Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  18/08/2022
Data da última atualização:  13/10/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, M. E. A. S.; COIMBRA, P. P. S.; GALDEANO, M. C.; CARVALHO, C. W. P. de; TAKEITI, C. Y.
Afiliação:  MARIA EUGENIA ARAUJO SILVA OLIVEIRA, UNIRIO; PEDRO PAULO SALDANHA COIMBRA, UNIRIO; MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA.
Título:  How does germinated rice impact starch structure, products and nutrionalevidences? ? A review.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Trends in Food Science & Technology, v. 122, p. 13–23, 2022.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background: In recent years, germination is used as a tool that improves nutritional quality of cereals by increasing digestibility and concentration of bioactive compounds, and thereby, gaining visibility concerning to reducing of risk of noncommunicable diseases (NCDs). Germination promotes the enzymatic modification of carbohydrates especially relating to starch-polyphenol interactions that could be used in glycaemic control. Scope and approach: The Web of Science database was searched for studies published between 1992 and 2021 in order to investigate the relationship among germination, starch and health benefits. The aim of this review is to reinforce and summarize the impact of germination on starch modifications, technological approaches, niche products and evidence of nutritional benefits. Key findings and conclusions: Germination is a process that modifies starch digestibility and improves bioactive compounds especially phenolic acids, may delivering important nutritional and technological characteristics (starch-phenolic interactions) that impact on physiological performance (delayed digestibility and glycaemia control). In addition, germinated rice shows GABAergic effects and anti-inflammatory activity and it can mediate oxidative stress-related pathogenesis and carcinogenesis. In light of this evidence, the role of food technology is to develop processes in order to obtain products that deliver low glycaemic index (GI) as well as high phenolic content with good s... Mostrar Tudo
Thesaurus Nal:  Food technology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15346 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  30/11/2015
Data da última atualização:  04/03/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, G. M. da; BROSE, A. D. P.; NETO, A. P. R.
Afiliação:  GUSTAVO MARTINS DA SILVA, CPPSUL; A. D. P. BROSE, UNIPAMPA; A. P. R. NETO, IDEAU.
Título:  Produção de sementes de azevém (Lolium multiflorum Lam.) BRS Ponteio em função da época de diferimento.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Informativo Abrates, Curitiba, v. 23, n. 2, set. 2015.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Notas:  Número especial. Trabalho 629. Edição dos Resumos do 19º Congresso Brasileiro de Sementes, Foz do Iguaçu, set. 2015.
Conteúdo:  Muitas áreas de produção de sementes de azevém (Lolium multiflorum Lam.) no sul do Brasil são utilizadas também para o pastejo de bovinos.
Thesagro:  Germinação; Pastejo; Planta forrageira; Rendimento.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/134232/1/629.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSUL13767 - 1UPCRA - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional