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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  01/02/2023
Data da última atualização:  02/02/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FERREIRA, N. L. O.; FILIPPI, M. C. C. de; CONCEIÇÃO, E. C. da.
Afiliação:  NAYARA LUIZA OLIVEIRA FERREIRA, estagiária CNPAF; MARTA CRISTINA CORSI DE FILIPPI, CNPAF; EDEMILSON CARDOSO DA CONCEIÇÃO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS.
Título:  Bioprodutos contendo extratos vegetais padronizados de Ruta graveolens L. e Rosmarinus officinalis L. no controle da brusone e mancha-parda do arroz.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 16., 2022, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2022.
Páginas:  p. 89.
ISBN:  978-65-89957-37-9
Idioma:  Português
Conteúdo:  A brusone (Magnaporthe oryzae) e a mancha-parda (Bipolaris oryzae) são as doenças mais importantes do arroz (Oryza sativa L.). Os extratos vegetais são alternativa promissora, atuando no controle de doenças. O objetivo do trabalho foi desenvolver formulações contendo extratos de arruda (Ruta graveolens) e alecrim (Rosmarinus officinalis) e avaliar a atividade no controle da brusone foliar e mancha-parda do arroz.
Thesagro:  Arroz; Brusone; Controle Químico; Doença de Planta; Oryza Sativa; Rosmarinus Officinalis; Ruta Graveolens.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1151428/1/sjt-p89.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF36692 - 1UPCRA - DD20222022
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  16/07/2020
Data da última atualização:  16/07/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  DUARTE, D. S.; NAASCIMENTO, J. A. de A.; BRITTO, D. de.
Afiliação:  Dirliane Santos Duarte, UNIVASF; José Augusto de Almeida Nascimento, UFPE; DOUGLAS DE BRITTO, CPATSA.
Título:  Scale-up in the synthesis of nanoparticles for encapsulation of agroindustrial active principles.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Ciência e Agrotecnologia, v. 43, e023819, 2019.
ISSN:  1981-1829
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1413-7054201943023819
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Given the potentiality of nanoparticles (NP) to load substances as active principle of drugs, cosmetics and food, there is interest in increasing its production. Particularly in the agroindustrial area, the byproducts are source of functional compounds that must be stabilized by encapsulation, for example, to allow its application. Considering the amount of generated byproducts, it is necessary to understand the encapsulation synthesis in a high scale dimension. In this way, the active compounds vitamin C (from the byproduct of the acerola processing) and polyphenols (from the byproduct of grape processing) were nanoencapsulated into chitosan NP at three reactional volumes: 0.1; 1.0 and 10.0 dm3 . The NP were characterized for yield, particle size, morphology, encapsulation efficiency and release profile. In general, the increase in scale did not influence these parameters. It is found a close similarity for NP size value between the 0.1 and 10.0 dm3 reactional volumes. For example, for the blank control, the size was 155±6 and 227±118 nm respectively for 0.1 and 10.0 dm3 reactional volumes. Similarly for the encapsulated acerola byproduct extract (373±44 and 400±83 nm) and ascorbic acid (279±29 and 217±29 nm). For the encapsulated skin grape extract, the size decreased sharply from 1040 to 308 nm. The yield per volume ratio was about 1.3 mg cm-3. Additional analysis for NP with encapsulated skin grape extract, by Scanning Electronic Microscopy, showed uniformly distributed ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agroindustria; Encapsulamento; Nanopartículas; Polifenóis; Quitosana.
Thesagro:  Subproduto; Vitamina C.
Thesaurus NAL:  Byproducts; Polyphenols; Vitamin content.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214651/1/Scale-up-in-the-synthesis-of-nanoparticles-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59182 - 1UPCAP - DD
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