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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  11/02/2000
Data da última atualização:  11/02/2000
Autoria:  FRANCO, A. A.
Título:  Acidity factors limiting nodulation, nitrogen fixation and growth of Phaseolus valgaris L.
Ano de publicação:  1981
Fonte/Imprenta:  Davis: University of California, 1981.
Páginas:  144p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Ph.D. Thesis.
Conteúdo:  Bean (Phaseolus vulgaris L.) is extensively grown in tropical regions, mostly in developing countries without use of N-fertilizer. However, root nodulation and N2-fixation has been found variable under acidic conditions, when soil is used as growth medium. Conditions and techniques for achieving good nodulation of bean in continuous aerated solution culture were developed. The effectes of pH on uptake and distribution of Mo in bean were studied in greenhouse and growth chamber experiments in soil and solution culture. The effects of pH and A1 on nodule initiation and growth, nitrogen fixation (C2H2- reduction) and shot and root growth studied in solution and sand culture. Growth and nitrogrenase activity of nodule and plant growth in solution culture were at as good as in gravel. However, nodule initiation was restricted to plants inoculated before or immediately after transfer of seedlings to solution and restricted to the roots already present before transfer. Lack of nodumation could not be explained by failure of bacteria to colonize the root or absence of root hairs. There were indications that the P-status of the plant together with a facto or factors that had to accumulate or deplete in solution determined success or failure of nodulation. Daily application of 0.5-1.0 mg n per plant delayed growth and nitrogen fixation slightly, but increased plant growth and alleviated the severe N-deficiency stree before the onest of N2-fication. In six cultivars, Mo uptake in silut... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Growth; Root nodulation.
Thesagro:  Acidez do Solo; Crescimento; Feijão; Fixação de Nitrogênio; Nodulação; Phaseolus Vulgaris.
Thesaurus Nal:  kidney beans; nitrogen fixation; soil pH.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC16180 - 1ADDTS - --T045/81FRAT045/81
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  12/01/2016
Data da última atualização:  06/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, A. S. DE O; MEURER, V. M.; PINTO, I. S. B.; NASCIMENTO, L. S. DE Q.; BORGES, C. A. V.; EGITO, A. S. do; FURTADO, M. A. M.; MARTINS, M. F.
Afiliação:  ALESSA SIQUEIRA DE O. SANTOS, UFJF; VANEIDA MARIA MEURER, UFJF; ISABELA SILVESTRE B. PINTO, UFJF; LAÍS STEHLING DE Q. NASCIMENTO, FAPEMIG; CRISTIANO AMANCIO VIEIRA BORGES, CNPGL; ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC; MARCO ANTONIO MOREIRA FURTADO, UFJF; MARTA FONSECA MARTINS, CNPGL.
Título:  Análise eletroforética microluídica "Lab-on-a-chip" das proteinas do leite para detectar adulteração de leite bovino adicionado com soro.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Veterinária e Zootecnia, v. 20, n. 2, p. 114-115, 2013. Suplemento 1.
Páginas:  p. 114-115
Idioma:  Português
Notas:  Edição dos Anais do V Congresso Brasileiro de Qualidade do Leite do Conselho Brasileiro de Qualidade do Leite - CBQL, Águas de Lindóia, jun. 2013.
Conteúdo:  [Lab-on-a-chip microfluidic electrophoretic analisys of milk proteins to detect additional whey in bovine milk adulteration].
Palavras-Chave:  Adulteração do leite; Cow milk; Feed adulteration; Identificação do leite; Métodos de análise; Milk protein.
Thesagro:  Adulteração; Análise química; Caprino; Eletroforese; Leite de cabra; Proteína.
Thesaurus NAL:  Analytical methods; Electrophoresis; Goat milk.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/136907/1/CNPC-2013-Analise-eletroforetica.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC29627 - 1UPCAA - DD
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