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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  03/11/1992
Data da última atualização:  03/11/1992
Autoria:  AZEVEDO, L. G. de; MACEDO, J.; ADAMOLI, J.; MADEIRA NETTO, J. S.; FUKUHARA, M.
Título:  Avaliacao do potencial de imagens LANDSAT na identificacao e avaliacaodos recursos naturais da regiao dos cerrados.
Ano de publicação:  1983
Fonte/Imprenta:  In: JAPAN INTERNATIONAL COOPERATION AGENCY. Trabalhos tecnico-cientificos desenvolvidos pelo Projeto de Cooperacao em Pesquisa Agricola nos Cerrados do Brasil: 1980-1983. Planaltina: EMBRAPA-CPAC / JICA, 1983.
Páginas:  p.240-244.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Avaliacao; Brasil; Imagem; Planaltina: Distrito Federal.
Thesagro:  Cerrado; Recurso Natural; Sensoriamento Remoto.
Thesaurus Nal:  Landsat.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC4719 - 1UMTPL - --CRI3144CRI3144
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação; Embrapa Roraima.
Data corrente:  21/12/2023
Data da última atualização:  15/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 3
Autoria:  GUIMARÃES, P. V. P.; DURIGAN, M. F. B.; CHAGAS, E. A.; GRIGIO, M. L.; SILVA, T. I. N. da; M. FILHO, A. A. de; MARQUES, C. S.; MATTIONI, J. A. M.
Afiliação:  Federal University of Roraima, Boa Vista, Roraima, Brazil; MARIA FERNANDA BERLINGIERI DURIGAN, CNPDIA; EDVAN ALVES CHAGAS, CPAF-RR; Federal University of Roraima; Estacio University Center from Amazon; Federal University of Roraima; Federal University of Santa Catarina; JOSE ALBERTO MARTELL MATTIONI, CPAF-RR.
Título:  Camu-Camu Flour Processed in Conventional Oven and Solar Dryer: Quality Product and Accessible Low Technology Products as an Opportunity to Family Agriculture.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural Science, v. 15, n. 6, 2023.
Páginas:  18 p.
ISSN:  1916-9752
DOI:  https://doi.org/10.5539/jas.v15n6p1
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract The culture of camu-camu fruit is one of the most promising in the Amazon region; with proper industrialization the fruit could contribute to local food security, which raises excellent opportunities to further elaborate products with higher aggregate value to introduce to population living in natural producing areas. The aim of this research was to carry out a comparison of the agro-industrial and nutritional quality of fruit flour prototypes and residues from the processing of camu-camu dehydrated in a conventional electric oven and an alternative solar dryer, verifying the possibility of obtaining a standardized flour product with the techniques used. The camu-camu fruits was harvested in March of 2018 at Morena Lake, Boa Vista municipality, Roraima State, Brazil and, processed into flour at Embrapa Laboratories. Furthermore, an analysis of moisture, soluble solids, titratable acidity, pH, color and N, P, K, Ca, Mg, S, Cu, Zn, Mn, Fe and B contents of the flour, were carried out and evaluated. The experimental design was completely randomized in a factorial scheme, evaluating three raw materials by two drying methods. The data was statistically validated using an analysis of variance, when there was statistical difference, the means of agroindustrial and elemental characteristics were compared by the T (0.05) and Tukey (0.05) tests. The main quality differences in the interaction between raw materials and drying methods are in moisture, soluble solids, titratabl... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agroindustrial quality; Agroindustrial waste; Alternative dryer; Macroelements; Microelements; Myrciaria dubia (Kunth) McVaugh.
Thesagro:  Myrciaria Dubia.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160174/1/P-Camu-Camu-Flour-Processed-in-Conventional-Oven-and-Solar-Dryer.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA18352 - 1UPCAP - DDPROCI.23/1402023/152
CPAF-RR16505 - 1UPCAP - DD
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