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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  16/10/2000
Data da última atualização:  25/04/2023
Autoria:  GRAHAM, D. C.; STEINKRANS, K. H.; HACKLER, L. R.
Afiliação:  Department of Food Sciemce, Cornell University, Ithaca, New York, and Department of Food Science and Technology, New York State Agricultural Experiment Station, Geneva, New York.
Título:  Factors affecting production of mold mycelium and protein in synthetic media.
Ano de publicação:  1976
Fonte/Imprenta:  Applied and Environmental Microbiology, v.32, n.3, p.381-387, 1976.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effects of certain cultural conditions on the yield of dry mycelium, protein, and total amino acid content of Rhizopus oligosporus Saito (NRRL 2710), Rhizopus rhizopodiformis (Cohn apud Lichtheim) Zopf (NRRL 6246), and Absidia corymbifera (Cohn) Sacc. et Trotter (NRRL 6247) were studied. The yield of mycelium was found to significantly increase as the spore inoculum was increased from 187,500 to 2,250,000 spores. But the total amino acids (grams/liter) did not change significantly, whereas the percentage of crude protein decreased. An inoculum containing approximately 750,000 spores/ml was used in all of the other experiments. Mycelial production was highest at 37 degrees C for all three molds. However, the best temperature for percentage of crude protein and total amino acids varied with the organism. The mycelial yield and total crude protein of R. oligosporus showed some significant changes as the C/N ratio was increased in 3% glucose medium. In a synthetic medium having a 15:1 C/N ratio, the strains of R. oligosporus, R. rhizopodiformis, and A. corymbifera had better yields from falactose than glucose, not only in dry mycelium but also in total crude protein (grams/liter) and total amino acids (grams/liter). R. oligosporus grew very well on several ammonium salts. but the maximum yield of dry mycelium, total crude protein (grams/liter), and total amino acids (grams/liter) occurred with ammonium sulfate. The optimum pH for both Rhizopus species was 4.0, although R. ol... Mostrar Tudo
Thesagro:  Proteína.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF18658 - 1ADDAP - DDPublicação digitalS1559
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  28/02/2008
Data da última atualização:  09/10/2008
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Circulação/Nível:  -- - --
Autoria:  ALBUQUERQUE, E. V. S.; SILVA, M. S.; TEIXEIRA, C. C.; MARTINS, N. F.; CAMPOS, M. A.; GROSSI-DE-SA, M. F.
Afiliação:  E. V. S. Albuquerque, Cenargen; Marília Santos Silva, CPAC; C. C. Teixeira, Cenargen; N. F. Martins, Cenargen; M. A. Campos, UFLA; M. F. Grossi-de-Sa, Cenargen.
Título:  Coffea arabica class 1and 2 resistance gene related sequences within the brazilian coffee genome EST database.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: WORKSHOP INTERAÇÃO MOLECULAR PLANTA-PRAGA, 2., 2007, Brasília. Anais... Brasília: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007. p. 124-127.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Melhoramento genético.
Thesagro:  Café.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC28451 - 1UPCPL - --CRI7255CRI7255
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