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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  04/05/2021
Data da última atualização:  10/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VALLE, S. F. do; GIROTO, A. S.; REIS, H. P. G.; GUIMARÃES, G. G. F.; RIBEIRO, C.
Afiliação:  CAUE RIBEIRO DE OLIVEIRA, CNPDIA.
Título:  Synergy of phosphate-controlled release and sulfur oxidation in novel polysulfide composites for sustainable fertilization.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 69, 2021.
Páginas:  2392−2402
DOI:  https://dx.doi.org/10.1021/acs.jafc.0c07333
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The development of smart and eco-friendly fertilizers is pivotal to guarantee food security sustainably. Phosphate rock and struvite are promising alternatives for P fertilization; nevertheless, the solubility of these sources is a challenge for consistent use efficiency. Here, we propose using a polysulfide obtained via inverse vulcanization as a novel controlled-release fertilizer matrix in a system containing either Bayovar rock (Bay) or struvite (Str). The polysul ́ fide provides S for plants after being biologically oxidized to sulfate in soil, generating local acidity for P solubilization. After 15 days of soil incubation, the composites with 75 wt % Str and 75 wt % Bay achieved, respectively, 3 and 2 times the S oxidation from the elemental sulfur reference. Results indicated that P content stimulates the soil microorganismsʼ activity for S oxidation. The matrix had a physical role in improving Bay dissolution and regulating the rapid release from Str. Moreover, the available P in soil was 25−30 mg/dm3 for Bay composites, while for pure Bay, it was 9 mg/dm3 .
Palavras-Chave:  Fertilizer; Inverse vulcanization; Polysulfide; Struvite.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA17767 - 1UPCAP - DDPROCI.21/292021/29
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  10/09/2012
Data da última atualização:  13/09/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, G. H. da; GRANATO, I. S. C.; ALVARES, C. H. A.; CARVALHO, H. F.; BATISTA, L. G.; CAIXETA, D. S.; FRITSCHE NETO, R.; GUIMARAES, L. J. M.
Afiliação:  GUSTAVO HENRIQUE DA SILVA, BOLSISTA; ÍTALO STEFANINE CORREIA GRANATO, BOLSISTA; CIRO HUMBERTO ALMEIDA ALVÁRES, BOLSISTA; HUMBERTO FANELLI CARVALHO, BOLSISTA; LORENA GUIMARÃES BATISTA, BOLSISTA; DÉBORA SANTOS CAIXETA, BOLSISTA; ROBERTO FRITSCHE NETO, BOLSISTA; LAURO JOSE MOREIRA GUIMARAES, CNPMS.
Título:  Recomendação de variedades de polinização aberta de milho para a região de Viçosa-MG.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 29., 2012, Águas de Lindóia. Diversidade e inovações na era dos transgênicos: resumos expandidos. Campinas: Instituto Agronômico; Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2012.
Páginas:  p. 2526-2530.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Recomendação de cultivar; Valor de cultivo e uso.
Thesagro:  Melhoramento Vegetal; Variedade; Zea Mays.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/66116/1/Recomendacao-variedades.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS24728 - 1UPCAA - DD
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