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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
13/12/2019 |
Data da última atualização: |
13/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
PERIN, E. C.; MESSIAS, R. da S.; GALLI, V.; BOROWSKI, J. M.; SOUZA, E. R. de; AVILA, L. O. de; BAMBERG, A. L.; ROMBALDI, C. V. |
Afiliação: |
ELLEN CRISTINA PERIN; RAFAEL DA SILVA MESSIAS, UFPEL; VANESSA GALLI, UFPEL; JOYCE MOURA BOROWSKI, UFPEL; ESMAEL RICKES DE SOUZA, UFPEL; LIZIANE OLIVEIRA DE AVILA; ADILSON LUIS BAMBERG, CPACT; CESAR VALMOR ROMBALDI, UFPEL. |
Título: |
Mineral content and antioxidant compounds in strawberry fruit submitted to drough stress. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology, v. 39, Suppl. 1, p. 245-254, June 2019. |
ISSN: |
1678-457X |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Due mainly to the taste and appearance, the strawberry stands out in relation to the other fruits. and for the presence of antioxidant compounds. However, little attention has been devoted to the impact of abiotic stresses on the quality of strawberry and its agronomic performance. In the present study, we evaluated the e?ect of two levels of DS (L1 - 70% and L2 - 50% of crop evapotranspiration) on the quality of strawberry fruit and on some agronomic and physiological variables. There was a dose-dependent reduction in the evaluated agronomic variables in the DS plants, and the content of some minerals in the fruit and leaves was modi?ed. The activities of the oxidative enzymes were higher in the fruit of L2 treatment, and the content of sucrose, reduced sugars, phenolic compounds and the total antioxidant activity were increased in the fruit from L2 treatment; while those of anthocyanins and L-ascorbic acid were reduced in L1 and L2 treatments, respectively. The phenylalanine ammonia lyase gene was upregulated and other genes related to phenylpropanoid and ascorbate pathways were downregulated in the fruit of stressed plants. Thus, our results indicate that DS seems to be a promising strategy to improve the content of antioxidant compounds and sugars. |
Thesagro: |
Antioxidante; Fragaria spp; Morango. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207025/1/2019-Bamberg-.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
26/06/2007 |
Data da última atualização: |
08/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
MENEZES, A. H. N.; ARAÚJO, C. R. de; SOUZA, C. M. de; OLIVEIRA, L. M. S. R. de; OLIVEIRA, L. S. de; PIRAUX, M.; RAMOS, P. R.; AZEVEDO, S. G. de. |
Afiliação: |
AFONSO HENRIQUE NOVAES MENEZES; CÂNDIDO ROERTO DE ARAÚJO; CLÁUDIO MOARES DE SOUZA; LÚCIA MARISY SOUZA RIBEIRO DE OLIVEIRA, UNIVASF; LUCIANA SOUZA DE OLIVEIRA; MARC PIRAUX; PAULO ROBERTO RAMOS; SERGIO GUILHERME DE AZEVEDO, CPATSA. |
Título: |
Formação de agentes de desenvolvimento sustentável: diálogos entre o fazer técnico e o saber humanista. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Juazeiro: Franciscana; Petrolina: Embrapa Semi-Árido; CIRAD; UNIVASF, 2007. |
Páginas: |
317 p. |
ISBN: |
978-85-60849-00-0 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O papel e os desafios do fórum no enfoque de desenvolvimento territorial: a experiência de Acauã; Reflexões sobre os agentes de desenvolvimento e a sua relação com a sustentabilidade do alto-sertão Piauí e Pernambuco: uma abordagem teórico-metodológica; Globalização e desenvolvimento rural sustentável: como construir identidades e capital social nos espações rurais do semi-árido nordestino?; Cultura e grupos sociais: uma reflexão sobre os conceitos de cultura e de identidade; Organização comunitária e participação coletiva no contexto da globalização; Economia solidária: uma nova construção do fazer coletivo; Políticas públicas para o desenvolvimento territorial sustentável; A gestão de conflitos como ferramenta indispensável para o desenvolvimento sustentável. |
Palavras-Chave: |
Acauã; Agente comunitário; Capital social; Desenvolvimento territorial; Economia secundária; Nordeste; Semi-Árido; Trabalho comunitário. |
Thesagro: |
Desenvolvimento Rural; Desenvolvimento Sustentável; Politicas públicas. |
Thesaurus NAL: |
Rural development. |
Categoria do assunto: |
B Sociologia Rural |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/158976/1/Formacao-de-agentes-de-desenvolvimento-sustentavel-2007.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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