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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
28/09/2017 |
Data da última atualização: |
27/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
GARCIA, M. L.; FERREIRA, N. L. O.; ARRUDA, R. L.; FILIPPI, M. C. C. de; CONCEIÇÃO, E. C. da. |
Afiliação: |
MYTHALI LIMA GARCIA, UFG; NAYARA LUIZA OLIVEIRA FERREIRA, UFG; REJANNE LIMA ARRUDA, UFG; MARTA CRISTINA CORSI DE FILIPPI, CNPAF; EDEMILSON CARDOSO DA CONCEIÇÃO, UFG. |
Título: |
Standardized rosemary extract induces host plant defenses and suppresses rice leaf blast. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Medicinal Plants Studies, v. 5, n. 5, p. 39-45, 2017. |
ISSN: |
2320-3862 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The efficiency of rosemary (Rosmarinus officinalis L.) liquid extract (RLE), standardized as rosmarinic acid (RA) on the suppression of rice (Oryza sativa) leaf blast (Magnaporthe oryzae) (LB) were determinate. RLE (3.3, 6.6, and 10 mg·mL-1), SRA (3.1, 4.2, and 6.3 mg·mL-), and water (control) were sprayed on leaves of Primavera rice cultivar, at 48 hours before inoculation with M. oryzae (MO). The activities of chitinase, B-1, 3-glucanase, peroxidase, lipoxygenase, phenylalanine ammonia-lyase, and phenolic compounds and of salicylic acid levels were determined in samples collected before and after inoculation with MO. The highest concentrations of RLE and RA reduced the LB severity by more than 92%. Except for Peroxidase, all enzymes increased their activity after spraying RLE and RA, prior and after the challenge inoculation. Our results suggest that RLE standardized as RA can induce the activity of enzymes related to plant defense. |
Thesagro: |
Alecrim; Arroz; Brusone; Oryza sativa; Rosmarinus officinalis. |
Thesaurus Nal: |
Blast disease; Induced resistance; Magnaporthe oryzae; Rice; Rosmarinic acid. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
25/07/1995 |
Data da última atualização: |
25/02/2021 |
Tipo da produção científica: |
Folder/Folheto/Cartilha |
Autoria: |
EMBRAPA. Centro de Pesquisa Agropecuária do Trópico Semi-Árido. |
Título: |
Distinção entre serpentes venenosas e não venenosas do trópico Semi-Árido. |
Ano de publicação: |
1984 |
Fonte/Imprenta: |
Petrolina, 1984. |
Páginas: |
Np. |
Descrição Física: |
1 mapa. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cobras venenosas; Não venenosas e corais. |
Palavras-Chave: |
Natural resource; Serpente não venenosa; Serpente venenosa. |
Thesagro: |
Cobra; Recurso natural. |
Thesaurus NAL: |
Snakes. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/181085/1/FL-10511.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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