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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  18/06/2020
Data da última atualização:  18/06/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FREITAS, M. N. de; ROSA, S. D. V. F. da; PEREIRA, C. C.; MALTA, M. R.; DIAS, C. T. dos S.
Afiliação:  MARCELLA NUNES DE FREITAS, UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa; CRISTIANE CARVALHO PEREIRA, UFLA; MARCELO RIBEIRO MALTA, EPAMIG; CARLOS TADEU DOS SANTOS DIAS, USP.
Título:  Identification of physiological analysis parameters associated with coffee beverage quality.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Ciência e Agrotecnologia, v. 44, e031019, Jun. 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1590/1413-7054202044031019
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The demand for high-quality coffee among consumers has generated a great deal of interest among producers in serving this market. Parameters for physiological analyses that can be associated with aspects of sensory analyses of coffee can ensure more reliable results for coffee quality assessments. The aim of this study was to investigate the potential of physiological analyses in determining coffee quality through multivariate analysis. Several samples from coffee bean/seed lots were placed in cold storage at 10 °C, after which the sensory quality, physiological quality, and chemical characteristics of the beans were evaluated before storage and after three and six months of storage. The variables of physiological quality in the coffee beans were correlated with sensory analysis parameters. The viability of coffee embryos revealed by the tetrazolium test results were positively correlated with the final sensory analysis score. There was a correlation of root dry matter, hypocotyl dry matter, potassium leaching, and electrical conductivity with the sensory attributes that comprise the final sensory analysis score for the coffee beans. Variation in the final sensory analysis score was explained up to 97.14% by the variables radical emergence (r2 = 2.27%), strong normal seedlings, (r2 = 0.56%), seedlings with expanded cotyledonary leaves (r2 = 0.53%), tetrazolium test results (r2 = 91.54%), and potassium leaching (r2 = 2.24%). More studies are required to enable the use of phys... Mostrar Tudo
Thesagro:  Análise Qualitativa; Café; Fisiologia.
Thesaurus Nal:  Coffea arabica var. arabica; Seed quality.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214051/1/Identification-of-physiological-analysis.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1368 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  02/01/2020
Data da última atualização:  12/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BARRO, J. P.; MEYER, M. C.; GODOY, C. V.; DIAS, A. R.; UTIAMADA, C. M.; JACCOUD FILHO, D. de S.; WRUCK, D. S. M.; BORGES, E. P.; SIQUERI, F.; JULIATTI, F. C.; CAMPOS, H. D.; JUNIOR, J. N.; CARNEIRO, L. C.; DA SILVA, L. H. C. P.; MARTINS, M. C.; BALARDIN, R. S.; ZITO, R. K.; FURLAN, S. H.; VENANCIO, W. S; DEL PONTE, E. M.
Afiliação:  Universidade Federal de Voçosa, Viçosa, MG; MAURICIO CONRADO MEYER, CNPSO; CLAUDIA VIEIRA GODOY, CNPSO; Fundação Chapadão, Chapadão do Sul, MS; TAGRO, Londrina, PR; UEPG, Ponta Grossa, PR; DULANDULA SILVA MIGUEL WRUCK, CPAMT; Fundação Chapadão, Chapadão do Sul, MS; Fundação Mato Grosso, Rondonópolis, MT.; Universidade Federal de Uberlândia, Uberlândia, MG.; Universidade de Rio Verde, Rio Verde, GO.; Centro Tecnológico para Pesquisas Agropecuárias,Goiânia, GO; Universidade Federal de Goiás, Jataí , GO.; AgroCarregal, Rio Verde, GO.; Círculo Verde Assessoria Agronômica e Pesquisa, Luís Eduardo Magalhães, BA.; Universidade Federal de Santa Maria, Santa Maria, RS.; ROBERTO KAZUHIKO ZITO, CNPSO; Instituto Biológico, São Paulo, SP.; CWR Pesquisa Agrícola, Ponta Grossa, PR.; Universidade Federal de Voçosa, Viçosa, MG.
Título:  Performance and Profitability of Fungicides for Managing Soybean White Mold:A 10-Year Summary of Cooperative Trials
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Plant Disease, v. 103, n. 9, p. 2212-2220, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1094/PDIS-10-18-1760-RE
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Colheita; Controle Químico; Impacto Econômico.
Thesaurus NAL:  Chemical control; Disease control; Economic impact; Field crops; Fungi; Legumes; Oilseeds; Yields.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO39681 - 1UPCAP - DD
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