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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
05/07/1996 |
Data da última atualização: |
05/07/1996 |
Autoria: |
GONZALEZ, C. L.; EVERITT, J. H. |
Título: |
Nutrient contents of major food plants eaten by cattle in the South Texas plains. |
Ano de publicação: |
1982 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Range Management, v.35, n.6, p.733-736, Nov. 1982. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
From May 1975 to November 1977, whole plant samples of 6 native and 2 introduced grass species, and top pads of 1 browse (pricklypear cactus) species were collected monthly and analyzed for crude protein (CP), P, Na, K, Ca, Mg contents, and digestible energy (DE) to determine their nutrive value as range forage. Digestible energy, CP and P levels, were deficient, especially in winter and early spring for lactating cows but were near to marginal for dry cows. All other elements, except Na, were present at amounts adequate to meet all cattle requirements. Sodium levels were low, but probably would not pose a problem if free choice salt was provided. Any deficiencies may be alleviated by cattle selection of higher quality plants, such as forbs and shorth-lived annual grasses. Pricklypear cactus had low levels of CP, P, and Na but high levels of estimated DE (2900 K cal/kg); howwver, pricklypear cactus is high in soluble ash (20%) and if expressed as in vitro digestible organic matter, DE is considerably reduced. These data suggest that protein should be supplemented to lactating cows in winter and early while P probably should be supplemented all year. |
Palavras-Chave: |
Alimento principal; Major food; Nutrient; Plant; Pricklypear cactus. |
Thesagro: |
Gado; Nutriente; Planta. |
Thesaurus Nal: |
cattle. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pantanal (CPAP) |
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Cutter |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
29/09/1997 |
Data da última atualização: |
02/05/2014 |
Autoria: |
GASTAL, M. L.; ZOBY, J. L. F.; PANIAGO JÚNIOR, E.; MARZIN, J.; XAVIER, J. H. V.; SOUZA, G. L. C. de; PEREIRA, E. A.; KALMS, J. M.; BONNAL, P. |
Título: |
Proposta metodológica de transferência de tecnologia para promover o desenvolvimento. |
Edição: |
ed. rev. |
Ano de publicação: |
1997 |
Fonte/Imprenta: |
Planaltina, DF: EMBRAPA; CPAC, 1997. |
Páginas: |
39 p. |
Série: |
(EMBRAPA-CPAC. Documentos, 51). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Antecedentes históricos; Metodologia preconizada; Diagnóstico rápido e dialogado; A nível da comunidade; A nível de sistemas de produção; A nível de recursos naturais; Restituição a comunidade; Plano de ação da comunidade; A transferência de tecnologia na proposta metodologica; Tipologia dos sistemas de produção; Apoio a organização rural; Grupos de interesse; Grupos de gestão; Rede de fazendas de referência; Avaliação dialogada. |
Palavras-Chave: |
Comunidade; CPAC; Desenvolvimento; Development; EMBRAPA; Method; Metodologia; Sistemas de producao; Transferencia. |
Thesagro: |
Difusão de Tecnologia; Extensão Rural; Método; Pesquisa; Sociologia; Tecnologia; Transferência de Tecnologia. |
Thesaurus NAL: |
agricultural research; methodology; research; technology; technology transfer. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/101694/1/doc-51.pdf
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Marc: |
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Embrapa Cerrados (CPAC) |
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