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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  06/10/2022
Data da última atualização:  12/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, E. G.; ARAUJO, G. G. L. de; SILVA, T. M. B. e; GOIS, G. C.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S.; CAMPOS, F. S.; PERAZZO, A. F.; RIBEIRO, O. L.; YAMAMOTO, S. M.
Afiliação:  E. G. SILVA, Federal University of Paraíba, Areia, PB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; T. M. BARROS E SILVA, UNIVASF; G. C. GOIS, UNIVASF; E. M. SANTOS, Federal University of Paraíba, Areia, PB; J. S. OLIVEIRA, Federal University of Paraíba, Areia, PB; F. S. CAMPOS, UFRPE; A. F. PERAZZO, Federal University of Paraíba, Areia, PB; O. L. RIBEIRO, Federal University of Recôncavo Bahiano, Cruz das Almas, BA; S. M. YAMAMOTO, UNIVASF.
Título:  Carcass characteristics and meat quality of sheep fed buffel grass silage to replace corn silage.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  South African Journal of Animal Science, v. 51, n. 2, p. 231-240, 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of the study was to evaluate the carcass characteristics, proximate composition, and sensorial attributes of meat from sheep fed diets in which buffelgrass silage replaced corn silage. Thirty-two intact male crossbred Santa Inês sheep with an average live weight of 20.09 ± 2.0 kg were housed in individual stalls and allotted at random to four treatments in which corn silage was replaced by buffelgrass silage at the levels of 0 (control), 33.3%, 66.6%, and 100%. After an adaption period of 10 days, the sheep were fed for an additional 61 days. Feed was offered ad libitum and corn silage comprised 60% of the diet for the control group. Carcass characteristics, non-carcass components and meat quality were evaluated. Hot carcass yield, cold carcass yield, true carcass yield, trimmings, fat weight, and mesenteric and omental fat weight were highest for the control group (P <0.05). Loin eye area had a quadratic response (P =0.02), with the largest areas being observed in animals fed the diet containing 66.6% buffelgrass silage. Liver weight (P <0.01), luminosity of the meat (P <0.05), and cooking loss (P <0.05) likewise had nonlinear responses to the concentration of buffelgrass silage in the diet. The treatments did not have significant negative influence on the nutritional and organoleptic characteristics of the meat.
Palavras-Chave:  Análise sensorial; Pequenos ruminantes; Silagem de milho.
Thesagro:  Capim Buffel; Dieta; Nutrição Animal; Ovino; Produto de Origem Animal.
Thesaurus Nal:  Animal nutrition; Animal products; Small ruminants.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147163/1/Carcass-characteristics-and-meat-quality-of-sheep-fed-buffel-grass-silage-to-replace-corn-silage.-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA60094 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Corte. Para informações adicionais entre em contato com cnpgc.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  12/03/2009
Data da última atualização:  12/03/2009
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVEIRA, D. S.; MARCHI, C. E.; FERNANDES, C. D.; SORGATTO, M.; SALLES, N. E. P. C.; FERNANDES, R. C.
Afiliação:  Denis S. Silveira, UNIDERP; Carlos Eduardo Marchi, FFA. Superintendência Federal de Agricultura no Estado do Amazonas; Celso Dornelas Fernandes, CNPGC; Michele Sorgatto UFMS Bolsista CNPq/Fundect/MS; Nádia Evelyn Pompêo de Camargo Salles UNIDERP Bolsista do PIBIC/CNPq; Ronaldo de Castro Fernandes, Bolsista AT do CNPq.
Título:  Potencial do ozônio para o controle de fungos associados às sementes de Brachiaria brizantha cv. Marandu.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE CORTE, 3., 2007, Campo Grande, MS. Anais [da]... Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2007.
Páginas:  p. 72
Descrição Física:  1 CD-ROM
Idioma:  Português
Conteúdo:  Em sementes comerciais de cultivares de Brachiaria sp. é comum a presença de fungos fitopatogêncios associados. Neste trabalho objetivou-se avaliar o potencial da aplicação de ozônio (O3) para o controle de fungos veiculados por sementes do capim-marandu.
Palavras-Chave:  Braquiária; Brasil; Campo Grande; Mato Grosso do Sul.
Thesagro:  Brachiaria; Controle Químico; Doença de Planta; Fungo; Gramínea Forrageira; Ozônio; Semente.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC12250 - 1UMTPL - --CD-72JOR
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