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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  10/05/2013
Data da última atualização:  27/06/2016
Autoria:  GARCIA, I. F. F.; ALMEIDA, A. K. de; COSTA, T. I. R.; LEOPOLDINO JÚNIOR, I.; RIBEIRO, J. do S.; SOUZA, F. A. de.
Título:  Carcass characteristics and cuts of Santa Inês lambs fed different roughage proportions and fat source.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 39, n. 6, p. 1322-1327, 2010.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/S1516-35982010000600022
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: This work aimed at determining the influence of roughage proportions and fat source of the diet on characteristics of carcass and comercial cuts of lambs. It was used 24 non-castrated Santa Inês male lambs, ad libitum fed diet with two proportions of roughage (30 and 70%) and fat (no fat, protected fat, and soybean) slaughtered at an avarage body weight of 35.4 kg (± 1.5 kg). Animals fed 30% roughage diet showed the highest weights and carcass yields. The percentages of posterior arm and ham were higher in animals fed 30% roughage with no addition of fat source. Total leg length and internal length were higher in animals fed 70% roughage diet while leg width was higher for those fed 30% roughage diet. Addition of fat source in diets with high percentage of concentrate can increase carcass yields. This effect is higher when protected fat is used regarded to whole soybean. Although diets do not have effect on most of these cuts, the effect on the ham confirms the influence of the diet on this noble cuts. [Características da carcaça e dos cortes de cordeiros Santa Inês alimentados com rações com diferentes proporções de volumoso e fontes de gordura]. Resumo: Objetivou-se determinar a influência da proporção volumoso e da fonte de gordura da dieta sobre as características de carcaça e os cortes comerciais de cordeiros. Utilizaram-se 24 cordeiros Santa Inês machos não-castrados, recebendo, à vontade, dieta com duas proporções de volumoso (30 e 70%) e de gordura (sem go... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Desempenho; Raça Santa Inês.
Thesagro:  Carcaça; Carne; Corte; Gordura; Nutrição animal; Ovino; Performance; Volumosos.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC27263 - 1ADDAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, T. A.; PEREIRA, I. G.; GOUVEIA, A. M. G.; PIRES, A. V.; FACO, O.; MEIRA, C. T.; GARCIA, I. F. F.; GUIMARÃES, M. P. S. M. M. de P. Morphological traits and type of dairy goats registered in Brazil from 1976 to 2009. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 42, n. 12, p. 857-861, 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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2.Imagem marcado/desmarcadoALVES, N. G.; ASCARI, I. J.; ALVES, A. C.; LIMA, R. R.; GARCIA, I. F. F.; PÉREZ, J. R. O.; JUNQUEIRA, F. B.; FERNANDES, V. P.; VIEIRA, J. A.; MACIEL, L. F. S.; FONSECA, J. F. da; AZIANI, W. L. B.; CASTRO, T. R.; NEPPE, L. M. Different suckling regimens and return to postpartum cyclic ovarian activity in Santa Inês ewes. Reproduction, Fertility and Development, v. 25, n. 1, p. 157-158. Proceedings of the Annual Conference of the International Embryo Transfer Society, Hannover, Germany, 19-22 January, 2013. Papers and Abstracts for Poster Presentation.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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