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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
24/02/2022 |
Data da última atualização: |
10/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
NARDINO, M.; CORRÊA, E. R.; RASEIRA, M. do C. B.; REAL, I. M. da L.; BARROS, W. S.; FRANZON, R. C. |
Afiliação: |
MAICON NARDINO, UFV; ELISIA RODRIGUES CORRÊA, UFPEL; MARIA DO CARMO BASSOLS RASEIRA, CPACT; ISADORA MOREIRA DA LUZ REAL; WILLIAN SILVA BARROS; RODRIGO CEZAR FRANZON, CPACT. |
Título: |
Genetic progress over 53 years of the peach breeding program of Embrapa: canning genotypes. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Euphytica, v. 218, Article number 33, Mar. 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s10681-022-02984-3 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The peach is a traditional crop in the south of Rio Grande do Sul State, Brazil, where 35 million to 50 million cans of peaches in syrup are produced annually. All the raw materials for the peach canneries come from cultivars originated from the peach breeding program of the Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa Temperate Agriculture), which started before the establishment of Embrapa at the Experimental Station of Pelotas, then managed by the Ministry of Agriculture. The objective of this study was to estimate the genetic progress in phenological and production traits of canning peach resulting from the peach breeding program of Embrapa Temperate Agriculture over 53 years. We divided the data records considered in the estimation of genetic progress into two periods, 1964?1984 and 1985?2017. The following traits were evaluated: days to maturity, fruit development period, number of fruits, fruit weight, fruit yield, and soluble solids content. Genetic gain was observed for early maturation, shorter fruit development period, and increased fruit yield. |
Thesagro: |
Conserva; Fenologia; Genética; Melhoramento Genético Vegetal; Melhoramento Vegetal; Pêssego; Prunus Persica. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Volume |
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URL |
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Registros recuperados : 143 | |
8. | | CARPENEDO, S.; FRANZON, R. C. Enraizamento de genótipos de pitangueira atravéz de miniestaquia. In:SIMPÓSIO NACIONAL DO MORANGO, 6.; ENCONTRO SOBRE PEQUENAS FRUTAS E FRUTAS NATIVAS DO MERCOSUL, 5., 2012, Pelotas. Palestras e resumos... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2012. 231 p. Organizadores: Marcia Vizzotto, Carlos Reisser Júnior, Rosa Lia Barbieri, Rodrigo Cezar Franzon.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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9. | | THEIS, J. da S.; FRANZON, R. C. Influência do tipo de polinização na frutificação efetiva de uvaieira. In:SIMPÓSIO NACIONAL DO MORANGO, 6.; ENCONTRO SOBRE PEQUENAS FRUTAS E FRUTAS NATIVAS DO MERCOSUL, 5., 2012, Pelotas. Palestras e resumos... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2012. 231 p. Organizadores: Marcia Vizzotto, Carlos Reisser Júnior, Rosa Lia Barbieri, Rodrigo Cezar Franzon.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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11. | | THEIS, J. da S.; FRANZON, R. C. Fenologia da floração e frutificação de uvaieiras. In:SIMPÓSIO NACIONAL DO MORANGO, 6.; ENCONTRO SOBRE PEQUENAS FRUTAS E FRUTAS NATIVAS DO MERCOSUL, 5., 2012, Pelotas. Palestras e resumos... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2012. 231 p. Organizadores: Marcia Vizzotto, Carlos Reisser Júnior, Rosa Lia Barbieri, Rodrigo Cezar Franzon.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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17. | | FRANZON, R. C.; CARPENEDO, S.; RASEIRA, M. do C. B. Botânica. In: MAYER, N. A.; FRANZON, R. C.; RASEIRA, M. do C. B. (Ed.). Pêssego, nectarina e ameixa: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2019. 290 p. il. (Coleção 500 perguntas, 500 respostas). cap. 2. p. 25-34Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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Registros recuperados : 143 | |
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