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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
22/08/2006 |
Data da última atualização: |
28/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FRANCO, R. W. A.; MARTIN NETO, L.; KATO, M. do S. A.; FURLAN, G. R.; WALDER, J. M. M.; COLNAGO, L. A. |
Afiliação: |
ROBERTO W. A. FRANCO, CNPDIA; LADISLAU MARTIN NETO, CNPDIA; MARIA DO SOCORRO ANDRADE KATO, CPATU; Gilberto R. Furlan, CENA/USP; Júlio M. M. Walder, CENA/USP; LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA. |
Título: |
Identification of irradiation treatment in black pepper by electron paramagnetic resonance. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Science and Technology, v. 39, n. 4, p. 395-401, 2004. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Electron paramagnetic resonance spectroscopy was applied to study free radicals in black pepper, and to evaluate the potential of these radicals in identifying radiation treatment. A doublet signal was detected at g ¼ 2.0042 and a ¼ 1.83 mT, produced exclusively by radiolysis. This signal is as stable as that of irradiated cellulose, and can be used to identify recent radiation treatment. A line produced both by radiolysis and thermolysis was observed, and its behaviour with thermal treatments suggests that it cannot be used as an irradiation indicator for doses up to 30 kGy, contradicting a model proposed in the literature |
Palavras-Chave: |
Pimenta-do-reino; Radical livre. |
Thesagro: |
Irradiação. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01310naa a2200217 a 4500 001 1408539 005 2022-11-28 008 2004 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFRANCO, R. W. A. 245 $aIdentification of irradiation treatment in black pepper by electron paramagnetic resonance.$h[electronic resource] 260 $c2004 520 $aElectron paramagnetic resonance spectroscopy was applied to study free radicals in black pepper, and to evaluate the potential of these radicals in identifying radiation treatment. A doublet signal was detected at g ¼ 2.0042 and a ¼ 1.83 mT, produced exclusively by radiolysis. This signal is as stable as that of irradiated cellulose, and can be used to identify recent radiation treatment. A line produced both by radiolysis and thermolysis was observed, and its behaviour with thermal treatments suggests that it cannot be used as an irradiation indicator for doses up to 30 kGy, contradicting a model proposed in the literature 650 $aIrradiação 653 $aPimenta-do-reino 653 $aRadical livre 700 1 $aMARTIN NETO, L. 700 1 $aKATO, M. do S. A. 700 1 $aFURLAN, G. R. 700 1 $aWALDER, J. M. M. 700 1 $aCOLNAGO, L. A. 773 $tInternational Journal of Food Science and Technology$gv. 39, n. 4, p. 395-401, 2004.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 8 | |
3. | | FRANCO, R. W. A.; MARTIN-NETO, L.; COLNAGO, L. A.; FURLAN, G. R.; WALDER, J. M. M. Identificação de irradiação em filé de frango grelhado via ressonância paramagnética eletrônica. In: ENCONTRO NACIONAL DE FÍSICA DA MATÉRIA CONDENSADA, 24., 2001, São Lourenço. Resumos... [São Lourenço: s. n., 2001], p. 25.Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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4. | | FRANCO, R. W. A.; MARTIN-NETO, L.; COLNAGO, L. A.; FURLAN, G. R.; WALDER, J. M. M. Identification of irradiation in grilled chicken steak using electron paramagnetic resonance. In: BRAZILLIAN MEETING ON THE CHEMISTRY OF FOOD AND BEVERAGES, 3., 2000, São Carlos, SP. Book of Abstracts... São Carlos: USP; IQSC, 2000. p. 35. Editor: Douglas Wagner Franco.Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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5. | | FURLAN, G.; CABRAL, O. M. R.; LACLAU, J.-P.; PACKER, A. P.; MAXIMILIANO, V. C. B.; MOREIRA, M. Efeitos da disponibilidade hídrica e de potássio na alocação de carbono em plantas de eucalipto marcadas com 13C-CO2. In: CONGRESSO INTERINSTITUCIONAL DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 8., 2014, Campinas. Anais... Campinas: Instituto Agronômico, 2014. RE Nº 14404. 8 p.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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6. | | CABRAL, O. M. R.; PACKER, A. P.; LACLAU, J. P.; EPROP, D.; NOUVELLON, Y.; MOREIRA, M.; GERANT, D.; DANNOURA, M.; ARAUJO, V.; FURLAN, G. Consequências da seca sobre a alocação de carbono em plantações de eucalipto: um experimento de marcação com 13C-CO2 para avaliar os efeitos da adubação potássica. In: FÓRUM DE APRESENTAÇÃO DE RESULTADOS DE PESQUISA: AVANÇOS E OPORTUNIDADES, 1., 2014, Campinas. Anais... Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2014. RE005. 7 p.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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7. | | FRANCO, R. W. A.; MARTIN-NETO, L. KATO, M.S.A.; FURLAN, G. R.; WALDER, J. M. M.; COLNAGO, L. A. EPR study of the free radicals in black pepper submitted to radiation and thermal treatments. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ESR DOSIMETRY AND APPLICATIONS, 6. Out. 2003, Campos do Jordão, SP. Program and Abstracts... Campos do Jordão: FAPESP, 2003. Ref. EO-2.Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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8. | | FRANCO, R. W. A.; MARTIN NETO, L.; KATO, M. do S. A.; FURLAN, G. R.; WALDER, J. M. M.; COLNAGO, L. A. Identification of irradiation treatment in black pepper by electron paramagnetic resonance. International Journal of Food Science and Technology, v. 39, n. 4, p. 395-401, 2004.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: Internacional - A |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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Registros recuperados : 8 | |
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