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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoGALIOTTI, H. Los taninos enológicos (revisión): 2º parte. Revista Enologia, Godoy Cruz, v. 4, n. 1, p. 38-40, 2007

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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2.Imagem marcado/desmarcadoGALIOTTI, H. Los taninos enológicos (revisión). Revista Enologia, Godoy Cruz, v. 3, n. 6, p. 28-34, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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3.Imagem marcado/desmarcadoVILA, H.; NAZRALA, J.; PALADINO, S.; GALIOTTI, H. Desarrollo de estándares de calidad para uvas Vitis vinifera L. cv. Malbec y Syrah. Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias, v. 41, n. 2, p. 139-152, dez. 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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4.Imagem marcado/desmarcadoANTONIOLLI, E. R.; ALTURRIA, E. R.; CERESA, A. M.; SOLSONA, J. E.; WINTER, P.; GALIOTTI, H.; FONZAR, A. Vinos de Mendoza: relación precio en góndola versus calidad en degustación a ciegas. Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias, Mendoza, v. 43, n. 1, p. 111-125, 2011.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  18/10/2016
Data da última atualização:  06/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  ANTONIOLLI, L. R.; CZERMAINSKI, A. B. C.; ZUCOLOTO, M.; SIQUEIRA, D. L.
Afiliação:  LUCIMARA ROGERIA ANTONIOLLI, CNPUV; ANA BEATRIZ COSTA CZERMAINSKI, CNPUV; Moisés Zucoloto, Universidade Federal do Espírito Santo (UFES), P.O. box 16 - 29500-000 - Alegre, ES – Brazil.; Dalmo Lopes Siqueira, Universidade Federal de Viçosa, Peter Henry Rolfs Avenue - 36570-000 - Viçosa, MG - Brazil.
Título:  Postharvest treatments to mitigate the internal browning in "Bartlett" pears.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Current Agricultural Science and Technology, v. 22, p. 1-13, 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Internal browning is an important disorder in pear fruit which can lead to economic losses. Pears (Pyrus communis L. cv. Bartlett) were harvested at early harvest maturity of 90 N from a commercial orchard in southern Brazil. Methyl jasmonate, ethanol, and 1-methylcyclopropene vapor treatments were carried out for 24 hours in order to mitigate the internal browning disorder. Fruit were stored for up to 150 days at 0 ± 1 °C and 90 ± 5 % RH. Pears exhibited internal browning in 37 % of the control samples after 90 days of cold storage. However, no internal browning symptoms were observed in the 1-MCP treatment. The first symptoms in 1-MCP samples were noticed after 120 days of cold storage (12 %)and reached 100 % in five days at room temperature. 1-MCP-treated pears showed flesh firmness values of 82 N after 90 days of cold storage and 18.7 N when they were removed from the cold storage and kept at 20 °C. The greatest acceptance index was attributed to 1- MCP pears after 90 days at 0 ± 1 °C followed by 5 days at 20 ± 1 °C (89.35). High acceptance indexes were attributed to MeJa (77.95) and control pears (76.40) after 30 days in cold storage followed by 5 days at room temperature. 1-MCP (0.3 µL L-1 , 24 hours at 0 ± 1 °C) treatment delays ripening and mitigates the internal browning in early harvested ?Bartlett? pears, that can be stored for up to 90 days at 0 ± 1 °C.
Palavras-Chave:  Pêras Bartlet; Physiological disorder; Pyrus communis L.
Thesagro:  Doenca de planta; Fruta de clima temperado; Pera; Pyrus communis.
Thesaurus NAL:  1-methylcyclopropene; cold storage; Ethanol; Methyl jasmonate.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/148906/1/5638-32631-1-PB.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV16863 - 1UPCAP - DD632.7
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