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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
16/06/2004 |
Data da última atualização: |
16/06/2004 |
Autoria: |
BENITES, F. R. G.; MALUF, W. R.; PAIVA, L. V.; FARIA, M. V.; GONÇALVES, L. D.; RESENDE, J. T. V.; NASCIMENTO, I. R.; ANDRADE JÚNIOR, V. C.; MENEZES, C. B.; GOMES, L. A. A.; LICURSI, V.; MORETTO, P. |
Título: |
Teste de alelismo entre os mutantes de amadurecimento do tomate alcobaça (alc) e non-ripening (nor). |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, jul. 2003. Suplemento 2. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Trabalho apresentado no 43º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2003. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, p. 362, jul. 2003. Suplemento 1. |
Palavras-Chave: |
Alelismo. |
Thesagro: |
Lycopersicon Esculentum; Tomate. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01025naa a2200289 a 4500 001 1776101 005 2004-06-16 008 2003 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBENITES, F. R. G. 245 $aTeste de alelismo entre os mutantes de amadurecimento do tomate alcobaça (alc) e non-ripening (nor). 260 $c2003 500 $aTrabalho apresentado no 43º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2003. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, p. 362, jul. 2003. Suplemento 1. 650 $aLycopersicon Esculentum 650 $aTomate 653 $aAlelismo 700 1 $aMALUF, W. R. 700 1 $aPAIVA, L. V. 700 1 $aFARIA, M. V. 700 1 $aGONÇALVES, L. D. 700 1 $aRESENDE, J. T. V. 700 1 $aNASCIMENTO, I. R. 700 1 $aANDRADE JÚNIOR, V. C. 700 1 $aMENEZES, C. B. 700 1 $aGOMES, L. A. A. 700 1 $aLICURSI, V. 700 1 $aMORETTO, P. 773 $tHorticultura Brasileira, Brasília$gv. 21, n. 2, jul. 2003. Suplemento 2.
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Volume |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia. |
Data corrente: |
07/07/2020 |
Data da última atualização: |
09/07/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
BASSO, V.; SCHIAVENIN, C.; MENDONCA, S.; SIQUEIRA, F. G. de; SALVADOR, M.; CAMASSOLA, M. |
Afiliação: |
Vanessa Basso, Universidade de Caxias do Sul; Claudiane Schiavenin, Universidade de Caxias do Sul; SIMONE MENDONCA, CNPAE; FELIX GONCALVES DE SIQUEIRA, CNPAE; Mirian Salvador, Universidade de Caxias do Sul; Marli Camassola, Universidade de Caxias do Sul. |
Título: |
Chemical features and antioxidant profile by Schizophyllum commune produced on different agroindustrial wastes and byproducts of biodiesel production. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 329, n. 127089, Nov. 2020. |
ISSN: |
0308-8146 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.127089 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Schizophyllum commune VE_07 was produced in different culture media containing pine sawdust (PS), grape residue (GR), cotton cake (CC) and jatropha seed cake (JC). The content of phenolics and antioxidant activity were determined for the substrates and mushrooms produced. The content of ß-glucans and the composition of S. commune were also evaluated. The medium formulated with 94% grape residue enabled the highest values of yield, biological efficiency, and productivity. Mushrooms grown in this condition showed the highest value (13.14%) of ß-glucans. The contents of proteins and dietary fibre were 16.59% and 59.61%, respectively. Mushrooms grown in cotton cake showed the highest phenolic content (291.51 ± 1.83 mg GAE/ 100 g mushroom) and antioxidant activity (58.15 ± 0.86 DPPH% scavenging). The results obtained indicate that substrate composition affected the production of S. commune and its chemical composition. |
Thesagro: |
Cogumelo; Composto Fenólico; Controle Biológico. |
Thesaurus NAL: |
Beta-glucans; Biodiesel; Lignocellulose; Mushrooms; Phenolic compounds; Schizophyllum commune. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01898naa a2200313 a 4500 001 2123709 005 2020-07-09 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0308-8146 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.127089$2DOI 100 1 $aBASSO, V. 245 $aChemical features and antioxidant profile by Schizophyllum commune produced on different agroindustrial wastes and byproducts of biodiesel production.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aSchizophyllum commune VE_07 was produced in different culture media containing pine sawdust (PS), grape residue (GR), cotton cake (CC) and jatropha seed cake (JC). The content of phenolics and antioxidant activity were determined for the substrates and mushrooms produced. The content of ß-glucans and the composition of S. commune were also evaluated. The medium formulated with 94% grape residue enabled the highest values of yield, biological efficiency, and productivity. Mushrooms grown in this condition showed the highest value (13.14%) of ß-glucans. The contents of proteins and dietary fibre were 16.59% and 59.61%, respectively. Mushrooms grown in cotton cake showed the highest phenolic content (291.51 ± 1.83 mg GAE/ 100 g mushroom) and antioxidant activity (58.15 ± 0.86 DPPH% scavenging). The results obtained indicate that substrate composition affected the production of S. commune and its chemical composition. 650 $aBeta-glucans 650 $aBiodiesel 650 $aLignocellulose 650 $aMushrooms 650 $aPhenolic compounds 650 $aSchizophyllum commune 650 $aCogumelo 650 $aComposto Fenólico 650 $aControle Biológico 700 1 $aSCHIAVENIN, C. 700 1 $aMENDONCA, S. 700 1 $aSIQUEIRA, F. G. de 700 1 $aSALVADOR, M. 700 1 $aCAMASSOLA, M. 773 $tFood Chemistry$gv. 329, n. 127089, Nov. 2020.
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