALVARENGA, A. D.; MAIA, D. L. S.; MESQUITA, P. R. R.; MERCANTE, L. A.; CORREA, D. S.; SILVA, E. O. Bio-nano hybrid material for mitigating recalcitrant phenolic compounds. Chemical Engineering & Processing: Process Intensication, v. 208, 110121, 2025. 9 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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14.Imagem marcado/desmarcadoTEODORO, K. B. R.; ALVARENGA, A. D.; CHAGAS, P. A. M.; LOPES, R. G.; ALVES, F.; STRINGASCI, M. D.; BUZZÁ, H. H.; INADA, N. M.; CORREA, D. S. Synergistic Tetracycline−Curcumin Association in Biocompatible PCL Nanostructured Wound Dressings. ACS Applied Polymer Materials, v. 6, 2024. 5089 - 5101
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
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15.Imagem marcado/desmarcadoTEODORO, K. B. R.; ALVARENGA, A. D.; OLIVEIRA, L. F. R.; CHAGAS, P. A. M.; LOPES. R. G.; ANDRE, R. S.; MERCANTE, L. A.; ALVES, F.; STRINGASCI, M. D.; BUZZA, H. H.; INADA, N. M.; CORREA, D. S. Fast Fabrication of Multifunctional PCL/Curcumin Nanofibrous Membranes for Wound Dressings. ACS Applied Bio Materials, v. 6, 2023. 2325–2337
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
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