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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cocais.
Data corrente:  03/01/2023
Data da última atualização:  06/01/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FREITAS, A. C. R. de; SANTOS, F. C. dos; ALMEIDA, R. G. de; SILVEIRA, M. C. T. da; ALBUQUERQUE FILHO, M. R. de; MACEDO, M. C. M.; PEREIRA, M. de A.; FIGUEIREDO, A. B. A. de; BARBOSA, T. A.; ANDRADE, H. M.
Afiliação:  ANTONIO CARLOS REIS DE FREITAS, CPACP; FLAVIA CRISTINA DOS SANTOS, CNPMS; ROBERTO GIOLO DE ALMEIDA, CNPGC; MARCIA CRISTINA T DA SILVEIRA, CPPSUL; MANOEL RICARDO DE ALBUQUERQUE FILHO, CNPMS; MANUEL CLAUDIO MOTTA MACEDO, CNPGC; MARIANA DE ARAGAO PEREIRA, CNPGC; ALLAN BRUNO ALMEIDA DE FIGUEIREDO, FAZENDA TRIJUNÇÃO; TOMAZ ANDRADE BARBOSA, FAZENDA TRIJUNÇÃO; HOSANA MARIA ANDRADE, CNPMS.
Título:  Low Carbon Beef: a case study in a sandy soil from Brazilian Cerrado.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL GREENHOUSE GAS & ANIMAL AGRICULTURE CONFERENCE, 8., Orlando, Florida. Abstract Book... Orlando, Florida: GGAA, 2022.
Páginas:  p. 245
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Global demand for food is increasing, which pressures for greenhouse gas emissions reduction or neutralization to mitigate the climate change. In this context, Brazil has developed technologies to produce beef with lower carbon emissions. This study aimed to evaluate a low carbon strategy for intensifying beef cattle raising in areas of consolidated use in sandy soils of the Brazilian Cerrado, West of Bahia's State, through enteric emissions, liveweight gain (LWG) and changes of stocks of soil organic carbon (SOC) from 0 to 40 cm layer. SOC calculations were performed in 2019 and 2021 using the DNDC model and Urquiaga et al. (2016) protocol, while enteric methane emissions used the ALU model.
Palavras-Chave:  Carne de baixo carbono.
Thesagro:  Carbono; Mudança Climática; Solo Arenoso.
Thesaurus Nal:  Beef cattle; Climate change; Greenhouse gas emissions; Sandy soils.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150554/1/Low-carbon-beef-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cocais (CPACP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACP1795 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  19/01/2010
Data da última atualização:  19/01/2010
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  FREIRE, R. M. M.; SANTOS, R. C. dos; SILVA, A. C.; LIMA, L. M. de.
Afiliação:  ROSA MARIA MENDES FREIRE, CNPA; ROSEANE CAVALCANTI DOS SANTOS, CNPA; AYICE CHAVES SILVA, CNPA; LIZIANE MARIA DE LIMA, CNPA.
Título:  Propriedades nutricionais e processamento.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: SANTOS, R. C. dos; FREIRE, R. M. M.; SUASSUNA, T. de M. F. (Ed.). Amendoim: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica: Campina Grande: Embrapa Algodão, 2009.
Páginas:  p. 179-200
ISBN:  978-85-7383-453-6
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Processamento do amendoim.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPA24076 - 1UMTPL - PPCNPA 633.368S237am
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