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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
18/03/2010 |
Data da última atualização: |
08/04/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FONTES, J. R. A.; GONCALVES, J. R. P.; MORAIS, R. R. de. |
Afiliação: |
JOSE ROBERTO ANTONIOL FONTES, CPAA; JOSE RICARDO PUPO GONCALVES, CPAA; RONALDO RIBEIRO DE MORAIS, CPAA. |
Título: |
Tolerância do feijão-caupi ao herbicida Oxadiazon. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Tropical, v. 40, n. 1, p. 110-115, jan./mar. 2010. |
ISSN: |
1517-6398 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O uso de herbicidas, para controle de plantas daninhas na cultura do feijão-caupi [Vigna unguiculata (L.) Walp.], pode resultar em elevada eficácia de controle e menores custos de produção, quando comparados ao controle mecânico, principalmente capinas. Entretanto, são escassos os trabalhos de avaliação da tolerância desta cultura a herbicidas. Os objetivos deste trabalho foram avaliar a tolerância do feijão-caupi, variedade BRS Guariba, ao herbicida oxadiazon, aplicado em pré-emergência, com doses de 200 g, 400 g, 600 g, 800 g e 1.000 g de ingrediente ativo (i.a.) ha-1, e a eficácia de controle de plantas daninhas. |
Palavras-Chave: |
Feijão-caupi; Levantamento florístico; Proteção de plantas. |
Thesagro: |
Controle Químico; Erva Daninha; Vigna Unguiculata. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/172096/1/6241-34797-3-PB.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
12/11/2019 |
Data da última atualização: |
12/11/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MARODIN, J. C.; RESENDE, F. V.; GABRIEL, A.; SOUZA, R. J. de; RESENDE, J. T. V. de; CAMARGO, C. K.; ZEIST, A. R. |
Afiliação: |
JOSUÉ CLOCK MARODIN, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO CENTRO-OESTE; FRANCISCO VILELA RESENDE, CNPH; ANDRÉ GABRIEL, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO CENTRO-OESTE; ROVILSON JOSÉ DE SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; JULIANO TADEU VILELA DE RESENDE, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; CRISTHIANO KOPANSKI CAMARGO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO CENTRO-OESTE; ANDRÉ RICARDO ZEIST, UNIVERSIDADE DO OESTE PAULISTA. |
Título: |
Agronomic performance of both virus-infected and virus-free garlic with different seed bulbs and clove sizes. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e01448, 2019. |
ISSN: |
1678-3921 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the growth and production of a garlic clone subjected to either infection or virus-free conditions, according to bulb and clove size classification. The experiment was carried out in a randomized complete block design with four replicates. Treatments consisted of either virus-infected or virus-free cloves, obtained from bulbs of four size classes and from cloves with three sieve diameters. Vegetative characteristics and plant production were assessed. Plants infected by viral complexes showed a reduction in emergence (8.4%), plant height (9.8%), and production of marketable bulbs (39.4%), as well as a lower average mass of bulbs and cloves. The virus-free clone produced more bulbs in classes 5 (42?47 mm), 6 (47?56 mm), and 7 (> 56 mm), besides having a lower influence on marketable quality standards as a function of garlic seed size variation. In the infected clone, bulbs from sieve 6 and cloves from sieve 1 (15×25 mm) produced bulbs with the highest market value. Virus-free garlic seed, with bulbs and cloves of medium and large size, produce bulbs of the highest market value, whereas, for the infected garlic, this is possible only with the larger garlic size. |
Palavras-Chave: |
Garlic seed; Marketable size. |
Thesagro: |
Alho; Allium Sativum; Classificação de Produto; Semente; Vírus. |
Thesaurus NAL: |
Garlic; Vegetative growth. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/204561/1/Paper-PAB-1448-Garlic-Bulbs-Cloves-Size.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/205464/1/Agronomic-performance-of-both-virus.pdf
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Marc: |
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Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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