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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  15/06/2021
Data da última atualização:  15/06/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GOMES, I. A.; MARKOVÁ, E.; SILVA, J. P. L. da; VENÂNCIO, A.; FREITAS-SILVA, O.
Afiliação:  IZABELA ALVES GOMES, Universidade Federal do Estado do Rio de Janeiro (UNIRIO); EVA MARKOVÁ, Slovak University of Technology in Bratisla va, Slovak; JANINE PASSOS LIMA DA SILVA, CTAA; ARMANDO VENÂNCIO, University of Minho, Portugal; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA.
Título:  Global trends for patulin adsorption: A review.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Research, Society and Development, v. 10, n. 6, e58310616162, 2021.
DOI:  http://dx.doi.org/10.33448/rsd-v10i6.16162
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Patulin is a toxic metabolite produced by several species of fungi. The species that are responsible for the production of patulinenter fruits through bruised and broken skin, causing contamination. Apple-derived products are considered to be by far the most significant dietary sources of patulin. According to the literature, three strategies have been used to break down or remove patulin in food, such as physical, chemical, and biological methods. Degradation of patulin by microorganisms or biodegradation enzymes is an efficient and promising method for the removal of patulin from food. The incidence of patulincontamination continues to be high, despite global efforts to reduce the levels of this mycotoxin at each stage of the fruit production process. Its transformation into other compounds has been reported. However, the toxicities ofits byproducts as deoxypatulinic acid, ascladiol, and hydroascladiol should be subjected to an intensive study. A patulina é um metabólito tóxico produzido por várias espécies de fungos. As espécies fúngicas responsáveis pela produção depatulina contaminam os frutos por meio de ferimentos naturais e rachaduras, causando a infecção.A maçã e os produtos derivados da maçã são considerados, de longe, as fontes dietéticas mais significativas de patulina. De acordo com a literatura, três estratégias têm sido utilizadas para decompor ou remover a patulina de alimentos, como métodos físicos, químicos e biológicos. A degradação da patulina por microrg... Mostrar Tudo
Thesaurus Nal:  Mycotoxins.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15179 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  28/11/2007
Data da última atualização:  12/02/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - A
Autoria:  RÖMBKE, J.; GARCIA, M. V.; SCHEFFCZYK, A.
Afiliação:  Jörg Römbke, ECT Oekotoxikologie; Marcos Vinicius Bastos Garcia, CPAA; Adam Scheffczyk, ECT Oekotoxikologie.
Título:  Effects of the fungicide benomyl on earthworms in laboratory tests under tropical and temperate conditions.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Archives of Environmental Contamination and Toxicology, v. 53, p. 590-598, mar. 2007.
DOI:  10.1007/s00244-006-0219-8
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Soil organisms play a crucial role in the terrestrial ecosystem. Plant protection products (PPPs) are known to affect soil organisms and might have negative impacts on soil functions influenced by these organisms. Little research has been performed to date on the impact of PPPs on tropical soil ecosystems. Therefore, in this study it was investigated whether the effects of the fungicide benomyl (chosen as a model substance) differ between tropical and temperate regions and whether data generated under temperate conditions can be used for the Environmental Risk Assessment (ERA) in tropical regions. The effect of benomyl on earthworms was evaluated in acute and chronic laboratory tests modified for tropical conditions. These tests were performed at two temperatures (20ºC and 28ºC) and with two strains (temperate and tropical) of the compost worm Eisenia fetida. The fungicide was spiked in two natural and two artificial soils.
Thesagro:  Fungicida; Laboratório; Minhoca; Solo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAA18323 - 1UPCAP - PPS8523S8523
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