Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 7
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoFRANK, R. Grain yield and ear development of spring barley as influenced by environmental conditions during early stage of plant development. Biologia Plantarum, Praha, v. 22, n. 4, p. 274-281, 1980.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoFRANK, R. Physiological characteristics and breeding for higher yield. Kulturpflanze, Berlin, v. 35, p. 99-106, 1987.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoFRANK, R. G. Costos y administracion de la maquinaria agricola. Buenos Aires: Hemisferio Sur, 1977. 385p.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoKELSO, J. R. M.; FRANK, R. Organochlorine residues, mercury, copper and cadmium in yellow perch, white bass and smallmouth bass, Long Point Bay, Lake Erie. Transactions American Fisheries Society, v.103, p.577-581, 1974.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoBLOCKER, R.; FRANK, R.; FRITZ, H.-J. (ed.). Chemical synthesis in molecular biology: biological macromolecules with natural and modified monomer units. Weinheim, Federal Republic of Germany: VCH, c1987. 222 p. (GBF Monographs, v. 8).

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
6.Imagem marcado/desmarcadoFRANK, R.; LUMSDEN, H.; BARR, J. F.; BRAUN, H. E. Residues of organochlorine insecticides, industrial chemicals, and mercury in eggs and tissues taken from healthy and emaciated common loons, Ontario Canada, 1968-1980. Archives of Environmental Contamination and Toxicology, v.12, p.641-654, 1983.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
7.Imagem marcado/desmarcadoFRANK, R.; HOLDRINET, M. van hove; DESJARDINE, R. L.; DODGE, D. P. Organochlorine and mercury residues in fish from Lake Simcoe, Ontario 1970-76. Environmental Biology of Fishes, v.3, n.3, p.275-285, 1978.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 7
Primeira ... 1 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  13/12/2020
Data da última atualização:  16/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  GOMEZ, H. A. G.; MARQUES, M. O. M; BORGES, C. O.; MINATE, I. O.; MONTEIRO, G. C.; RITSCHEL, P. S.; ZANUS, M. C.; DIAMANTE, M. S.; KLUGE, R. A.; LIMA; LIMA, G. P. P.
Afiliação:  HECTOR ALONZO GOMEZ GOMEZ, Department of Food Technology, Universidad Nacional de Agricultura, Barrio El Espino, Catacamas, Honduras; MARCIA ORTIZ MAYO MARQUES, Agronomic Institute, Campinas, Brazil; CRISTINE VANZ BORGES, Department of Chemistry and Biochemistry, Institute of Bioscience, São Paulo State University, 18.618-000, Botucatu, São Paulo, Brazil; IGOR OTAVIO MINATEL, Department of Chemistry and Biochemistry, Institute of Bioscience, São Paulo State University, 18.618-000, Botucatu, São Paulo, Brazil; GEAN CHARLES MONTEIRO, Department of Chemistry and Biochemistry, Institute of Bioscience, São Paulo State University, 18.618-000, Botucatu, São Paulo, Brazil; PATRICIA SILVA RITSCHEL, CNPUV; MAURO CELSO ZANUS, CNPUV; MARLA SILVIA DIAMANTE, Department of Biological Science, Escola Superior de Agricultura,‘Luiz de Queiroz’, University of São Paulo, 13.418-900, Piracicaba, • São Paulo, Brazi; RICARDO ALFREDO KLUGE, • Department of Biological Science, Escola Superior de Agricultura, ‘Luiz de Queiroz’, University of São Paulo, 13.418-900, Piracicaba, São Paulo, Brazi; GIUSEPPINA PACE PEREIRA LIMA; GIUSEPPINA PACE PEREIRA LIMA, Department of Chemistry and Biochemistry, Institute of Bioscience, São Paulo State University, 18.618-000, Botucatu, São Paulo, Brazil.
Título:  Biogenic amines and the antioxidant capacity of juice and wine from brazilian hybrid grapevines.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Plant Foods for Human Nutrition, v. 75, p. 258-264, March 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s11130-020-00811-5
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Some biogenic amines (BAs) are used as quality markers in grape-derived products. The prolife of 9 BAs was determined in juices and wines elaborated from hybrid grapes. Low levels of histamine, tyramine and cadaverine were found. Juices elaborated from ?BRS Rúbea? showed the highest tyramine levels (1.56 mg/L), while no histamine was found in wines elaborated from ?Seleção 34? and its higher content was detected in ?BRS Carmem? (3.55 mg/L). Juices elaborated from ?BRS Violeta? showed elevated content (472.88 mg/L) of total phenolic compounds (TPC) and mono-hydrated serotonin (6.20 mg/L), and wines elaborated from ?Violeta? presented a high serotonin mono-hydrate content (23.63 mg/L) and high antioxidant activity with FRAP test (77.24 mmol FeSO4/L). Juices elaborated from hybrid grapes ?BRS Violeta? and wines from ?BRS Violeta?, ?Seleção 34? and ?Seleção 13? had high levels of bioactive compounds, emphasizing the great potential of these cultivars for winemaking.
Palavras-Chave:  Juice.
Thesaurus NAL:  Antioxidant activity; Histamine; Serotonin; Tyramine; Wines.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/219123/1/Gomez2020-Article-BiogenicAminesAndTheAntioxidan.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV18555 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional