Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste.
Data corrente:  11/01/2006
Data da última atualização:  11/01/2006
Autoria:  FONTES, D.; HERNÁNDEZ, N.; CUBILLAS IAÑEZ, N. M.; CRUZ, D.; GONZALEZ, J. J.; LA ROSA, A. E. de; CASTELLANOS, L.
Afiliação:  Facultad de Agronomía, Universidad de Ciego de Ávila, Carretera a Morón, km 9 1/2, Cuba.
Título:  Comportamiento agronómico de leguminosas nativas con potencialidades forrajeras, colectadas en areas de frutales.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Ensaios e Ciência: Ciências Biológicas, Agrárias e da Saúde, Campo Grande, MS, v. 8, n. 2, p. 111-124, ago. 2004.
Idioma:  Espanhol
Palavras-Chave:  Comportamento.
Thesagro:  Leguminosa Forrageira.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAO26130 - 1ADPAP - --000
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  15/08/2018
Data da última atualização:  25/02/2019
Autoria:  VIEIRA, A. M. F. D.; STEFFENS, C. A.; ARGENTA, L. C.; AMARANTE, C. V. T. do; OSTER, A. H.; CASA, R. T.; AMARANTE, A. G. M.; PANSERA, B.
Afiliação:  Amanda Maria Furtado Drehmer Vieira, Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC/Centro de Ciências Agroveterinárias; Cristiano André Steffens, Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC/Centro de Ciências Agroveterinárias; Luiz Carlos Argenta, Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC/Centro de Ciências Agroveterinárias; Cassandro Vidal Talamini do Amarante, Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC/Centro de Ciências Agroveterinárias; ANDREIA HANSEN OSTER, CNPAT; Ricardo Trezzi Casa, Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC/Centro de Ciências Agroveterinárias; Antônio Gabriel Mortari Amarante, Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC/Centro de Ciências Agroveterinárias; Bruno Pansera, Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC/Centro de Ciências Agroveterinárias.
Título:  Essential oils for the postharvest control of blue mold and quality of 'Fuji' apples.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 5, p. 547-556, maio, 2018.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Óleos essenciais para o controle pós-colheita do mofo-azul e a qualidade de maçãs 'Fuji'.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effect of rosemary, cinnamon, citronella grass, and clove essential oils on the in vitro growth of Penicillium expansum, on the diameter of blue mold lesions, and on the physical and chemical attributes of 'Fuji' apples stored under refrigeration for different periods of time. The compositions of the essential oils were determined, and their effects on the growth inhibition, number, and viability of fungal spores in vitro were evaluated at 0, 100, and 1,000 μL L-1 oil concentrations. At postharvest, evaluations were performed for fruit treated with 0, 50, 100, and 500 μL L-1 essential oil and kept under refrigeration for 30 days, and for fruit treated with 0, 100, and 500 μL L-1 oil and kept under refrigeration for two days. The essential oils ? eucalyptol (rosemary), eugenol (cinnamon), citronellal (citronella), and eugenol (clove) ? reduce the growth, number, and viability of P. expansum spores 24 hours after the induction to germination, as well as the diameter of blue mold lesions in apples, except for citronella oil at 500 μL L-1 after 30 days of cold storage. There are no changes in the physicochemical attributes of apples, treated with different concentrations of the oils after refrigeration for five months, followed by seven days at room temperature.
Palavras-Chave:  Fruit rot; Podridão de fruto.
Thesagro:  Malus Domestica; Penicillium Expansum; Rosmarinus Officinalis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/181467/1/Essential-oils-for-the-postharvest-control.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE62913 - 1UPEAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional