Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  15/12/2021
Data da última atualização:  15/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ZUCCHINI, N. M.; FLORENCIO, C.; MIRANDA, M.; OLDONI, F. C. A.; BONFIM, N. S.; RODRIGUES, K. A.; OLIVEIRA, R. M. D. DE; FOSCHINI, M. M.; HUBINGER, S. Z.; BRESOLIN, J. D.; FERREIRA, M. D.
Afiliação:  N. M. ZUCCHINI, UFSCAR; CAMILA FLORENCIO, BOLSISTA CNPDIA; M. MIRANDA, UNESP; F. C. A. OLDONI, UNESP; N. S. BONFIM, UFSCAR; K. A. RODRIGUES, UFSCAR; R. M. D. DE OLIVEIRA, UFSCAR; MILENE CORSO MITSUYUKI, CNPDIA; SILVIANE ZANNI HUBINGER, CNPDIA; JOANA DIAS BRESOLIN, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA.
Título:  Effect of carnauba wax nanoemulsion coating on postharvest papaya quality.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  ISHS Acta Horticulturae, v. 1325, p. 199-206, 2021.
DOI:  10.17660/ActaHortic.2021.1325.29
Idioma:  Inglês
Notas:  V International Symposium on Postharvest Pathology: From Consumer to Laboratory-Sustainable Approaches to Managing Postharvest Pathogens.
Conteúdo:  ABSTRACT: Papaya is a fruit of great economic importance worldwide, but still presents a high rate of postharvest losses. Among the different reasons explaining this phenomenom, intensive labor and inappropriate storage conditions are the main ones. Carnauba wax nanoemulsion (CWN) coating may be an alternative to this problem, preserving postharvest fruit quality. Therefore, an experimental CWN was developed and a set of three trials were conducted to evaluate its performance on storage of papaya fruits solo type. On the first trial, this coating was applied to the fruits at concentrations of 4.5, 9.0, 13.5 and 18.0% compared to control group (fruits coated with water). In a second trial, the best concentrations determined in the first one was used (13.5 and 18.0% respectively). On the last trial, CWN on a high concentration 18% was compared to commercially treated and untreated fruits. Fruits were stored for 12 to 20 days at 16 to 18°C and Relative Humidity upper to 70%. Physicochemical analyzes carried were soluble solids, titratable acidity, pH, weight loss, firmness, color and ethylene production, while postharvest disease incidence and severity was only performed on the last trial. Significant difference was observed on treatments with high CWN concentration (13.5 and 18.0%) in relation to reducing weight loss, delay ripening and decreasing ethylene production compared to untreated, commercial coating and even to low CWN concentrations. For disease severity it was obser... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Diseases; Papaya.
Thesaurus Nal:  Nanotechnology; Shelf life.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229247/1/ACTA-Carnauba-Wax-Zucchini.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA17917 - 1UPCAP - DDPROCI.21/1602021.164
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  28/06/2012
Data da última atualização:  28/06/2012
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  GENRO, T. C. M.
Afiliação:  TERESA CRISTINA MORAES GENRO, CPPSUL.
Título:  Relatório de pós-doutorado em modelos estatísticos aplicados à interação planta-animal.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Bagé: Embrapa Pecuária Sul, 2011.
Páginas:  26 p.
Série:  (Embrapa Pecuária Sul. Documentos, 122).
ISSN:  1982-5390
Idioma:  Português
Conteúdo:  Identificação do local, área e período de treinamento; Descrição das atividades desenvolvidas e resultados obtidos: Treinamento em análises estatísticas; Modelo para composição da dieta de bovinos; Modelo de deslocamento e seletividade de bovinos em pastagem natural; Modelo não linear para estimativa de concentração máxima de alcanos; Acompanhamento de projeto Dr. Emilio Laca; Elaboração de projetos; Elaboração de artigos e resumos.
Palavras-Chave:  Integração planta-animal; Relatório técnico.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/61512/1/DT-122.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSUL12530 - 1UMTFL - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional