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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais. MenosEmbrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido; Embrapa Tabuleiros Costeiros... Mostrar Todas |
Data corrente: |
24/03/2003 |
Data da última atualização: |
03/08/2011 |
Autoria: |
FREIRE, F. das C. O.; BARGUIL, B. M. |
Título: |
Fungos que deterioram amêndoas de cajueiro no Brasil. |
Ano de publicação: |
2001 |
Fonte/Imprenta: |
Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2001. |
Páginas: |
3 p. |
Série: |
(Embrapa Agroindústria Tropical. Comunicado Técnico, 64). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O aumento desordenado da área cultivada e a ausência de tratos culturais adequados têm favorecido o surgimento de diversos patógenos e pragas até então considerados de importância secundária para a cajucultura. Desde a fase de viveiro até a fase adulta, no campo, o cajueiro pode ser afetado por inúmeros organismos (Freire & Cardoso, 1995). Entretanto, os fungos que deterioram as amêndoas se destacam como os mais importantes, justamente por incidirem sobre o principal produto do cajueiro. Estudos conduzidos pela Embrapa Agroindústria Tropical, nos últimos oito anos, têm revelado que um percentual aproximado de 20% das amêndoas que chegam às indústrias de beneficiamento já são consideradas inapropriadas para o consumo humano, por já terem sido danificadas em virtude do ataque de insetos e, principalmente fungos. |
Palavras-Chave: |
Amêndoa de caju; Amêndua - Fungo; Brasil; Caju - amendoa - doenca - fungo; Cajucultura; Cajueiro; Cajueiro - Fungo; Cashews; Disease; Fitopatologia. |
Thesagro: |
Amêndoa; Anacardium Occidentale; Caju; Doença; Doença Fúngica; Fungo; Inseto; Patógeno. |
Thesaurus Nal: |
Brazil. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/33813/1/Ct-064.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
18/02/2019 |
Data da última atualização: |
18/02/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
FAVERO, R.; MIZUBUTI, I. Y.; GOMES, R. da C.; RIBEIRO, E. L. A.; PEREIRA, E. S.; PRADO-CALIXTO, O. P. P.; MASSARO JÚNIOR, F. L.; SANTOS, A. P. S. |
Afiliação: |
RICARDO FAVERLO, Universidade Estadual de Londrina - UEL; IVONE YURIKA MIZUBUTI, Universidade Estadual de Londrina - UEL; RODRIGO DA COSTA GOMES, CNPGC; EDSON LUIZ AZAMBUJA RIBEIRO, Universidade Estadual de Londrina - UEL; ELSANIA SALES PEREIRA, Universidade Federal do Ceará - UFC; ODIMARI P. P. PRADO-CALIXTO, Universidade Estadual de Londrina - UEL; Fernando L. Massaro Júnior, Universidade Estadual de Londrina - UEL; Universidade Federal de Uberlândia - UFU. |
Título: |
Relationships between residual feed intake and feedlot performance, profitability, and carcass traits in Brahman cattle. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Arquivo Brasileiro Medicina Veterinária Zootecnia, v. 70, n. 2, p .525-534, 2018 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The present study aimed to evaluate the feedlot performance, profitability and carcass traits of Brahman bulls classified according to the residual feed intake (RFI). Twenty-four bulls (19-month old, 370±34kg live weight) were housed in individual pens for 54 days and had the daily feed intake (observed dry matter intake, DMIobs; DMI % live weight, LW) and average daily gain (ADG) measured. Ultrasound carcass evaluations were performed at the initial and final weighings, when measurements were taken of Longissimus dorsi area, ratio, Longissimus and Biceps femoris fat thickness. The animals were ranked and divided into high (>+0.5 standard deviation; SD), medium (between ±0.5 SD from the mean), and low (<-0.5 SD) RFI groups. Low-RFI animals had lower DMIobs (P<0.10) and DMI % LW (P<0.05). No significant differences in initial and final weight or ADG were noticed (P>0.05). Low-RFI animals showed lower weight gain cost and higher daily profit (P<0.05). Carcass traits were similar between groups, regardless of evaluation date (P>0.05). Selection for RFI lead to animals with lower feed intake without affecting weight gain or carcass traits, thereby providing increased profitability for beef cattle farming. |
Palavras-Chave: |
Feed conversion ratio; Musculature. |
Thesaurus NAL: |
Phenotype; Zebu. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/192963/1/Relationships-between-residual-intake.pdf
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Marc: |
LEADER 02035naa a2200253 a 4500 001 2106174 005 2019-02-18 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFAVERO, R. 245 $aRelationships between residual feed intake and feedlot performance, profitability, and carcass traits in Brahman cattle.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThe present study aimed to evaluate the feedlot performance, profitability and carcass traits of Brahman bulls classified according to the residual feed intake (RFI). Twenty-four bulls (19-month old, 370±34kg live weight) were housed in individual pens for 54 days and had the daily feed intake (observed dry matter intake, DMIobs; DMI % live weight, LW) and average daily gain (ADG) measured. Ultrasound carcass evaluations were performed at the initial and final weighings, when measurements were taken of Longissimus dorsi area, ratio, Longissimus and Biceps femoris fat thickness. The animals were ranked and divided into high (>+0.5 standard deviation; SD), medium (between ±0.5 SD from the mean), and low (<-0.5 SD) RFI groups. Low-RFI animals had lower DMIobs (P<0.10) and DMI % LW (P<0.05). No significant differences in initial and final weight or ADG were noticed (P>0.05). Low-RFI animals showed lower weight gain cost and higher daily profit (P<0.05). Carcass traits were similar between groups, regardless of evaluation date (P>0.05). Selection for RFI lead to animals with lower feed intake without affecting weight gain or carcass traits, thereby providing increased profitability for beef cattle farming. 650 $aPhenotype 650 $aZebu 653 $aFeed conversion ratio 653 $aMusculature 700 1 $aMIZUBUTI, I. Y. 700 1 $aGOMES, R. da C. 700 1 $aRIBEIRO, E. L. A. 700 1 $aPEREIRA, E. S. 700 1 $aPRADO-CALIXTO, O. P. P. 700 1 $aMASSARO JÚNIOR, F. L. 700 1 $aSANTOS, A. P. S. 773 $tArquivo Brasileiro Medicina Veterinária Zootecnia$gv. 70, n. 2, p .525-534, 2018
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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