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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
16/12/2021 |
Data da última atualização: |
22/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo de Divulgação na Mídia |
Autoria: |
CURCIO, G. R.; GOMES, J. B. V.; OLIVEIRA, D. P. de; FERRIANI, L. M. |
Afiliação: |
GUSTAVO RIBAS CURCIO, CNPF; JOAO BOSCO VASCONCELLOS GOMES, CNPF; DALILA PERES DE OLIVEIRA, Bolsista da Sec. Ciên. Tec. Pr.; LEONARDO MIRANDA FERIANI, Bolsista da Sec. Ciên. Tec. Pr. |
Título: |
A saturação por bases dos solos da Província Patamarizada na Bacia Hidrográfica Paraná III - BHP III. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: PROGRAMA NACIONAL DE SOLOS. PronaSolos Paraná. 2021. Disponível em: https://www.agricultura.pr.gov.br/PronasolosPR/Pagina/SATURACAO-POR-BASES-DOS-SOLOS-DA-PROVINCIA-PATAMARIZADA-NA-BACIA-HIDROGRAFICA. Acesso em: 15 dez. 2021. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Dentro da BHP III a Província Patamarizada encontra-se representada nos vales dos subplanaltos Cascavel, Campo Mourão, Foz do Iguaçu e São Francisco, sobretudo, neste último onde perfaz a grande maioria das paisagens. |
Thesagro: |
Solo. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229516/1/Gustavo-A-SATURACAO-POR-BASES-DOS-SOLOS-DA-PROVINCIA-PATAMARIZADA-NA-BACIA-HIDROGRAFICA-PARANA-III-BHP-III.pdf
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Marc: |
LEADER 00911nam a2200157 a 4500 001 2137980 005 2021-12-22 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCURCIO, G. R. 245 $aA saturação por bases dos solos da Província Patamarizada na Bacia Hidrográfica Paraná III - BHP III.$h[electronic resource] 260 $aIn: PROGRAMA NACIONAL DE SOLOS. PronaSolos Paraná. 2021. Disponível em: https://www.agricultura.pr.gov.br/PronasolosPR/Pagina/SATURACAO-POR-BASES-DOS-SOLOS-DA-PROVINCIA-PATAMARIZADA-NA-BACIA-HIDROGRAFICA. Acesso em: 15 dez. 2021.$c2021 520 $aDentro da BHP III a Província Patamarizada encontra-se representada nos vales dos subplanaltos Cascavel, Campo Mourão, Foz do Iguaçu e São Francisco, sobretudo, neste último onde perfaz a grande maioria das paisagens. 650 $aSolo 700 1 $aGOMES, J. B. V. 700 1 $aOLIVEIRA, D. P. de 700 1 $aFERRIANI, L. M.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
04/04/2023 |
Data da última atualização: |
04/04/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 4 |
Autoria: |
SANTOS, V, C.; CHAVES, C. S.; RIBEIRO, K. G.; PEREIRA, O. G.; CECCON, P. R.; GOMIDE, C. A. de M. |
Afiliação: |
VÍTOR CORRÊA SANTOS, Universidade Federal de Viçosa; CARLA SILVA CHAVES, Universidade Federal de Viçosa; KARINA GUIMARÃES RIBEIRO, Universidade Federal de Viçosa; ODILON GOMES PEREIRA, Universidade Federal de Viçosa; PAULO ROBERTO CECON, Universidade Federal de Viçosa; CARLOS AUGUSTO DE MIRANDA GOMIDE, CNPGL. |
Título: |
Morphogenic, structural, and chemical characteristics of Brachiaria grass (Urochloa decumbens Stapf.) pastures in monoculture and intercropped with forage peanut under two grazing intensities. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Semina. Ciências Agrárias, v. 44, n. 1, p. 375-392, jan./fev. 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the morphogenic, structural, and chemical characteristics of Brachiaria grass (Urochloa decumbens) intercropped with forage peanut (Arachis pintoi) under three-row spacings (40, 50, and 60 cm) and two post-grazing residual heights (5 and 15 cm). The experiment was performed in a randomized block design with a factorial scheme (3 x 2) with four replicates. The structural and morphogenic characteristics were considered in a factorial scheme (3 × 2) + 1 (an additional treatment of Brachiaria grass in monoculture). Chemical characteristics sampled by cutting and by hand plucking were evaluated. Brachiaria grass had the highest crude protein (CP) content at 5 cm, whereas forage peanut had the highest CP content at 15 cm in the first year, however, there was no difference in the second year. Compared to monoculture, intercropping resulted in lower final stem size, a greater number of live leaves, and increases in the following metrics: leaf elongation rate, final leaf size, and leaf life duration, most. |
Palavras-Chave: |
Pastejo simulado. |
Thesagro: |
Amendoim; Capim Brachiaria; Consorciação de Cultura; Espaçamento; Folha; Plantio; Proteína Bruta. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1152980/1/Morphogenic-structural-and-chemical-characteristics-of-Brachiaria.pdf
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Marc: |
LEADER 01963naa a2200277 a 4500 001 2152980 005 2023-04-04 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSANTOS, V, C. 245 $aMorphogenic, structural, and chemical characteristics of Brachiaria grass (Urochloa decumbens Stapf.) pastures in monoculture and intercropped with forage peanut under two grazing intensities.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThe objective of this study was to evaluate the morphogenic, structural, and chemical characteristics of Brachiaria grass (Urochloa decumbens) intercropped with forage peanut (Arachis pintoi) under three-row spacings (40, 50, and 60 cm) and two post-grazing residual heights (5 and 15 cm). The experiment was performed in a randomized block design with a factorial scheme (3 x 2) with four replicates. The structural and morphogenic characteristics were considered in a factorial scheme (3 × 2) + 1 (an additional treatment of Brachiaria grass in monoculture). Chemical characteristics sampled by cutting and by hand plucking were evaluated. Brachiaria grass had the highest crude protein (CP) content at 5 cm, whereas forage peanut had the highest CP content at 15 cm in the first year, however, there was no difference in the second year. Compared to monoculture, intercropping resulted in lower final stem size, a greater number of live leaves, and increases in the following metrics: leaf elongation rate, final leaf size, and leaf life duration, most. 650 $aAmendoim 650 $aCapim Brachiaria 650 $aConsorciação de Cultura 650 $aEspaçamento 650 $aFolha 650 $aPlantio 650 $aProteína Bruta 653 $aPastejo simulado 700 1 $aCHAVES, C. S. 700 1 $aRIBEIRO, K. G. 700 1 $aPEREIRA, O. G. 700 1 $aCECCON, P. R. 700 1 $aGOMIDE, C. A. de M. 773 $tSemina. Ciências Agrárias$gv. 44, n. 1, p. 375-392, jan./fev. 2023.
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