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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  08/05/2019
Data da última atualização:  20/08/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MARTINELI, M.; REZENDE, C. M. de; FONSECA, M. J. de O.; SOARES, A. G.; DELIZA, R.
Afiliação:  Maristella Martineli, Universidade Estadual de Montes Claros - UNIMONTES/Departamento de Ciências Agrárias; Claudia Moraes de Rezende, Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ/Instituto de Química; MARCOS JOSE DE OLIVEIRA FONSECA, CTAA; ANTONIO GOMES SOARES, CTAA; ROSIRES DELIZA, CTAA.
Título:  Packagings for the transportation of persimmon and their effects on sensory characteristics.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e00082, 2019.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Embalagens para o transporte de caqui e seus efeitos em características sensoriais.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effect of different ackagings for the transportation of the Rama Forte persimmon (Diospyros kaki) cultivar on the sensory characteristics and consumer acceptance of the product during storage. Three types of packagings were evaluated: wooden crate; ardboard boxes; and a new packaging made of recycled polyethylene thermosinjected structure with 10% fodder fiber associated with a polypropylene tray, thermoformed in the exclusive design for persimmon. Check-all-that-apply (Cata) questions were used for the sensory characterization of fruits, revealing differences among samples throughout storage time regarding persimmon sensory attributes and consumer preference. Consumer acceptance of fruits from the wooden crate and cardboard box decreased from the first and fifth day onwards, respectively, as storage time progressed, differing from those from the new packaging, whose appearance was liked up to the ninth day. Persimmon transported in the new packaging showed superior quality throughout shelf life. The new packaging, with an appropriate design, maintains the sensory characteristics of persimmon for a longer time than the other studied packagings.
Palavras-Chave:  Acceptance; Check-all-that-apply questions; Postharvest.
Thesagro:  Diospyros Kaki; Embalagem; Pós-Colheita.
Thesaurus Nal:  Diospyros kaki var. sylvestris; Packaging; Postharvest technology.
Categoria do assunto:  --
Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197129/1/Packagings-for-the-transportation.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE63760 - 1UPEAP - DD
CTAA14650 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  09/05/2012
Data da última atualização:  09/05/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  ROSA, S. D. V. F. da; SANTOS, G. C.; FREIRE, A. I.; CHAVES, A. R. C. da S.; SANTOS, F. C.; MATOS, D. P. de.
Afiliação:  STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC; GUSTAVO COSTA SANTOS; ANA IZABELLA FREIRE; ANA ROSÁLIA CALIXTO DA SILVA CHAVES; FLÁVIA CARVALHO SANTOS; DÉBORA PEREIRA DE MATOS.
Título:  Atividade dos sistemas isoenzimáticos esterase e catalase em sementes de café submetidas a diferentes processamentos e graus de umidade.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA CAFEEIROAS, 36., 2010, Guarapari. Anais...Brasília, DF: Embrapa Café, 2010.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Semente de café.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/59095/1/Atividade-dos-sistemas-isoezimatico.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC737 - 1UPCAA - DD
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