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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  03/05/2022
Data da última atualização:  10/10/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MONTENEGRO, J.; FREITAS-SILVA, O.; TEODORO, A. J.
Afiliação:  JULIA MONTENEGRO, UNIRIO; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; ANDERSON JUNGER TEODORO, UNIRIO.
Título:  Molecular Mechanisms of Coffee on Prostate Cancer Prevention.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Biomed Research International, D 3254420, p. 1-12, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1155/2022/3254420
Idioma:  Inglês
Notas:  Review Article.
Conteúdo:  Prostate cancer (PCa) is one of the most common types of cancer among men, and coffee is associated with a reduced risk of developing PCa. Therefore, we aim to review possible coffee molecular mechanisms that contribute to PCa prevention. Coffee has an important antioxidant capacity that reduces oxidative stress, leading to a reduced mutation in cells. Beyond direct antioxidant activity, coffee stimulates phase II enzymatic activity, which is related to the detoxification of reactive metabolites. The anti-inflammatory effects of coffee reduce tissue damage related to PCa development. Coffee induces autophagy, regulates the NF-κB pathway, and reduces the expression of iNOS and inflammatory mediators, such as TNF-α, IL-6, IL-8, and CRP. Also, coffee modulates transcriptional factors and pathways. It has been shown that coffee increases testosterone and reduces sex hormone-binding globulin, estrogen, and prostate-specific antigen. Coffee also enhances insulin resistance and glucose metabolism. All these effects may contribute to protection against PCa development.
Thesaurus Nal:  Food technology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15320 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas; Embrapa Territorial.
Data corrente:  18/11/2019
Data da última atualização:  18/11/2019
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  BARROSO, P. A. V.; OLIVEIRA, Y. M. M. de; MATTOS, P. P. de.
Afiliação:  PAULO AUGUSTO VIANNA BARROSO, CNPM; YEDA MARIA MALHEIROS DE OLIVEIRA, CNPF; PATRICIA POVOA DE MATTOS, CNPF.
Título:  SDG 15 in global and Brazilian scenarios, and in Embrapa scenario.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: VILELA, G. F.; BENTES, M. P. de M.; OLIVEIRA, Y. M. M. de; MARQUES, D. K. S.; SILVA, J. C. B. (Ed.). Life on land: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2019.
Páginas:  p. 13-20.
Série:  (Sustainable development goal, 15).
Idioma:  Inglês
Thesaurus NAL:  Natural resources.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/204921/1/5142.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Territorial (CNPM)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF57161 - 1UPCPL - DD
CNPM5142 - 1UPCPL - DD19/076CL2019.076
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