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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
13/06/2022 |
Data da última atualização: |
14/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
RUÍZ-GARCÍA, Y.; BERES, C.; CHÁVEZ, D. W. H.; PEREIRA, D. C. De S.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; GODOY, R. L. de O.; GOMES, F. dos S.; ANTONIASSI, R.; TONON, R. V.; CABRAL, L. M. C. |
Afiliação: |
YINETH RUÍZ-GARCÍA, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ); CAROLINE BERES; DAVY W. H. CHÁVEZ, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ); DANIELLE C. DE S. PEREIRA, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ); MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA. |
Título: |
In vitro digestion and colonic fermentation of an Alicante Bouschet (Vitis vinifera L.) skin extract. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
LWT. FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, v. 157, e1130832022, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.lwt.2022.113083 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The grape skin extract obtained from Alicante Bouschet (Vitis vinifera L.) presented anthocyanins (396 mg/L), phenolic acids (76 mg/L) and flavanols (63 mg/L). After in vitro digestion and colonic fermentation there was a significant reduction of anthocyanins and flavanols but there was an increase of phenolic acids, mainly gallic acid and also a concomitant increase of antioxidant capacity. There was no difference for the microorganisms after 24 h of colonic fermentation but there was a significant increase of acetic acid (p < 0.05). The bioaccessibility of phenolic acids was significantly improved (>100%) and grape skin extract favored the metabolic activity of the microbiota. |
Palavras-Chave: |
Bioaccessibility Phenolic acids Anthocyanins Short chain fatty acids Microbiota. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01561naa a2200253 a 4500 001 2143961 005 2022-06-14 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.lwt.2022.113083$2DOI 100 1 $aRUÍZ-GARCÍA, Y. 245 $aIn vitro digestion and colonic fermentation of an Alicante Bouschet (Vitis vinifera L.) skin extract.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aThe grape skin extract obtained from Alicante Bouschet (Vitis vinifera L.) presented anthocyanins (396 mg/L), phenolic acids (76 mg/L) and flavanols (63 mg/L). After in vitro digestion and colonic fermentation there was a significant reduction of anthocyanins and flavanols but there was an increase of phenolic acids, mainly gallic acid and also a concomitant increase of antioxidant capacity. There was no difference for the microorganisms after 24 h of colonic fermentation but there was a significant increase of acetic acid (p < 0.05). The bioaccessibility of phenolic acids was significantly improved (>100%) and grape skin extract favored the metabolic activity of the microbiota. 653 $aBioaccessibility Phenolic acids Anthocyanins Short chain fatty acids Microbiota 700 1 $aBERES, C. 700 1 $aCHÁVEZ, D. W. H. 700 1 $aPEREIRA, D. C. De S. 700 1 $aSANTIAGO, M. C. P. de A. 700 1 $aGODOY, R. L. de O. 700 1 $aGOMES, F. dos S. 700 1 $aANTONIASSI, R. 700 1 $aTONON, R. V. 700 1 $aCABRAL, L. M. C. 773 $tLWT. FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY$gv. 157, e1130832022, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
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Registros recuperados : 14 | |
1. | | PEREIRA, G. A.; MARCÍLIO, H. de C.; GASPAROTTO, L.; PETERS, V.; SANTOS, C. C. dos. Avaliação da bananeira cultivar BRS Conquista em Cáceres-MT. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 20.; ANNUAL MEETING OF THE INTERAMERICAN SOCIETY FOR TROPICAL HORTICULTURE, 54., 2008, Vitória. Frutas para todos: estratégias, tecnologias e visão sustentável. Vitória: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2008. 1 DVD.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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4. | | POLISSENI, J.; GRÁZIB, J. G. V. de; GUERRA, M. DE O.; MILEN, L. C.; CAMARGO, L. S. de A.; PETERS, V. M. Impact of the use of gonadotropins on embryonic development - a rat model. JBRA Assisted Reproduction, v. 17, n. 1, p. 32-36, 2013.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 3 |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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5. | | JASMIN, J.; GONÇALVES, F. S.; ASCARI, I. J.; FONSECA, T. S.; CAMARGO, L. S. de A.; PETERS, V. M.; MENDEZ-OTERO, R. Optimization of in vitro development of mouse embryos using mesenchymal stem cells as feeder layers. Animal Reproduction, v. 11, n. 3, p. 463, 2014. Edição dos proceedings do 28º Annual Meeting of the Brazilian Embryo Technology Society, 2014, Natal.