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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
28/04/2020 |
Data da última atualização: |
28/04/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BASSINELLO, P. Z.; BENTO, J. A. C.; GOMES, L. de O. F.; CALIARI, M.; OOMAH, B. D. |
Afiliação: |
PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; JULIANA APARECIDA CORREIA BENTO, UFG; LUCIANA DE OLIVEIRA FROES GOMES, UFG; MARCIO CALIARI, UFG; BASSOODEO DAVE OOMAH, AGRICULTURE AND AGRI-FOOD CANADA, Summerland-BC. |
Título: |
Nutritional value of gluten-free rice and bean based cake mix. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência Rural, v. 50, n. 6, e20190653, 2020. |
ISSN: |
1678-4596 |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/0103-8478cr20190653 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Gluten-free foods are a growing trend in the domestic and international markets, contributing to health and wellness, especially the celiac public. The objective of this study was to create a new option of gluten-free food by replacing wheat flour by rice grit flour, cornstarch, and extruded split bean flour, and to aggregate value to low cost industrial byproducts. A new food product was developed and its components analyzed for their nutritional characteristics and changes during baking. The baked cakes can be a source of protein, had a good starch and protein digestibility, and low antinutritional factors, notably tannins. Incorporation of an extruded bean flour in a gluten-free cake mix improves protein digestibility, total dietary fiber, and raises ash, iron, and zinc contents. |
Palavras-Chave: |
Starch and protein digestibility. |
Thesagro: |
Arroz; Digestibilidade; Farinha; Feijão; Glúten; Oryza Sativa; Phaseolus Vulgaris; Valor Nutritivo. |
Thesaurus Nal: |
Antinutritional factors; Beans; Extruded foods; Gluten-free foods; Rice. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/212550/1/CNPAF-2020-cr.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
31/05/2016 |
Data da última atualização: |
25/11/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SOMBRA, K. E. S.; SOBRA JÚNIOR, C. A.; SILVA, M. P. da; ARAÚJO, L. T. L. de; BASTOS, D. C. |
Afiliação: |
KÁSSIO EWERTON SANTOS SOMBRA; CARLOS ANTÔNIO SOMBRA JUNIOR; MARCIO PORFIRIO DA SILVA; LEONARDO TALS LIMA DE ARAÚJO; DEBORA COSTA BASTOS, CPATSA. |
Título: |
Práticas orgânicas em pomares cítricos da agricultura familiar do município de Russas, Ceará. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO REGIONAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL NO NORDESTE, 10., 2015, Arapiraca. Anais... Arapiraca: SOBER-NE, 2015. |
Páginas: |
p. 220-224. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O presente trabalho objetivou-se a levantar dados e caracterizar principais práticas e insumos orgânicos utilizados na citricultura desenvolvida na agricultura familiar de Russas-CE. |
Palavras-Chave: |
Adubação orgânica; Citros; Cultivo. |
Thesagro: |
Agricultura familiar; Citricultura. |
Thesaurus NAL: |
Citrus. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/143552/1/Debora-2015.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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