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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  25/11/2002
Data da última atualização:  25/11/2002
Autoria:  FARIAS, A. X.; ROBBS, C. F.; FREITAS-SILVA, O.; CHAVES, M. B.; ANDERSEN, P. M.; CORREA, T. B. S.
Título:  Biosiynthesis of sterigmatocystin by Aspergillus spp. isolated from brazilian post-harvest maize.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  Journal of Endotoxin Research, New York, v.3, n.1, p.67, 1996. ref. III-68. Suplemento. Edicao de Abstracts (Poster presentations III) da IV Conference of the International Endotoxin Society, 1996, Nagoia, Japao.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Milho; Pós-Colheita.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA6560 - 1UPCSP - --0052/962002.00427
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  18/10/2011
Data da última atualização:  18/10/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MISSIO, R. F.; CAIXETA, E. T.; ZAMBOLIM, E. M.; PENA, G. F.; ZAMBOLIM, L.; DIAS, L. A. S.; SAKIYAMA, N. S.
Afiliação:  Universidade Federal do Paraná; EVELINE TEIXEIRA CAIXETA, SAPC; BioCafé; BioCafé; BioCafé; UFV; BioCafé/UFV.
Título:  Genetic characterization of an elite coffee germplasm assessed by gSSR and EST-SSR markers.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Genetics and Molecular Research, v. 10, n. 4, p 2366-2381, 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Coffee is one of the main agrifood commodities traded worldwide. In 2009, coffee accounted for 6.1% of the value of Brazilian agricultural production, generating a revenue of US$6 billion. Despite the importance of coffee production in Brazil, it is supported by a narrow genetic base, with few accessions. Molecular differentiation and diversity of a coffee breeding program were assessed with gSSR and EST-SSR markers. The study comprised 24 coffee accessions according to their genetic origin: arabica accessions (six traditional genotypes of C. arabica), resistant arabica (six leaf rust-resistant C. arabica genotypes with introgression of Híbrido de Timor), robusta (five C. canephora genotypes), Híbrido de Timor (three C. arabica x C. canephora), triploids (three C. arabica x C. racemosa), and racemosa (one C. racemosa). Allele and polymorphism analysis, AMOVA, the Student t-test, Jaccard?s dissimilarity coefficient, cluster analysis, correlation of genetic distances, and discriminant analysis, were performed. EST-SSR markers gave 25 exclusive alleles per genetic group, while gSSR showed 47, which will be useful for differentiating accessions and for fingerprinting varieties. The gSSR markers detected a higher percentage of polymorphism among (35% higher on average) and within (42.9% higher on average) the genetic groups, compared to EST-SSR markers. The highest percentage of polymorphism within the genetic groups was found with gSSR markers for robusta (89.2%) and for resista... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Genetic diversity; Microsatellite marker.
Thesaurus NAL:  Coffea; Discriminant analysis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/43671/1/Genetic-characterization-of-an-elite-coffee.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC294 - 1UPCAP - DD
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