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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6. | | POLISSENI, J.; SÁ, W. F. de; GUERRA, M. O.; MACHADO, M. A.; SERAPIÃO, R. V.; CARVALHO, B. C. de; CAMARGO, L. S. de A.; PETERS, V. M. Post biopsy bovine embryo viability and whole genome amplification in preimplantation genetic diagnosis. Fertility and Sterility, v. 93. n. 3, p. 783-788, 2010.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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7. | | POLISSENI, J.; GUERRA, M. O.; SERAPIÃO, R. V.; PEREIRA, M. M.; FOLHADELLA, I. M.; SÁ, W. F.; CAMARGO, L. S. A.; VIANA, J. H. M.; IGUMA, L. T.; BOITÉ, M. C.; PETERS, V. M. Biopsy Technique in bovine embryos produced in vitro at early stages of development: evaluation of quality and development capacity. In: REPRODUCTION, FERTILITY AND DEVELOPMENT. 20. 2008, Anais. Colorado. Csiro, Academy of Science, 2008. 1 p.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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8. | | BRESEGHELLO, F.; MORAIS, O. P. de; CASTRO, E. da M. de; PEREIRA, J. A.; UTUMI, M. M.; LOPES, A. de M.; CORDEIRO, A. C. C.; BASSINELLO, P. Z.; FONSECA, J. R.; PRABHU, A. S.; PETERS, V.; SOARES, A. A. BRS Sertaneja: cultivar precoce de arroz de terras altas. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2006. 4 p. (Embrapa Arroz e Feijão. Comunicado técnico, 133).Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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10. | | POLISSENI, J.; SERAPIÃO, R. V.; CAMPOS JR. P. H. A.; GRAZIA, J. G. V. DE; MILEN, L. C.; CAMARGO, L. S. de A.; GUERRA, M. DE O.; PETERS, V. M. Tecnica de TUNEL em embriões de ratas Wistar: avaliação da qualidade e da capacidade de desenvolvimento dos embriões. Revista Interdisciplinar de Estudos Experimentais, v. 1, n. 3, p. 110-113, 2010.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: C - 0 |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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11. | | POLISSENI, J.; GUERRA, M. de O.; SERAPIÃO, R. V.; PEREIRA, M. M.; FOLHADELLA, I. M.; SÁ, W. F.; CAMARGO, L. S. A.; VIANA, J. H. M.; WOHLRES-VIANA, S.; BOITÉ, M. C.; PETERS, V. M. Viabilidade da técnica de biopsia em embriões bovinos fecundados in vitro em estádios iniciais do desenvolvimento. Acta Scientiae Veterinariae, v. 35, p. s1192, 2007. Supl. 3. Edição dos anais da 21ª Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Tecnologia de Embriões, Salvador, 2007.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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12. | | POLISSENI, J.; MACHADO, M. A.; AZEVEDO, A. L. S.; DOMINGUES, R.; GUERRA, M. O.; SERAPIÃO, R. V.; PEREIRA, M. M.; SÁ, W. F. DE; CARVALHO, B. C.; CAMARGO, L. S. de A.; VIANA, J. H. M.; PETERS, V. M. Whole genome amplification on blastomers of Post-Biopsy Bovine embryo. In: ANNUAL CONFERENCE OF THE INTERNATIONAL EMBRYO TRANSFER SOCIETY - REPRODUCTION, FERTILITY AND DEVELOPMENT, 21., 2009, San Diego. Proceedings... San Diego: IETS, 2009.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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13. | | NEVES, P. de C. F.; TAILLEBOIS, J. E.; FAGUNDES, P. R. R.; JUNIOR, A. M. de M.; CARDOSO, E. T.; PETERS, V. J.; MORAIS, O. P. de; NETO, F. P. M.; PETRINI, J. A.; BASSINELLO, P. Z.; COUTINHO, A. R.; CHAVES, M. O. BRSCIRAD 302: cultivar de arroz híbrido para o Rio Grande do Sul. In: SIMPÓSIO SOBRE INOVAÇÃO E CRIATIVIDADE CIENTÍFICA NA EMBRAPA, 2., 2010, Brasília, DF. Posteres. Brasília, DF: Embrapa, 2010.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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14. | | CASTRO, A. P. de; MORAIS, O. P. de; BRESEGHELLO, F.; LOBO, V. L. da S.; GUIMARÃES, C. M.; BASSINELLO, P. Z.; COLOMBARI FILHO, J. M.; SANTIAGO, C. M.; FURTINI, I. V.; TORGA, P. P.; UTUMI, M. M.; PEREIRA, J. A.; CORDEIRO, A. C. C.; AZEVEDO, R. de; SOUSA, N. R. G.; SOARES, A. A.; RADMANN, V.; PETERS, V. J. BRS Esmeralda: cultivar de arroz de terras altas com elevada produtividade e maior tolerância à seca. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2014. 4 p. (Embrapa Arroz e Feijão. Comunicado técnico, 215).Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima. |
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