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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
10/06/2013 |
Data da última atualização: |
10/06/2013 |
Autoria: |
GENUNCIO, G. da C.; ZONTA, E.; NASCIMENTO, E. C. do. |
Título: |
Como produzir tomate hidropônico. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Campo & Negócios HF, v. 8, n. 95, p. 44-46, abr. 2013. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Hidroponia; Sistema hidropônico; Tomato. |
Thesagro: |
Fertirrigação; Nutrição Vegetal; Tomate. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
Marc: |
LEADER 00541naa a2200205 a 4500 001 1959613 005 2013-06-10 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGENUNCIO, G. da C. 245 $aComo produzir tomate hidropônico. 260 $c2013 650 $aFertirrigação 650 $aNutrição Vegetal 650 $aTomate 653 $aHidroponia 653 $aSistema hidropônico 653 $aTomato 700 1 $aZONTA, E. 700 1 $aNASCIMENTO, E. C. do 773 $tCampo & Negócios HF$gv. 8, n. 95, p. 44-46, abr. 2013.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Registro |
Volume |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
25/11/2004 |
Data da última atualização: |
08/03/2010 |
Autoria: |
BORATO, C. E.; RIUL JR. A.; FERREIRA, M.; OLIVEIRA JR. O. N.; MATTOSO, L. H. C. |
Título: |
Exploiting the Versatility of Taste Sensors Based on Impedance Spectroscopy |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Instrumentation Science & Technology, Monticello, v.32, n.1, p. 21-30, 2004. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The versatility of sensor arrays made from nanostructured Langmuir-Blodgett (LB) and layer-by-Iayer (LBL) films is demonstrated in two ways. First, different combinations of sensing units are employed to distinguish the basic tastes, Vil. sweet, sour, bitter. and salty tastes, produced, respectively, by small concentrations (down to 0.01 g/mol) of sucrose, HCI, quinine, and NaCI solutions. The sensing units are comprised of LB and/or LBL films from serniconducting polymers, a ruthenium complex, and sulfonated lignin. Then, sensor arrays were used to identify wines from different sources, with the high distinguishing ability being demonstrated in principal component analysis (PCA) plots. Particularly important was the fact that the sensing ability does not depend on specific interactions between analytes and the film materiaIs, but a judicious choice of materiaIs is, nevertheless, required for the materiaIs to respond 1 differently to a given sample. lt is algO shown that the interaction with the analyte may affect the morphology of the nanostructured films, as indicated with scanning electron microscopy. |
Palavras-Chave: |
Espectroscopia; Ordem sensorial. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01685naa a2200193 a 4500 001 1028685 005 2010-03-08 008 2004 bl --- 0-- u #d 100 1 $aBORATO, C. E. 245 $aExploiting the Versatility of Taste Sensors Based on Impedance Spectroscopy 260 $c2004 520 $aThe versatility of sensor arrays made from nanostructured Langmuir-Blodgett (LB) and layer-by-Iayer (LBL) films is demonstrated in two ways. First, different combinations of sensing units are employed to distinguish the basic tastes, Vil. sweet, sour, bitter. and salty tastes, produced, respectively, by small concentrations (down to 0.01 g/mol) of sucrose, HCI, quinine, and NaCI solutions. The sensing units are comprised of LB and/or LBL films from serniconducting polymers, a ruthenium complex, and sulfonated lignin. Then, sensor arrays were used to identify wines from different sources, with the high distinguishing ability being demonstrated in principal component analysis (PCA) plots. Particularly important was the fact that the sensing ability does not depend on specific interactions between analytes and the film materiaIs, but a judicious choice of materiaIs is, nevertheless, required for the materiaIs to respond 1 differently to a given sample. lt is algO shown that the interaction with the analyte may affect the morphology of the nanostructured films, as indicated with scanning electron microscopy. 653 $aEspectroscopia 653 $aOrdem sensorial 700 1 $aRIUL JR. A. 700 1 $aFERREIRA, M. 700 1 $aOLIVEIRA JR. O. N. 700 1 $aMATTOSO, L. H. C. 773 $tInstrumentation Science & Technology, Monticello$gv.32, n.1, p. 21-30, 2004.
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Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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