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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  12/09/2023
Data da última atualização:  15/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  DUARTE, M. M.; WALTER, L. S.; GABIRA, M. M.; PORATH, C.; VIEIRA, E. S. N.; NOGUEIRA, A. C.; WENDLING, I.; KRATZ, D.
Afiliação:  MANOELA MENDES DUARTE, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; LETÍCIA SIQUEIRA WALTER, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; MÔNICA MORENO GABIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; CLÉBERSON PORATH, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; ELISA SERRA NEGRA VIEIRA, CNPF; ANTONIO CARLOS NOGUEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; IVAR WENDLING, CNPF; DAGMA KRATZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ.
Título:  How temperature, substrate, and stratification periods influence Ilex paraguariensis embryonic development.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Botany, v. 71, n. 5, p. 269-273, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1071/BT23010
Idioma:  Português
Conteúdo:  Aiming to develop a new stratification protocol for yerba mate seeds, we evaluated how different combinations of temperature, substrate, and period influence the embryonic development of the species, compared to fresh seeds and conventionally stratified seeds. We measured the seeds? moisture content and performed a tetrazolium test to evaluate embryo viability and embryonic development. Seeds? initial moisture content was 10.1% and reached 40.6% after stratification. We observed more embryos in advanced development stages after stratification in all treatments, indicating that the protocols used were adequate for the species and have a great potential to be explored for yerba mate seedling.
Palavras-Chave:  Stratification protocol.
Thesagro:  Ilex Paraguariensis.
Thesaurus Nal:  Seed development; Seed dormancy; Seed germination; Tetrazolium; Vegetative propagation; Yerba mate.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF58657 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  01/10/2021
Data da última atualização:  31/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SOARES, N. D.; BRAGA, R.; DAVID, J. M. N.; SIQUEIRA, K. B.; NOGUEIRA, T. S.; CAMPOS. E. W.
Afiliação:  NEDSON D. SOARES, Graduando, Universidade Federal de Juiz de Fora; REGINA BRAGA, Universidade Federal de Juiz de Fora; JOSÉ MARIA N. DAVID, Universidade Federal de Juiz de Fora; KENNYA BEATRIZ SIQUEIRA, CNPGL; THALLYS S. NOGUEIRA, Estudante, Universidade Federal de Juiz de Fora; EMERSON W. CAMPOS, Instituto Federal Sudeste de Minas Gerais.
Título:  REDIC: Recommendation of Digital Influencers of Brazilian artisanal cheese.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: BRAZILIAN SYMPOSIUM ON INFORMATION SYSTEMS, 17., 2021, Uberlândia. Proceedings... New York: Association for Computing Machinery, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1145/3466933.3466987
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The advancement of information technology makes social media networks increasingly gain popularity and insertion in daily life aspects. Thus, the analysis of people?s opinions and habits is essential for many companies? modernization and survival. On social networks, people generally share their views and visit other peoples opinions about products, news, and trends, and the concept of "influential person" emerges. An influential person (or social media influencer) today is considered a marketing strategy. The Brazilian dairy industry has been standing out every year, and one of the promising areas is cheese production. The 2019 annual report1 https://ablv.org.br/o-setor/relatorioablv/ by ABLV (Associação Brasileira da Indústria de Lácteos Longa Vida) indicates that there was an increase of 32% in liters of milk destined for cheese production in Brazil compared to 2009, which is greater than the percentage growth of milk UHT (26%). Intending to collect information from social networks to find influential people, who appreciate artisanal cheeses, and who can influence potential new consumers, this work presents REDIC, a proposal for analysis, recommendation, and content propagation network, considering the Brazilian artisanal cheese market. REDIC classifies the user?s content and interactions using ontologies and complex networks, deriving new relationships and allowing interconnecting information on different social networks. REDIC was developed to support... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ontology; Recommendation System; Rede social; SNA; Social Network; Social Network Analysis.
Thesagro:  Produto Derivado do Leite; Queijo.
Thesaurus NAL:  Internet.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226542/1/REDIC.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL25417 - 1UPCAA - DD
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