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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  03/03/2015
Data da última atualização:  05/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  DIAS, N. L.; FONSECA JÚNIOR, A. A.; OLIVEIRA, A. M.; SALES, É. B.; ALVES, B. R. C.; DORELLA, F. A.; CAMARGOS, M. F.
Afiliação:  NATANAEL LAMAS DIAS, LANAGRO - MG; ANTÔNIO AUGUSTO FONSECA JÚNIOR, LANAGRO - MG; ANAPOLINO MACEDO OLIVEIRA, LANAGRO - MG; ÉRICA BRAVO SALES, LANAGRO - MG; BRUNA RIOS COELHO ALVES, CNPGL; FERNANDA ALVES DORELLA, LANAGRO - MG; MARCELO FERNANDES CAMARGOS, LANAGRO - MG.
Título:  Validation of a real time PCR for classical swine fever diagnosis.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Veterinary Medicine International, 2014.
Páginas:  4 p.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The viral disease classical swine fever (CSF), caused by a Pestivirus, is one of the major causes of economic losses for pig farming.The aim of this work was to validate a RT-qPCR using Taqman for detection of CSF in swine tissues. The parameters for the validation followed the specifications of the Manual of Diagnostic Tests and Vaccines for Terrestrial Animals of the World Organization for Animal Health (OIE) and the guide ABNT NBR ISO/IEC 17025:2005. The analysis of the 5' NTR region of CSF virus was performed in 145 samples from 29 infected pigs and in 240 samples from 80 pigs originated in the Brazilian CSF-free zone. The tissues tested were spleen, kidney, blood, tonsils, and lymph nodes. Sequencing of the positive samples for 5'NTR region was performed to evaluate the specificity of the RT-qPCR. Tests performed for the RT-qPCR validation demonstrated that the PCR assay was efficient in detecting RNA from CSF virus in all materials from different tissues of infected animals. Furthermore, RNA from CSF virus was not detected in samples of swine originated from the Brazilian CSF-free zone. Hence, it is concluded that RT-qPCR can be used as a complementary diagnostic for CSF.
Palavras-Chave:  Classical Swine Fever; PCR; Swine health.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/119249/1/Cnpgl-2014-VetMedInt-Validation.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL21714 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pesca e Aquicultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  15/02/2016
Data da última atualização:  29/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MORO, G. V.; SILVA, T. S. C.; CYRINO, J. E. P.
Afiliação:  GIOVANNI VITTI MORO, CNPASA; TARCILA SOUZA DE CASTRO SILVA, CPAO; J. E. P. CYRINO, USP/ESALQ.
Título:  Feed processing affected the digestibility of carbohydrate sources for dourado Salminus brasiliensis.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Aquaculture Nutrition, v. 23, n. 1, p. 40-45, Feb. 2017.
ISSN:  1353-5773
DOI:  10.1111/anu.12356
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Carbohydrate utilization by fish varies with feeding habits and feed processing. Extruded aquafeeds have increased digestibility of carbohydrate sources resulting from the cooking and gelatinization of this nutrient, making it readily available for all aquatic species. This study aimed at determining the effects of extrusion cooking of feeds in the digestibility of different dietary carbohydrate sources for dourado. Isonitrogenous and isoenergetic diets (530 g kg -1 crude protein and 20.80 MJ kg -1 gross energy) containing either corn, toasted cassava flour, wheat flour, broken rice, cassava starch, or corn starch, in extruded or pelletized form and added of chromic oxide as inert marker, were fed to groups of juvenile dourado (73.97 +- 12.0 g; n = 40) stocked in 500-L polyethylene tanks. Extrusion cooking improved the digestibility of energy and/or starch of corn, cassava starch, wheat flour, rice and corn starch (P < 0.05), but did not affect digestibility of toasted cassava flour (P > 0.05). It is thus fair to infer that dourado, despite being a carnivorous species, is properly fit to digest wheat flour, rice and corn starch in natural form.
Thesagro:  Dourado; Extrusão; Gelatinização; Nutrição; Peixe de água doce; Piscicultura.
Thesaurus NAL:  Salminus brasiliensis.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPASA367 - 1UPCAP - DDCNPASA-AP2017
CPAO35961 - 1UPCAP - DD
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